Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Šovakar Sporta tarkšķī: hokeja pavasara iztrūkums

Rolands Eliņš

Šovakar Sporta tarkšķī: hokeja pavasara iztrūkums
Foto: imago / Scanpix

Sporta čatā „Sporta tarkšķis”, kas sāksies šovakar 21:00, turpināsies hokeja tēmas, uz kurām bijām noskaņojušies pirms koronavīrusa pandēmijas – galu galā, maijs Latvijas sportā kopš 1997. gada ir bijis hokeja mēnesis, un tagad šis iztrūkums sajūtams arī realitātē.

Šovakar

Ja ceļotājs laikā ierastos 2020. gada 14. maija vakarā un izlemtu, ka laba lieta, kā iepazīties ar šobrīd notiekošo, ir portāla Sportacentrs.com atvēršana, tad pirmajā brīdī liktos, ka, lai vai kas, bet hokeja čempionāts iet savu gaitu un Latvijas sporta līdzjutēji dzīvo hokeja pavasarī. Vakar vakarā galvenā ziņa (un pārliecinoši lasītākā) bija par „Latvijas uzvaru PČ pār Somiju”, turpat blakus ierastā „Hokeja diēta” ar Kaspara Daugaviņa viesošanos.

Realitātē, protams, Šveices hokeja hallēs spēles nenotiek, uzvara pār Somiju patiesībā bija tikai interneta balsojumā, līdzjutēju pūļi, ieskaitot tradicionālos Latvijas izlases fanus, pa Šveices pilsētu ielām nestaigā, un arī Latvijā pie televizora ekrāniem drūzmēšanās hokeja spēļu dēļ nenotiek. Gandrīz vai visaptverošā sporta blokāde koronavīrusa pandēmijas dēļ turpinās jau vairāk nekā divus mēnešus, taču iespējams argumentēt, ka Latvijas sportā to vislabāk var izjust tieši šajās divās maija nedēļās, kad bija gaidīts pasaules čempionāts hokejā.

„Sporta tarkšķī”, portāla Sportacentrs.com organizētajā tiešsaistes sporta čatā, savu viedokli par PČ hokejā vietu Latvijas sportā un līdzjušanas hierarhijā iespējams izteikt ikvienam interesentam, piedāvājot savas domas par jautājumu „Kāpēc mums tik ļoti pietrūkst hokeja pavasara?”. Čatā piedalīsies portāla Sportacentrs.com redakcija, salīdzinot gan savu, gan sporta sabiedrības noskaņojumu hokeja PČ laikā un tā ietekmi uz vietējā sporta tradīcijām.

Par Sporta tarkšķi un tā formātu

"Sporta tarkšķis" ir diskusija par sportu, kurā aicinām tiešā veidā iesaistīties arī portāla apmeklētājus. Diskusija tiek veidota teksta formātā, reizē atceroties laikus, kad Sportacentrs.com vēl bija eSports.lv. Mūsu portāls jau piedāvā podkāstu "Ārpus Kadra", kas regulāri audio un video formātā piedāvā sporta cilvēku sarunas par aktuālo šajā nozarē, savukārt "Sporta tarkšķis" līdzīgu principu piedāvās teksta formātā, katram vakaram izvirzot savu jautājumu.

"Sporta tarkšķa" ideja nav ierobežota, un portāla apmeklētāji tiek aicināti piedāvāt savus jautājumus, komentārus, piebildes vai precizējumus čata lodziņā. Ieraksts gan sākotnēji būs redzams tikai diskusijas vadītājiem, kuri izvēlēsies, kurus ierakstus un jautājumus publicēt. Attiecīgi aicinām izvairīties no spama, rupjībām un cita veida apvainojumiem - tie apstiprināti netiks, tāpat kā ieraksti un jautājumi par citām tēmām. Tas tādēļ, lai kopīgi uzturētu diskusiju nosacīti vienā virzienā.

Pirmajā „Sporta tarkšķī” saņēmām daudzus jautājumus, komentārus un ieteikumus, kuri čatā netika publicēti tieši minētā iemesla dēļ par diskusijas uzturēšanu, taču tie visi tik un tā tika pamanīti un ņemti vērā.

