Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2861, Did:0, useCase: 3

Meija vienbalsīgi atzīts par OHL sezonas MVP, simboliskajā izlasē arī igaunis

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Ceturtdienas vakarā "Optibet" hokeja līgā (OHL) noslēdzās regulārā sezona. Sešas no deviņām komandām turpinās cīņu par titulu, izslēgšanas spēlēm startējot jau sestdien. Kamēr hokejisti gatavojas, TV4 un Sportacentrs.com komentētāji atdevuši balsis par simboliskajām izlasēm, labāko junioru un papildinājumu, kā arī MVP. Vērtīgākā spēlētāja balvu vienbalsīgi nopelnīja turnīra rezultatīvākais spēlētājs Gints Meija.

36 gadus vecais Gints Meija pagājušo sezonu noslēdza Francijā, bet vasarā papildināja "Mogo"/LSPA rindas un kļuva par komandas kapteini. Laukumā devies 27 no 32 spēlēm, pieredzējušais uzbrucējs guva 24 vārtus un sakrāja 50 punktus, abās kategorijās būdams pirmais līgā.

Balsojumā piedalījās seši TV4 un Sportacentrs.com komentētāji – Artūrs Barovskis, Edgars Biķernieks, Ulvis Brože, Linards Rožkalns, Ernests Voļskis un Lotārs Zariņš. Izvēloties regulārās sezonas vērtīgāko spēlētāju, Meijam pirmo vietu atvēlēja visi seši. Neviens cits spēlētājs neiekļuva vairāk par divām anketām.

Otro vietu MVP balsojumā ieņēma regulārās sezonas labākās komandas "Zemgales"/LBTU kapteinis un turnīra labākais piespēlētājs Gatis Gricinskis, bet trešo vietu dalīja Meijas komandas biedri Krišjānis Rēdlihs un Lauris Bajaruns.

Ja vērtīgākā spēlētāja izvēle bija vienbalsīga, tad simboliskās izlases veidošanā nevaldīja vienprātība. Iepriekšējās sezonās iedibinātajai tradīcijai noteikt simbolisko izlasi šosezon tika pievienota arī otrā simboliskā izlase, tādējādi katram komentētājam bija jāizvēlas divi vārtsargi, četri aizsargi un seši uzbrucēji.

Balsis saņēma seši vārtsargi, desmit aizsargi un 14 uzbrucēji. Pirmajā simboliskajā izlasē iekļuva vārtsargs Henrijs Ančs (Mogo/LSPA), aizsargi Krišjānis Rēdlihs (Mogo/LSPA) un Mārtiņš Porejs (Zemgale/LBTU), kā arī uzbrucēji Gints Meija (Mogo/LSPA), Gatis Gricinskis (Zemgale/LBTU) un Daniils Fursa (Panter).

Igaunijas kluba Tallinas "Panter" debijas sezonu pabeidza ceturtajā vietā – tikai aiz "Zemgales", "Mogo" un "Kurbada". Latviešu valodu pārvaldošais uzbrucējs Fursa bija rezultatīvākais savā komandā, 32 mačos izceļoties ar 44 punktiem. Guvums, kas deva piekto vietu līgā.

Otrajā simboliskajā izlasē iekļuva vārtsargs Linards Feldbergs (HS Rīga, Mogo/LSPA), aizsargi Savelijs Novikovs (Panter) un Oskars Briedis (HS Rīga), kā arī uzbrucēji Edijs Brahmanis (Prizma), Deivids Sarkanis (Mogo/LSPA) un Lauris Bajaruns (Mogo/LSPA).

Kaut gan divkārtējā Latvijas čempione "Zemgale" uzvarēja regulārajā sezonā, simboliskajās izlasēs tā pārstāvēta ar diviem hokejistiem, kamēr otrās vietas ieguvējai "Mogo" ir seši. No Jelgavā spēlējošajiem balsis saņēma arī vārtsargs Mariuss Bajaruns-Galejs, kurš Linardam Feldbergam piekāpās tikai pēc papildus rādītāja (Feldbergam divas pirmās vietas, Bajarunam-Galejam viena) aizsargs Renarts Alksnis un uzbrucējs Gustavs Millers.

Gan pirmajā, gan otrajā simboliskajā izlasē ir viens Tallinas "Panter" spēlētājs, kamēr trešo vietu izcīnījušais "Kurbads" nav pārstāvēts. Taču balsis saņēma vairāki: vārtsargs Arginto Milbergs, aizsargs Aleksandrs Galkins un uzbrucēji Aleksandrs Novikovs, Artūrs Mickevičs, Roberts Jekimovs un Artūrs Ozoliņš.

