Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Miļuns nākamajā sezonā vadīs U20 Latvijas izlasi

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Miļuns nākamajā sezonā vadīs U20 Latvijas izlasi
U18 Latvijas izlase un Ēriks Miļuns
Foto: Matt Zambonin / u18worlds2016.iihf.com

Latvijas Hokeja federācijas prezidents Kirovs Lipmans sarunā ar krievu reportieri atklāj, ka jaunajā sezonā mūsu U20 izlases galvenais treneris būs Ēriks Miļuns, kurš iepriekš veiksmīgi strādāja ar U18 valstvienību.

Kirovs Lipmans: "Nākamajā sezonā mūsu mazā valsts būs pārstāvēta visās elites divīzijās pasaules čempionātā [U18, U20, pieaugušie]. U20 izlasi iepriekš vadīja Leonīds Beresņevs, nākamais pasaules čempionāts būs jau drīz [decembrī-janvārī], esam nolēmuši laicīgi tikt skaidrībā ar galveno treneri un izšķīrāmies par Ēriku Miļūnu."

Pēdējās trijās sezonās Ēriks Miļuns vadīja U18 Latvijas hokeja izlasi. Vispirms tika iegūta ceļazīme uz elites divīziju, bet pēc tam divas reizes izdevās saglabāt pierakstu augstākajā sabiedrībā.

Kā jau ziņots, 2016. gada aprīlī U18 pasaules čempionāta izšķirošajā spēlē par palikšanu elites divīzijā Latvijas hokeja izlase pamatlaika pēdējās sešās minūtēs guva divus vārtus pret dāņiem un panāca izlīdzinājumu (3:3), bet pēcspēles metienos izrāva uzvaru. "Visu mēs pārvarējām. Acīmredzot, veiksme, kuras mums pietrūka pirmajos mačos, beidzot bija mūsu pusē. Puiši ļoti centās, bija redzams, ka mums ir komanda. Neskatoties uz visām grūtībām, mēs sitāmies un pievarējam pretinieku. Esmu pateicīgs visiem, kuri bija par mums un pret mums. Tas ir svarīgi Latvijas hokeja nākotnei. Puiši zina, kāpēc jāstrādā. Spēlēt elitē vai zemākā divīzijā - tā ir starpība. Līdztekus mūsu treneru korpusa un komandas nopelnam savu ieguldījumu deva visi treneri, kuri strādāja un strādā ar puišiem, kā arī federācija. Tas ir liels sasniegums, ka tagad visas mūsu izlases spēlē elitē," pēc svarīgās uzvaras toreiz teica Ēriks Miļūns.

Izmantotie resursi:
rsport.ru

Slēpts komentārs: kecbaja
Slēpts komentārs: jancis105

  +6 [+] [-]

, 2016-06-10 18:35, pirms 8 gadiem
jancis105 rakstīja: Varbūt arī u18 un u20 izlasēm varētu piesaistīt kādreiz kādu labāku speciālistu kaut vai ārvalstnieku.
Aha, kuram paies vismaz gads, lai vispār saprastu, kas un kā pie mums junioru hokejā notiek, un kur vispār ko skatīties

Miļūns kā reiz ir tas, kurš visu mūsu U-vecumu saimniecību pārzina ļoti labi.

  +2 [+] [-]

, 2016-06-10 18:37, pirms 8 gadiem
visu visi uzzina no krievu medijiem. kas par h...? vietējie vispār impotenti???

  +6 [+] [-]

, 2016-06-10 18:38, pirms 8 gadiem
Džeki jūs saprotat, ka Miļuns ir pirmais un vienīgais treneris, kas Latvijas U18 izlasi divas reizes pēc kārtas spējis noturēt elitē.
Un kas ir svarīgi, ka viņš to izdarīja tieši ar šiem pašiem puišiem, ar ko tagad strādās U20 izlasē. Tas ir ļoti svarīgi zināt šādās spēlēs savus čaļus, kuri izšķirošajā mirklī varēs noturēt atbildības nastu, kam roka nenotrīcēs utt. Tas tādos turnīros, kā U-čempji ir svarīgi, jo reāli izdošanās vai neizdošanās parasti izšķirās dažās spēlēs.
Es ļoti ceru, ka šāda prakse varētu nākotnē tikt ieviesta regulāri, ka treneri, kas veiksmīgi strādājuši ar U18 komandu, attiecīgi pēc 2 gadiem turpina vadīt tos pašus čaļus arī pie U20 stūres.

  -1 [+] [-]

, 2016-06-10 18:59, pirms 8 gadiem
purva_velns rakstīja: visu visi uzzina no krievu medijiem. kas par h...? vietējie vispār impotenti???
Nenēsā šo neviens uz rokām Latvijā...

  -4 [+] [-]

, 2016-06-10 20:31, pirms 8 gadiem
Beigās Lipmans Miluunu pienems galvenaa trebers amataa pieagusho izlasee

  -1 [+] [-]

, 2016-06-10 20:56, pirms 8 gadiem
Tātad U18 arī vadīs Miļuns?

  +2 [+] [-]

, 2016-06-10 21:22, pirms 8 gadiem
mavaans rakstīja: Beigās Lipmans Miluunu pienems galvenaa trebers amataa pieagusho izlasee
man nekas nebūtu pretī, ja tā notiktu. Domāju, mūsu spēlētājus Miļūns pārzina krietni labāk par Beresņevu.