Lai gan tehniski iespējams iesūtīt savus ierakstus un jautājumus būs arī pirms sākuma, publiskais tiešsaistes čats tiks sākts 21:00.

1 2 3 98 komentāri

  +1 [+] [-]

, 2020-05-15 13:56, pirms 4 gadiem
Sorry, bet tiešām tēmas aptrūkušās jau par ko runāt ? Hokeja pavasaris pietrūkst, jo nevar normāls latvietis iepļaut alu darba dienā un piemest seju beigās, bez aizspiedumiem.

  +1 [+] [-]

, 2020-05-15 14:37, pirms 4 gadiem
Hokeja pavasaris man personīgi ir kopš 90-kaut kāda tur sākuma gada. Tā kā hokeja pavasaris ir ikgadējs, tad ar laiku ir piezagusies vienveidīguma sajūta. Ja agrāk bija ik uz stūra teksti "pēc šīs paaudzes jau nu nekā vairs nebūs un spēlēsim B grupā", tad tagad to ir nomainījuši teksti "jācīnās par medaļām, varam uzvarēt jebkuru", taču rezultāts (najaukt ar sniegumu laikumā) kā toreiz, tā tagad ar atsevišķiem izņēmumiem ir bijis ļoti stipri līdzīgs. Kāds izlaists gads vismaz emociju ziņā varbūt nemaz nenāks par ļaunu.

     [+] [-]

, 2020-05-15 14:37, pirms 4 gadiem
D-Mob rakstīja: Sorry, bet tiešām tēmas aptrūkušās jau par ko runāt ? Hokeja pavasaris pietrūkst, jo nevar normāls latvietis iepļaut alu darba dienā un piemest seju beigās, bez aizspiedumiem.
Un 3 promilēs skatīties spēli un pēc tam neko neatcerēties

  +4 [+] [-]

, 2020-05-15 14:40, pirms 4 gadiem
pfff,nu tiešām "tēmiņas"...

kad būs rene blaķenes,bīčs,šķēps

  -1 [+] [-]

, 2020-05-15 15:02, pirms 4 gadiem
ice F-1 rakstīja: pfff,nu tiešām "tēmiņas"...

kad būs rene blaķenes,bīčs,šķēps
par bīču un šķēpu piekrītu. par reni ir tik viens aktuāls temats - kad to nahrenizēs

     [+] [-]

, 2020-05-15 15:14, pirms 4 gadiem
Banss rakstīja: par bīču un šķēpu piekrītu. par reni ir tik viens aktuāls temats - kad to nahrenizēs
Kāpēc jānokauj vista, kas dēj zelta, sudraba un bronzas olas? Tādu vajag kopt un lolot.

  +1 [+] [-]

, 2020-05-15 15:18, pirms 4 gadiem
ice F-1 rakstīja: pfff,nu tiešām "tēmiņas"...

kad būs rene blaķenes,bīčs,šķēps
spirtacentra skribenti "necērt zivi", kas tautu interesē

     [+] [-]

, 2020-05-15 15:20, pirms 4 gadiem
otins rakstīja: Kāpēc jānokauj vista, kas dēj zelta, sudraba un bronzas olas? Tādu vajag kopt un lolot.
šīs olas ir pārāk dārgas priekš tik šaura cilvēku loka

     [+] [-]

, 2020-05-15 15:39, pirms 4 gadiem
Banss rakstīja: šīs olas ir pārāk dārgas priekš tik šaura cilvēku loka
Tātad vajag paplašināt šo cilvēku loku un vairāk popularizēt renes sporta veidus.

  +1 [+] [-]

, 2020-05-15 15:49, pirms 4 gadiem
Banss rakstīja: šīs olas ir pārāk dārgas priekš tik šaura cilvēku loka
Priekš šādiem apgalvojumiem vajag reālus salīdzināmus rādītājus, naudas izteiksmē, protams. Cik maksā zelta medaļa olimpiskajā sporta veidā?! Tad vajag reālu pētījumu pa sporta veidiem, ņemt pāris pēdējās OS, skatīties medaļu ieguvējus un pētīt budžetus. Minēšu, ka rene nebūs ne starp dārgākajiem, ne lētākajiem.