Simboliskās izlases

PozīcijaPirmā izlaseOtrā izlase
VārtsargsHenrijs Ančs 6/12Linards Feldbergs 4/12
AizsargsKrišjānis Rēdlihs 24/24Savelijs Novikovs 7/24
AizsargsMārtiņš Porejs 10/24Oskars Briedis 5/24
UzbrucējsGints Meija 35/36Edijs Brahmanis 11/36
UzbrucējsGatis Gricinskis 24/36Deivids Sarkanis 11/36
UzbrucējsDaniils Fursa 12/36Lauris Bajaruns 7/36

Katram spēlētājam norādīti saņemtie punkti un maksimāli pieejamie punkti. Balsis saņēma arī: vārtsargi Mariuss Bajaruns-Galejs 4, Džese Makajs 2, Arginto Milbergs 1, Jānis Auziņš; aizsargi Renarts Alksnis 3, Krists Retenais 3, Krišs Lipsbergs 3, Aleksandrs Galkins 3, Georgijs Pujacs 1, Renarts Bērziņš 1; uzbrucēji Gustavs Millers 6, Aleksandrs Novikovs 5, Miķelis Rēdlihs 4, Artūrs Mickevičs 4, Kaspars Ziemiņš 3, Roberts Jekimovs 2, Danils Carkovskis 1, Artūrs Ozoliņš 1.

Visvairāk domas dalījās balsojumā par regulārās sezonas labāko junioru – 2004. gadā dzimušie vai jaunāki. Lai gan otrajā simboliskajā izlasē tika ievēlēti juniori Linards Feldbergs un Oskars Briedis, labākā U20 spēlētāja gods tika spēlētājam, kurš simbolisko izlašu sakarā nesaņēma nevienu balsi – "Mogo"/LSPA centram Oliveram Mūrniekam.

15 gadus vecais Mūrnieks ir līgas jaunākais spēlētājs, un debijas sezonas 18 spēlēs viņš izcēlās ar pieciem vārtiem un 15 punktiem. Mūrnieks ražīgāko spēli aizvadīja jau septembrī, kad uzvarā pret "Prizmu" četras reizes rezultatīvi piespēlēja Gintam Meijam. Savukārt pirmos vārtus Mūrnieks iemeta decembrī, kad "Mogo" viesos pieveica "Kurbadu".

Sešu komentētāju balsojumā par junioriem pirmā vieta tika pieciem dažādiem hokejistiem: Mūrniekam, Oskaram Briedim, Rinaldam Vutkevičam, Kristam Retenajam un Renartam Bērziņam. Otro vietu ieņēma HS Rīga" aizsargs Retenais, trešo – viņa komandas biedrs Maksims Pumpiņš.

Par jaudīgāko papildinājumu tika atzīts Gints Meija. Balsojot par papildinājumu, vajadzēja izvēlēties spēlētāju, kurš komandai pievienojies vasarā vai sezonas gaitā, bet tās rindās nespēlēja pagājušajā sezonā.

Meijas tuvākais sekotājs balsojumā bija Mārtiņš Karsums, kurš sezonas laikā ne tikai pievienojās, bet arī atstāja "Zemgali", pārceļoties uz Vāciju. Jelgavā aizvadītajās 11 spēlēs Karsums guva 18 punktus. Trešā vieta Aleksandram Novikovam, kurš pērno sezonu aizvadīja Itālijā un Francijā, bet šosezon bija "Kurbada" labākais vārtu guvējs.

Balsojuma rezultāti

VMVPPunktiJuniorsPunktiPapildinājumsPunkti
1.Gints Meija18/18Olivers Mūrnieks7/18Gints Meija10/18
2.Gatis Gricinskis4/18Krists Retenais5/18Mārtiņš Karsums5/18
3.K.Rēdlihs/L.Bajaruns3/18Maksims Pumpiņš5/18Aleksandrs Novikovs4/18

Izslēgšanas spēles startēs jau sestdien, kad pulksten 18:00 Tallinas "Panter" uzņems "Prizmu". Svētdien pulksten 19:00 sāksies sērija starp "Kurbadu" un HS "Rīga". Ceturtdaļfinālu dueļi norisināsies līdz vienas komandas trīs uzvarām. "Zemgale"/LBTU un "Mogo"/LSPA cīņā iesaistīsies no pusfināliem, kur sērijas notiks līdz vienas komandas četrām uzvarām. Tiešraides TV4 un Sportacentrs.com.

Iepriekšējo sezonu balsojumi

Sportacentrs.com balsojumā nosaka OHL izlasi, MVP – K. Ozoliņš
Sportacentrs.com balsojumā nosaka OHL izlasi, MVP – Gricinskis
Sportacentrs.com balsojumā nosaka OHL izlasi, MVP - Tambijevs

  +1 [+] [-]

, 2024-03-01 21:33, pirms 2 mēnešiem
Pilnīgs murgs

Viennozīmīgi labākais vārtsargs ir izlases kandidāts Mazais🇱🇻💪

Par pārējiem nekomentēšu

     [+] [-]

, 2024-03-02 22:48, pirms 2 mēnešiem
Mūžam jaunais un perspektīvais beidzot atvēries piedūriens, bet diemžēl tā izskatās

     [+] [-]

, 2024-04-19 17:37, pirms 2 nedēļām
Rūjienas Stiprais rakstīja: Pilnīgs murgs

Viennozīmīgi labākais vārtsargs ir izlases kandidāts Mazais🇱🇻💪

Par pārējiem nekomentēšu
Nezinu, kuru mazo domā. Bet pret Ukrainu bija pieteikti Feldbergs un Ozols.