Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Vītoliņš pēc uzvaras pār Austriju: ''No otrās trešdaļas mēs dominējām''

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Vītoliņš pēc uzvaras pār Austriju: ''No otrās trešdaļas mēs dominējām''
Harijs Vītoliņš. Foto: LHF

Rīga, 4.apr., LETA. No otrās trešdaļas Latvijas vīriešu hokeja izlase ceturtdien Rīgā pārbaudes spēlē, kurā pēcspēles metienos tika pārspēta Austrija, dominēja, Latvijas Hokeja federācija (LHF) pēc spēles citē Latvijas valstsvienības galveno treneri Hariju Vītoliņu.

Latvija uzvarēja ar 3:2 (0:1, 1:0, 1:1, 0:0, 1:0).

Latvijas izlasē vārtus pamatlaikā guva Fēlikss Egils Gavars un Dans Ločmelis, bet Austrijas izlasē - Leons Wallners un Julians Meclers.

"Uzskatu, ka no otrās trešdaļas mēs dominējām, dominējām visās divcīņās un ripas kontrolē. Piespēļu kvalitāte un pēdējā piespēle vai pēdējais metiens nepadevās," teica Vītoliņš. "Domāju, ka tādai ātrai un enerģiskai spēlei skatītājiem vajadzēja patikt."

"Spēles sākumu mēs mazliet nogulējām. Nebijām gatavi, ka austrieši sāks tik aktīvi, bet no otrās trešdaļas spēle patika. Mēs veidojām asus pretuzbrukumus, un bija ļoti daudz vārtu gūšanas momentu. To realizācija varēja būt labāka, bet puiši ir malači," pēc spēles teica Vītoliņš.

Viņš atzīmēja, ka trešajā trešdaļā pēc 1:2 tika gūti skaisti vārti, un arī papildlaikā Latvijas hokejistiem bija labi vārtu gūšanas momenti, taču komanda var spēlēt labāk.

Vītoliņš uzsvēra, ka visas maiņas cīnījās un nebija vienaldzīgo.

Treneris uzsvēra, ka pirms spēles ieteicis, lai hokejisti nebaidās kļūdīties, jo gribēja redzēt, kā viņi reaģē pēc kļūdām, kā izjūt, cik daudz var izdarīt un cik daudz var riskēt.

Tāpat viņš atzīmēja jauno puišu azartu un to, ka viņi laukumā jutās droši.

Runājot par piektdienas spēli, Vītoliņš atgādināja, ka Rīgā ir ieradies uzbrucējs Oskars Batņa, kurš ceturtdien jau piedalījās treniņā.

"Plānojam Batņu rīt likt sastāvā, un paskatīsimies, kam no šodienas sastāva iedosim pauzi. Vārtos būs Ēriks Vītols, bet pārējie spēlētāji paliks tie paši," plānoja treneris.

"Emocijas fantastiskas. Neredzēju neko apkārt pēc "gola"," par debijas spēlē pieaugušo izlasē gūtajiem vārtiem saka Gavars. Viņš uzsvēra, ka trijnieks labi pārgāja uzbrukumā, un, viņam metot pa vārtiem, tie jau bija tukši.

"Sākumā nevarēju noticēt," par gūtajiem vārtiem saka uzbrucējs, "bet pēc tam par to ir jāaizmirst un jāgatavojas nākamajai maiņai."

"Salīdzinot ar pirmo periodu, otrajā un trešajā vinnējām daudz ripu, kas palīdzēja noturēties pretinieku zonā," par spēli teica hokejists, apliecinot, ka bija grūti, jo Austrija ir laba komanda.

Piektdien pretinieki Daugavas stadiona ledus hallē tiksies atkārtoti.

Latvijas hokeja izlasei, kas pirmdien Daugavas stadiona ledus hallē sāka oficiālo treniņnometni, tā bija pirmā pārbaudes spēle.

Latvijas izlasei šajā pavasarī ir paredzētas sešas pārbaudes spēles savā laukumā un divas izbraukumā. 4. un 5.aprīlī Daugavas ledus hallē jātiekas ar Austriju. Šīs spēles līdzjutējiem nav pieejamas. 10. un 11.aprīlī "Arēna Rīga" tiks aizvadīt mači ar Somiju, bet 3. un 4.maijā - ar Norvēģiju.

Visas Latvijas valstsvienības pārbaudes spēles tiešraidē var vērot TV6 kanālā.

Savukārt 26. un 27.aprīlī notiks izbraukuma spēles ar Šveici.

Latvijas izlasē galvenajam trenerim Harijam Vītoliņam palīdz treneri Lauris Dārziņš, Artūrs Irbe, Petri Nummelins, Ville Peltonens, Raimonds Vilkoits, video treneris Pēteris Groms un fiziskās sagatavotības speciālists Ēriks Visockis.

Latvijas izlase uz pasaules čempionātu Čehijā dosies 9.maijā.

2024.gada čempionāts Prāgā un Ostravā norisināsies no 10. līdz 26.maijam.

Latvijas kandidāti

PozīcijaSpēlētājsGadsKlubs
VārtsargsIvars Punnenovs1994.Lakers (Šveice)
Ēriks Vītols2001.KeuPa (Somija-2)
Olivers Bantersons2003.Mogo/LSPA
AizsargsMarkuss Komuls1998.Trois-Rivieres (ECHL)
Arvils Bergmanis1999.Alaska Fairbanks (NCAA)
Ralfs Bergmanis2002.Vermont Univ. (NCAA)
Artūrs Andžāns2001.HPK (Somija)
Roberts Mamčics1995.Nove Zamky (Slovākija)
Roberts Kaļķis1998.Marseille (Francija)
Patriks Ozols2001.Dukla (Čehija-2)
Sandis Smons1999La Chaux-de-Fonds (Šveice-2)
UzbrucējsRoberts Bukarts1990.Vitkovice (Čehija)
Oskars Lapinskis2002.Tigers (Šveice)
Filips Buncis1997.Vastervik (Zviedrija-2)
Renārs Krastenbergs1998.99ers (Austrija)
Haralfs Egle1996.Liptovski Mikulas (Slovākija)
Rihards Melnalksnis1999.Olten (Šveice-2)
Kristaps Skrastiņš2001.New Hampshire (NCAA)
Martins Laviņš2003.New Hampshire (NCAA)
Fēlikss Gavars2002.St. Lawrence (NCAA)
Jānis Vizbelis1999.Elmira College (NCAA-3)
Oskars Batņa1995Jukurit (Somija)
Dans Ločmelis2004UMass (NCAA)
Rihards Marenis1993Nybro (Zviedrija-2)

Izmantotie resursi:
LETA

  -1 [+] [-]

, 2024-04-05 05:13, pirms 4 nedēļām
Dominētāji neiedzen, iedzinēji nedominē. Iedzinēji ir spiesti dedzināt vairāk enerģijas, lai likvidētu nelabvēlīgu rezultātu.

     [+] [-]

, 2024-04-05 05:54, pirms 4 nedēļām
Vītoliņ beidz muldēt!!!

     [+] [-]

, 2024-04-05 07:16, pirms 4 nedēļām
zaxx rakstīja: Vītoliņ beidz muldēt!!!
Neiznāca redzēt? Noskaties!