     [+] [-]

, 2020-05-15 16:01, pirms 4 gadiem
kasagrande rakstīja: Priekš šādiem apgalvojumiem vajag reālus salīdzināmus rādītājus, naudas izteiksmē, protams. Cik maksā zelta medaļa olimpiskajā sporta veidā?! Tad vajag reālu pētījumu pa sporta veidiem, ņemt pāris pēdējās OS, skatīties medaļu ieguvējus un pētīt budžetus. Minēšu, ka rene nebūs ne starp dārgākajiem, ne lētākajiem.
kapēc tik sarežģīti? varbūt vnk cik ar to nodarbojas pret to cik tas izmaksā? pieskaitām to trasi izmaksām

     [+] [-]

, 2020-05-15 16:03, pirms 4 gadiem
otins rakstīja: Tātad vajag paplašināt šo cilvēku loku un vairāk popularizēt renes sporta veidus.
vajag popularizēt cilvēkiem pieejamus veidus, piemēram slēpošanu. rene ir dārgs mēsls.

     [+] [-]

, 2020-05-15 19:03, pirms 4 gadiem
Banss rakstīja: vajag popularizēt cilvēkiem pieejamus veidus, piemēram slēpošanu. rene ir dārgs mēsls.
Pie mūsu bezsniega ziemām būs grūti nodarboties ar slēpošanu. Rene nav mēsls. Jā, rene nav lēta, bet nes augļus. Nevajag izjaukt to, kas darbojas. Ja renes naudu atdos slēpošanai, diezvai slēpošana tuvākajā nākotnē atnesīs Latvijai PČ un OS medaļas. Hokejs arī nav lēts. Hārtlija alga vien esot ap pusmiljonu gadā, bet kur ir hokejistu medaļas?

  -2 [+] [-]

, 2020-05-15 19:46, pirms 4 gadiem
otins rakstīja: Pie mūsu bezsniega ziemām būs grūti nodarboties ar slēpošanu. Rene nav mēsls. Jā, rene nav lēta, bet nes augļus. Nevajag izjaukt to, kas darbojas. Ja renes naudu atdos slēpošanai, diezvai slēpošana tuvākajā nākotnē atnesīs Latvijai PČ un OS medaļas. Hokejs arī nav lēts. Hārtlija alga vien esot ap pusmiljonu gadā, bet kur ir hokejistu medaļas?
renes medaļas ir sūds piekš kaut kādām otām. Hokejs ir nodarbošanās tukstošiem bērnu, lūk kas ir svarīgi.

  +3 [+] [-]

, 2020-05-15 20:13, pirms 4 gadiem
Banss rakstīja: vajag popularizēt cilvēkiem pieejamus veidus, piemēram slēpošanu. rene ir dārgs mēsls.
slēpošana pieejams??? ar katru gadu tas kļūst mazāk un mazāk pieejams - gan inventāra dārdzības pēc, gan it īpaši ziemu iztrūkuma dēļ

     [+] [-]

, 2020-05-15 20:18, pirms 4 gadiem
Banss rakstīja: renes medaļas ir sūds piekš kaut kādām otām. Hokejs ir nodarbošanās tukstošiem bērnu, lūk kas ir svarīgi.
renes medaļām ir īpaša vērtība jau kopš barikāžu laikiem - kad mūsējie attieca PSRS izlasei. Daļēji tāpēc vēl joprojām tauta parastā renes medaļas uztver kā kaut ko sevišķi īpašu.
Zini, medaļas vērtības vislielākā mēraukla ir kā to novērtē sabiedrība. Pārējais ir lirika.

Hokejs ir nodarbošanās tukstošiem bērnu, lūk kas ir svarīgi. - atslēgas vārds šajā teikumā ir "nodarbošānās". Nodarbošanās un PRO sports ir divas dažādas lietas.

