Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Latvieši kā pasaules hokeja čempionāta talismanu vēlas redzēt ezi

Ints Megnis
Ints Megnis

Latvieši kā pasaules hokeja čempionāta talismanu vēlas redzēt ezi
2006. gada pasaules čempionāta talismans Bebrs pie izstādes. Organizatoru foto

Gandrīz mēnesi tirdzniecības centrā “Domina Shopping” norisinājusies 2021. gada pasaules hokeja čempionāta talismana skiču izstāde. Kopumā izstādē bija redzami 20 labākie darbi, kurus atlasījusi sacensību Latvijas orgkomiteja, uzvarot zīmējumam ar ezi. Žūrijas izvēlētais talismans kļūs zināms vēlāk šomēnes.

Ikvienam “Domina Shopping” apmeklētājam no 14. janvāra līdz 5. februārim bija iespēja izvēlēties savu talismana favorītu, atdodot par to balsi. Ar pārliecinošu balsu vairākumu par hokeja fanu simpātiju kļuva Jāņa Burmeistara skice, kurā bija atainots Ezis. Burmeistars un viens nejauši izvēlēts balsojuma dalībnieks katrs dāvanā saņems oriģinālo Latvijas hokeja izlases spēļu kreklu un “Domina Shopping” dāvanu karti. “Ezītis, manuprāt, saistās ar centību, unikalitāti un degsmi,” savu skices zīmējumu komentēja autors. “Eža izskats ir maldinošs, jo no ārienes viņš šķiet maziņš un ievainojams, bet iekšienē viņš ir spēcīgs, grūti uzveicams un ar lielām spējām pašaizsargāties. Šīs asociācijas, manuprāt, ļoti labi saiet kopā arī ar nozīmīgākajām hokeja spēlēm.”

Savukārt starp Baltkrievijas līdzjutējiem vislielāko simpātiju iemantoja talismana skice, kurā attēlota maijvabole. Šim kukainim piešķirts vārds “Maijs”.

Gala lēmums par to, kura autora talismans kļūs par 2020. gada pasaules čempionāta hokejā oficiālo simbolu, tiks izziņots 24. februārī, balstoties uz žūrijas locekļu balsojumu. Katrs tēls, kas iekļūs finālā, tiks vērtēts pēc pieciem dažādiem kritērijiem piecu baļļu skalā, piedaloties gan Latvijas, gan Baltkrievijas pārstāvjiem. Par uzvarētāju kļūs talismans, kurš saņems vidēji augstāko kopvērtējumu no abām valstīm.

Kā zināms, ideju konkursam par talismana izveidi tika saņemti vairāk simts pieteikumi. Iesniegtos darbus vērtēja ne tikai Latvijas un Baltkrievijas Hokeja federāciju pārstāvji, bet arī sporta zvaigznes un sabiedrībā zināmi cilvēki. Janvāra sākumā abu valstu orgkomitejas atlasīja 30 labākos darbus.

85. pasaules čempionāts hokejā notiks 2021. gadā no 7. līdz 23. maijam un tas tiks aizvadīts divās valstīs – Latvijas galvaspilsētā Rīgā (Arēnā Rīgā) un Baltkrievijas galvaspilsētā Minskā (Minsk-Arena). Plānots, ka Rīgā risināsies apakšgrupu spēles un divi ceturtdaļfināli, bet Minskā apakšgrupu mači, ceturtdaļfināli, pusfināli un fināls.

 +12 [+] [-]

, 2020-02-06 16:59, pirms 4 gadiem
Es balsotu par treknu, rozā Ruksi hokeja formā, kuram uz muguras rakstīts Aigars un no kabatām itkā lien ārā plīvojoši naudas žūksņi.

  -2 [+] [-]

, 2020-02-06 17:08, pirms 4 gadiem
ogreskijs rakstīja: Es balsotu par treknu, rozā Ruksi hokeja formā, kuram uz muguras rakstīts Aigars un no kabatām itkā lien ārā plīvojoši naudas žūksņi.
Vai patiešām dzīvē tev un līdzīgiem viena vēlme-izsmiet visu ko var?

  +2 [+] [-]

, 2020-02-06 17:08, pirms 4 gadiem
Ezis simpātisks kā talismans.

  +3 [+] [-]

, 2020-02-06 17:17, pirms 4 gadiem
Izskatās labi. Cerams, ka kostīmā izskatīsies ne sliktāk kā uz papīra

  +6 [+] [-]

, 2020-02-06 18:27, pirms 4 gadiem
Šis ežuks patiešām ļoti labi izskatās!

  +4 [+] [-]

, 2020-02-06 19:52, pirms 4 gadiem
Man arī patīk ezītis, un pie manas mājas viņi ir bieži sastopami.

  +2 [+] [-]

, 2020-02-06 22:39, pirms 4 gadiem
Starp cūku Aigaru un ezi es arī balsoju par ezīti.

     [+] [-]

, 2020-02-07 09:23, pirms 4 gadiem
Es balsoju, ka tam jābūt gulbim, kurš kā hokeja nūju izmanto sasprindzinātu kaklu