Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Valdība piešķir finansējumu hokeja sieviešu čempionātam, OS kvalifikācijai un MXGP posmam

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Valdība piešķir finansējumu hokeja sieviešu čempionātam, OS kvalifikācijai un MXGP posmam
Latvijas hokeja izlase. Foto: IIHF

Otrdien Latvijas valdība ir lēmusi par finansējuma piešķiršanu trim sporta pasākumiem, kuri 2024. gada laikā notiks Latvijā - MXGP posmam Ķegumā (8. līdz 9. jūnijs), IB sieviešu pasaules čempionāta hokejā rīkošanai (31. marts līdz 8. aprīlis) un ziemas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra sarīkošanai hokejā (29. augusts - 1. septembris).

Finansējums nepieciešams, lai iegādātos 2024.gada Pasaules čempionāta motokrosā MXGP klasē posma organizēšanas licenci, skaidro Izglītības un zinātnes ministrijā (IZM). Finansējums piešķirts no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem.

Plānots, ka pasaules un Eiropas čempionāta motokrosā devītais posms notiks 8.jūnijā un 9.jūnijā Ķegumā. To organizē Latvijas Motosporta federācija un SIA "Kristers Serģis moto".

Ķegumā MXGP posms norisinās kopš 2009.gada, bet 2014.gadā Ķeguma trase uzņēma arī Nāciju kausa izcīņu.

Tāpat valdība otrdien nolēma piešķirt 500 000 eiro Latvijas Hokeja federācijai (LHF) 2026.gada Ziemas olimpisko spēļu atlases turnīra hokejā vīriešiem organizēšanai un Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) pasaules čempionāta hokejā sievietēm organizēšanai Latvijā.

Katram pasākumam paredzēts piešķirt 250 000 eiro.

Noteikumu projektā minēts, ka šāda mēroga sporta pasākumu rīkošana ir lieliska iespēja parādīt pasaulei Latvijas spēju veiksmīgi organizēt lielus sporta pasākumus. Tas ne tikai veicinās Latvijas atpazīstamību visā pasaulē un radīs labvēlīgu augsni daudzu un dažādu pasākumu organizēšanai Latvijā, bet arī nesīs būtisku pozitīvu pienesumu valsts budžetā un kopējā ekonomiskā izaugsmē, prognozē Izglītības un zinātnes ministrija (IZM).

IIHF sieviešu pasaules čempionāts (PČ) IB divīzijā Latvijā notiks no 31.marta līdz 6.aprīlim, bet ziemas olimpisko spēļu atlases turnīrs vīriešiem - no 29.augusta līdz 1.septembrim.

IB divīzijas čempionāts ir pēc ranga trešais spēcīgākais čempionāts pēc elites un IA divīzijas. Tajā spēlē sešas komandas.

Izmantotie resursi:
LETA

     [+] [-]

, 2024-03-12 16:36, pirms 2 mēnešiem
Ašeradens iepriekš kritiski izteicās par visiem šiem neparedzētajiem pasākumiem. Tagad pēc skandāla JV ministrijas tādas dāsnas palikušas. Šaubos, vai PČ hokejā sievietēm Rīgai nesīs kādu ekonomisku labumu no skatītājiem. Tik vien kā tos 250 000, kurus iepludinās Rīgas uzņēmumos, kuri dāsni maksās nodokļus.

     [+] [-]

, 2024-03-12 17:58, pirms 2 mēnešiem
Hmmm. Mērkaķbolam 25!!!! reizes vairāk . Ne velti Latvijā pērtiķu bakas vairs neatzīst par bīstamu slimību. Sekas jau redzamas kā uz delnas .