     [+] [-]

, 2020-05-15 20:30, pirms 4 gadiem
Abrags rakstīja: renes medaļām ir īpaša vērtība jau kopš barikāžu laikiem - kad mūsējie attieca PSRS izlasei. Daļēji tāpēc vēl joprojām tauta parastā renes medaļas uztver kā kaut ko sevišķi īpašu.
Zini, medaļas vērtības vislielākā mēraukla ir kā to novērtē sabiedrība. Pārējais ir lirika.

Hokejs ir nodarbošanās tukstošiem bērnu, lūk kas ir svarīgi. - atslēgas vārds šajā teikumā ir "nodarbošānās". Nodarbošanās un PRO sports ir divas dažādas lietas.
Tur jau tā lieta, ka Banss visu laiku jauc šīs abas lietas. Grib atņemt naudu profesionālajiem renes sportistiem un atdot bērniem, lai slēpo

     [+] [-]

, 2020-05-15 20:50, pirms 4 gadiem
otins rakstīja: Tur jau tā lieta, ka Banss visu laiku jauc šīs abas lietas. Grib atņemt naudu profesionālajiem renes sportistiem un atdot bērniem, lai slēpo
tas būtu daudz lietderīgāks naudas izlietojums

     [+] [-]

, 2020-05-15 20:50, pirms 4 gadiem
otins rakstīja: Pie mūsu bezsniega ziemām būs grūti nodarboties ar slēpošanu. Rene nav mēsls. Jā, rene nav lēta, bet nes augļus. Nevajag izjaukt to, kas darbojas. Ja renes naudu atdos slēpošanai, diezvai slēpošana tuvākajā nākotnē atnesīs Latvijai PČ un OS medaļas. Hokejs arī nav lēts. Hārtlija alga vien esot ap pusmiljonu gadā, bet kur ir hokejistu medaļas?
A kam tev tās medaļas? Nē, nopietni, kur tur ir tā milzu vērtība? Es jau saprotu, ka šitās ir ticis borēts visu tavu mūžu un īpaši jau tajos laikos, kad ne tikai lielvaras, bet veseli režīmi tādā veidā mērijās ar krāniņiem, bet es saku, ka simts reizes svarīgāka par medaļu vienalga PČ, OS vai jebkur citur, ir veselīga sabiedrība, kura brīvajā laikā nodarbojas ar amatieru sportu, nevis sēž bārā vai savā dīvānā un skatās, kā profi ar to nodarbojas. Lab, es saprotu, ka šis ir tāds dikti alternatīvs skats uz lietām, bet padomā labi par to, kāpēc tieši tev tās medaļas liekas tik svarīgas, ka to dēļ esi vells viņ zin ko gatavs upurēt. Nez, jo vairāk par to domāju, jo slimīgāka man tā medaļu un uzvaru likšana svēto kārtā liekas.

     [+] [-]

, 2020-05-15 20:50, pirms 4 gadiem
Banss rakstīja: tas būtu daudz lietderīgāks naudas izlietojums
kuras naudas?

     [+] [-]

, 2020-05-15 20:53, pirms 4 gadiem
Abrags rakstīja: kuras naudas?
tavas

     [+] [-]

, 2020-05-15 20:54, pirms 4 gadiem
neputns rakstīja: A kam tev tās medaļas? Nē, nopietni, kur tur ir tā milzu vērtība? Es jau saprotu, ka šitās ir ticis borēts visu tavu mūžu un īpaši jau tajos laikos, kad ne tikai lielvaras, bet veseli režīmi tādā veidā mērijās ar krāniņiem, bet es saku, ka simts reizes svarīgāka par medaļu vienalga PČ, OS vai jebkur citur, ir veselīga sabiedrība, kura brīvajā laikā nodarbojas ar amatieru sportu, nevis sēž bārā vai savā dīvānā un skatās, kā profi ar to nodarbojas. Lab, es saprotu, ka šis ir tāds dikti alternatīvs skats uz lietām, bet padomā labi par to, kāpēc tieši tev tās medaļas liekas tik svarīgas, ka to dēļ esi vells viņ zin ko gatavs upurēt. Nez, jo vairāk par to domāju, jo slimīgāka man tā medaļu un uzvaru likšana svēto kārtā liekas.
pie tam masām nepieejamā sportā

