Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Marta beigās Latvijā sāksies pasaules čempionāts sievietēm hokejā

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Marta beigās Latvijā sāksies pasaules čempionāts sievietēm hokejā
Foto: LHF

Turpinot 2023.gadā sākto sadarbību ar Latvijas Hokeja federāciju (LHF), Latvijas zāļu ražotājs AS “Olainfarm” šogad atbalstīs Latvijas sieviešu hokeja izlasi un tās startu pasaules čempionāta sievietēm pirmās divīzijas B grupā. Hokeja pavasari šogad sagaidīsim tepat Latvijā, jo pasaules čempionāts sievietēm no šā gada 31.marta līdz 6.aprīlim norisināsies Rīgā.

LHF sieviešu hokeja attīstības projektu vadītāja Agnese Kārkliņa: “Sieviešu hokejā esmu ilgus gadus, sākot kā spēlētāja, vēlāk kā tiesnese un arī šobrīd, strādājot ar sieviešu hokeja attīstības projektiem. Mana gūtā starptautiskā pieredze, ko rāda augstāko līmeņu turnīri un tādas līgas kā Zviedrijas sieviešu hokeja līga SDHL (Svenska damhockeyligan) un Amerikas sieviešu hokeja līga PHL (Premier Hockey federation), sieviešu hokejs spēj būt tikpat aizraujošs un emocijām bagāts kā vīriešu hokejs. Pēdējo gadu laikā interese par sieviešu hokeju Latvijā arī ir augusi. Pirms 10 gadiem Latvijas čempionātā startēja vien 3-4 komandas Rīgā. Šobrīd komandu skaits ir pieaudzis līdz pat 9, aizsniedzot arī reģionus: Jelgavu, Ozolniekus, Ogri, Talsus, Tukumu un Ventspili. Tas noteikti nebūtu iespējams bez cilvēkiem, kuri tic sieviešu hokejam un ir gatavi iedvesmot apkārtējos! Tāpēc priecājamies, ka Latvijas sieviešu izlasei šogad ir izdevies piesaistīt arī ģenerālsponsoru “Olainfarm”, kas tic mums un sieviešu hokejam, palīdzot mums radīt hokeja svētkus Latvijā.”

Turnīrā piedalīsies Latvijas, Itālijas, Polijas, Slovākijas, Lielbritānijas un Slovēnijas sieviešu valstsvienības. Spēles norisināsies “Volvo” ledus hallē Rīgā. Latvijas sieviešu izlases galvenais treneris ir Somijas speciālists Hannu Saintula. Hannu vadībā laika posmā no 2024.gada 24.martam līdz 26.martam norisināsies noslēdzošais gatavošanās posms, pēc kura tiks paziņots Latvijas sieviešu hokeja izlases sastāvs dalībai pasaules čempionātā.

“”Olainfarm” komandā lielākā daļa ir sievietes. Turklāt arī struktūrvienību vadītāju amatos pie mums vairāk ir tieši sievietes, nekā vīrieši. Mēs vienmēr esam zinājuši, ka dzimums nav tas, kas nosaka kāda kompetenci, prasmes vai iespējas. Mēs ticam, ka tāpat kā Latvija jūt līdzi jauniešu un vīriešu izlasēm, visi kopā spēsim atbalstīt arī Latvijas sieviešu izlasi un ar aktīvu līdzi jušanu gan hallē, gan tiešraidēs radīsim lielisku un iedvesmojošu hokeja pavasari Latvijā,” atbalstīt un iedvesmot sieviešu izlasi aicina AS “Olainfarm” valdes priekšsēdētājs Juris Bundulis.

Kā norāda LHF ģenerālsekretārs Roberts Pļāvējs, sieviešu hokejs Latvijā attīstās, pieaugot arī spēlētāju skaitam. “Mēs sagaidām, ka pasaules čempionāta turnīra norise dos vēl lielāku atspērienu sieviešu hokeja izaugsmei Latvijā. Mēs jau tagad esam hokeja lielvalsts un varam lepoties ne vien ar vīriešu un jauniešu izlasēm, bet pilnīgi noteikti arī sieviešu izlases pārliecinošo izaugsmi un veiksmīgi aizvadītajiem turnīriem 2023.gadā. Priecājamies, ka sieviešu izlases startu čempionātā šogad atbalstīs arī “Olainfarm”, kas mums kalpo kā papildu iedvesma un apliecinājums ticībai sieviešu hokeja nākotnei Latvijā,” saka R.Pļāvējs.

Pirmo spēli pasaules čempionātā Latvijas izlase aizvadīs 31.martā ar spēcīgo Slovākijas komandas, kas pasaules rangā ierindojas 16.vietā. 1.aprīlī mūsu valstsvienība stāsies pretī Itālijai, 3.aprīlī Slovēnijai, 5.aprīlī Polijai un 6.aprīlī Lielbritānijai.

Biļetes uz visām spēlēm pieejamas jau no piektdienas, 8. marta, plkst.12:00 - Passportix, vai uz vietas Volvo ledus hallē, kad spēles aizvadīs Latvijas sieviešu izlase. Vienas biļetes maksa uz IIHF pasaules čempionātu pirmās divīzijas B grupā būs tikai 5 eiro. Ar čempionāta spēļu norises kalendāru varēs iepazīties ŠEIT.

Visa informācija par biļešu iegāid ŠEIT!

Informāciju sagatavoja:
LHF