  +1 [+] [-]

, 2020-05-15 20:55, pirms 4 gadiem
neputns rakstīja: A kam tev tās medaļas? Nē, nopietni, kur tur ir tā milzu vērtība? Es jau saprotu, ka šitās ir ticis borēts visu tavu mūžu un īpaši jau tajos laikos, kad ne tikai lielvaras, bet veseli režīmi tādā veidā mērijās ar krāniņiem, bet es saku, ka simts reizes svarīgāka par medaļu vienalga PČ, OS vai jebkur citur, ir veselīga sabiedrība, kura brīvajā laikā nodarbojas ar amatieru sportu, nevis sēž bārā vai savā dīvānā un skatās, kā profi ar to nodarbojas. Lab, es saprotu, ka šis ir tāds dikti alternatīvs skats uz lietām, bet padomā labi par to, kāpēc tieši tev tās medaļas liekas tik svarīgas, ka to dēļ esi vells viņ zin ko gatavs upurēt. Nez, jo vairāk par to domāju, jo slimīgāka man tā medaļu un uzvaru likšana svēto kārtā liekas.
Tautai jau kopš laika gala ir vajadzīgi gan maize, gan izklaides.
Tām medaļām ir tāda paša nozīme kā salūtam 18. novembrī. (un ne tikai medaļām; piem. 2000.g. PČ uzvara pār Krieviju šajā ziņā krietni pārspēja daudzas medaļas) - bez veselības tautai ir vajadzīga arī pašapziņa. Amatieru sports tomēr to nesniedz. Nu, vismaz pagaidām.

     [+] [-]

, 2020-05-15 20:55, pirms 4 gadiem
otins rakstīja: Tur jau tā lieta, ka Banss visu laiku jauc šīs abas lietas. Grib atņemt naudu profesionālajiem renes sportistiem un atdot bērniem, lai slēpo
profesionālie renes sportisti

     [+] [-]

, 2020-05-15 20:55, pirms 4 gadiem
Banss rakstīja: tavas
manas noteikti nē. Neredzu slēpošanai perspektīvu Latvijā.

  +2 [+] [-]

, 2020-05-15 20:56, pirms 4 gadiem
zaipis rakstīja: profesionālie renes sportisti
viņi ar to pelna savu iztiku - tātad profesionālie. Kas tur smieklīgs?

     [+] [-]

, 2020-05-15 21:03, pirms 4 gadiem
Banss rakstīja: pie tam masām nepieejamā sportā
jebkurš PRO sports ir masām nepieejams - gan rene, gan futbols.
Saki, ir kāds sporta veids, kurā Tu šobrīd varētu pelnīt naudu?

     [+] [-]

, 2020-05-15 21:04, pirms 4 gadiem
Banss rakstīja: pie tam masām nepieejamā sportā
Nu jā, tur pat nevar īsti opoenēt, ka iegūtās medaļas iedvesmo jaunos nodarboties ar sportu.. Bet nu arī tas, manuprāt, netur kritiku, jo nu, interesanti, kas visus tos mazos bērneļus Latvijā iedvesmo futbolu spēlēt? Neizšķirts ar Angolu, vai ar ko viņi tur spēlēja?

     [+] [-]

, 2020-05-15 21:06, pirms 4 gadiem
neputns rakstīja: Nu jā, tur pat nevar īsti opoenēt, ka iegūtās medaļas iedvesmo jaunos nodarboties ar sportu.. Bet nu arī tas, manuprāt, netur kritiku, jo nu, interesanti, kas visus tos mazos bērneļus Latvijā iedvesmo futbolu spēlēt? Neizšķirts ar Angolu, vai ar ko viņi tur spēlēja?
a kas iedveso cilvēkus pa vakariem skriet? Baidos, ka iedvesmas avots ir meklējams ārpus sporta.

     [+] [-]

, 2020-05-15 21:07, pirms 4 gadiem
neputns rakstīja: Nu jā, tur pat nevar īsti opoenēt, ka iegūtās medaļas iedvesmo jaunos nodarboties ar sportu.. Bet nu arī tas, manuprāt, netur kritiku, jo nu, interesanti, kas visus tos mazos bērneļus Latvijā iedvesmo futbolu spēlēt? Neizšķirts ar Angolu, vai ar ko viņi tur spēlēja?
Neizšķirts ar Angolu jau būtu liels kompliments mūsu šī brīža izlasei.

     [+] [-]

, 2020-05-15 21:07, pirms 4 gadiem
neputns rakstīja: A kam tev tās medaļas? Nē, nopietni, kur tur ir tā milzu vērtība? Es jau saprotu, ka šitās ir ticis borēts visu tavu mūžu un īpaši jau tajos laikos, kad ne tikai lielvaras, bet veseli režīmi tādā veidā mērijās ar krāniņiem, bet es saku, ka simts reizes svarīgāka par medaļu vienalga PČ, OS vai jebkur citur, ir veselīga sabiedrība, kura brīvajā laikā nodarbojas ar amatieru sportu, nevis sēž bārā vai savā dīvānā un skatās, kā profi ar to nodarbojas. Lab, es saprotu, ka šis ir tāds dikti alternatīvs skats uz lietām, bet padomā labi par to, kāpēc tieši tev tās medaļas liekas tik svarīgas, ka to dēļ esi vells viņ zin ko gatavs upurēt. Nez, jo vairāk par to domāju, jo slimīgāka man tā medaļu un uzvaru likšana svēto kārtā liekas.
Abrags jau pateica - medaļas tautai vajadzīgas, lai gūtu pozitīvas emocijas, celtu pašapziņu, vairotu patriotisma jūtas, lepotos ar savu valsti. Man medaļas nevajag par katru cenu, bet es vienmēr par tām ļoti priecājos, jebkurā sporta veidā. Kāpēc tu tāpat kā Banss jauc vienā katlā PRO sportu un veselīgu sabiedrību? Tās ir divas dažādas tēmas. PRO sports neatņem naudu bērniem, un LV sportistu iegūtās medaļas PČ vai OS tieši var pamudināt bērnus sākt nodarboties ar sportu. Es aizgāju trenēties kamaniņās tieši pēc Veras Zozuļas zelta medaļas Leikplesidas OS, un tādu kā es togad bija daudz.

     [+] [-]

, 2020-05-15 21:13, pirms 4 gadiem
Abrags rakstīja: jebkurš PRO sports ir masām nepieejams - gan rene, gan futbols.
Saki, ir kāds sporta veids, kurā Tu šobrīd varētu pelnīt naudu?
ko tu mugo?

     [+] [-]

, 2020-05-15 21:14, pirms 4 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Neizšķirts ar Angolu jau būtu liels kompliments mūsu šī brīža izlasei.
Latvijas vairākuma acīs (tās sabiedrības daļas, kas sportam līdzi nesoko vispār vai seko minimāli) tas būt kaut kas apmēram pa vidu starp neitrālu un negatīvu attieksmi

     [+] [-]

, 2020-05-15 21:15, pirms 4 gadiem
Banss rakstīja: ko tu mugo?
Es tikai pajautāju par pieejamību, bet Tu jau sāc rupjības bārstīt.
Saņemies!

     [+] [-]

, 2020-05-15 21:16, pirms 4 gadiem
neputns rakstīja: Nu jā, tur pat nevar īsti opoenēt, ka iegūtās medaļas iedvesmo jaunos nodarboties ar sportu.. Bet nu arī tas, manuprāt, netur kritiku, jo nu, interesanti, kas visus tos mazos bērneļus Latvijā iedvesmo futbolu spēlēt? Neizšķirts ar Angolu, vai ar ko viņi tur spēlēja?
hokeja, futbola panākumi var kādu pievērst sportam, bet rene tai skaitā nav, tik kāds siguldas iezemietis ar to var nodarboties. pārāk dārgs sports dažiem cilvēkiem un lai ota varētu būt lepns pie televizora Ja trasi atdod Dukuram un negrūž valsts piķi, tad oki, lai mauc
1 2 3 98 komentāri