Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Omskā pret Jāgru, Svatošu un citiem

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Omskā pret Jāgru, Svatošu un citiem
Kriss Holts aizvadīja labu spēli Astanā, tādēļ viņam varētu tikt uzticēta vārtu drošība arī šodien
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, F64

Šodien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubs Rīgas ''Dinamo'' centīsies turpināt pirms divām dienām iesākto uzvaru sēriju. Pagaidām skaitlis visai pieticīgs, taču šodien spēle pret Omskas ''Avangard'' un iespēja to uzlabot. Mača sākums 15:00, tiešraide LTV7.

Rīgas ''Dinamo'' hokejisti neveiksmju sēriju pārtrauca Astanā, uzvarot vietējo ''Barys'' ar 5:1. Pirms tam bija nācies zaudēt trijās spēlēs pēc kārtas, taču tagad noskaņojums ievērojami uzlabots. Kazahstānā atkal uzspīdēja Mārtiņš Karsums, trešo reizi sezonā gūstot divus vārtus vienā spēlē. Kopumā viņam jau trīs šādi mači un otrā vieta kluba bombardieru sarakstā. Jāuzsver, kā Karsums guvis šos vārtus - allaž ar neatlaidību un cīņas sparu, demonstrējot ievērojamu apņēmību. Turklāt pret ''Barys'' viņš vienus vārtus iemeta mazākumā; ''Dinamo'' tie bija jau otrie šosezon, dalot pirmo vietu līgā ar Minskas ''Dinamo''.

Astanā Karsumam arī labākais lietderības koeficients komandā (+3)! Pret ''Barys'' pēc ilgāka pārtraukuma spēlēt tika amerikānis Kriss Holts, un viņš labvēļus nepievīla - no 27 metieniem atvairīti 26, ielaista tikai viena ripa. Ļoti iespējams, ka arī šodien spēlēs viņš, turklāt Holts statistikas rādītājos tagad apsteidzis zviedru Mikaelu Telkvistu, kurš pirms tam spēlēja četrus mačus pēc kārtas: atvairīti 90,9% pretinieku metienu (Telkvistam 90,6%), vidēji spēlē zaudēti 2,41 vārti (pret 3,26). Tiesa, otrais rādītājs ne vienmēr ir indikators, piemēram, pa Telvista vārtiem četrās spēlēs mests teju tikpat daudz, cik pa Holta vārtiem sešos mačos.

Uzreiz der apskatīt arī pretinieka - Omskas ''Avangard'' - vārtsargu paveikto. Pirmais numurs arī šogad ir soms Kari Ramo, kurš pirms tam spēlējis NHL, arī vienā komandā ar Mārtiņu Karsumu (Tampabejas ''Lightning''). Viņš spēlējis sešos mačos, atvairījis 89,4% pretinieku metienu, vidēji spēlē ielaidis 2,52 vārtus. Pirmajam vārtsargam gaužām vāji rādītāji un rīdziniekiem šodien derētu tos pabojāt vēl vairāk. Otrais numurs ir Aleksejs Kuzņecovs, kurš iepriekš pārstāvēja jau minēto ''Barys''. Viņš spēlējis divās spēlēs, atvairījis 90,5% metienu, vidēji ik maču zaudējis 2,64 vārtus.

Grūti priekšroku atdot kādam no ripu ķērājiem, bet, visticamāk, ''Avangard'' vārtus arī šodien varētu sargāt Ramo. Omskieši sezonu iesākuši nedaudz veiksmīgāk, septiņās spēlēs tiekot pie 12 punktiem, kamēr ''Dinamo'' 10 spēlēs vien 14 punktu. ''Avangard'' savā laukumā spēlējis veiksmīgi, četrās spēlēs zaudējot tikai vienu reizi - 2:4 pret Sanktpēterburgas ''SKA''. Vēl punkti zaudēti arī pret Ufas ''Salavat Yulaev'' - 5:4 pēcspēles metienos. Pēdējās trīs spēles aizvadītas viesos, un pēdējās divās zaudēts. Šodienas mājiniekiem nav vēlmes turpināt zaudējumu sēriju, tādēļ ļoti nozīmīgi jau no pirmajām minūtēm laukumā rādīt labāko sniegumu.

Zināmākais vārds pretinieku nometnē, protams, ir čehu hokeja leģenda Jaromirs Jāgrs, bet viņam ar rezultativitātes punktu krāšanu nav sekmējies - septiņās spēlēs trīs (2+1). Komandas līderis ir Antons Kurjanovs, kuram deviņi (4+5) punkti. Veiksmīgi (3+4) spēlējis no Ufas ''Salavat Yulaev'' pārnākušais Aleksejs Perežogins, piecus punktus sakrājis arī ''Dinamo'' bieds Maskavas ''Dynamo'' rindās Aleksejs Kaļužnijs.

Rezultatīvākais aizsargs ir Andrejs Pervišins (pērn Gagarina kausa ieguvējs Kazaņas ''Ak Bars'' rindās) - 1+4, taču lietderība ir -4. Otrs rezultatīvākais ir cits bijušais ''Ak Bars'' pārstāvis Andrejs Muhačovs, bet trešajā vietā ierindojies Martins Škoula, kurš tikai šogad nolēmis izmēģināt spēkus KHL. Ļoti ticams, šodien ''Avangard'' rindās debitēs jaunieguvums Mareks Svatošs. Slovāks pēdējās sezonas aizvadījis NHL, tomēr 28 gadu vecumā nolēmis izmēģināt spēkus šaipus okeānam.

Par ''Dinamo'' hokejistu statistikas rādītājiem īsi un kodolīgi. Kapteinis Sandis Ozoliņš pašlaik ir līgas rezultatīvākais aizsargs (1+9), turklāt lietderības koeficients +3. Labāks komandā ir tikai viņa partnerim Oskaram Cibuļskim (+4). ''Punkts spēlē'' robežai turpina sekot ne tikai Ozoliņš, bet arī Marks Hartigans (10 spēles, 7+4; līgas otrs labākais vārtu guvējs), Aleksandrs Ņiživijs (10, 4+7) un Tomašs Surovijs (10, 4+6). Savukārt Karsumam seši gūtie vārti un dalīta trešā vieta visā līgā.

Spēles sākums 15:00, tiešraide LTV7. Turpinājumā vēl viena spēle izbraukumā (svētdien pret Maskavas ''Spartak'' ar Dominiku Hašeku vārtos), bet tad ilgi gaidītā spēle pret NHL vienību Fīniksas ''Coyotes''. Rīgā derētu ierasties labā noskaņojumā! Turklāt ''Dinamo'' Omskā pēdējo reizi zaudējis 2008. gada oktobrī, un kopumā tur trīs spēlēs zaudēts tikai reizi.

1 2 3 4 135 komentāri

  +1 [+] [-]

, 2010-10-01 07:18, pirms 14 gadiem
Neizšķirts kā minimums.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2010-10-01 07:29, pirms 14 gadiem
Jāņem
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2010-10-01 07:33, pirms 14 gadiem
100% esmu pārliecināts ka Laurītis ar Miķeli negaida šo un visas nākošās spēles ar tādu entuziasmu kā es.Čaļiem vienkārši nav paveicies,žēl viņu,lai iemestuvajag visus trīs,bet viņiir tikai divi diemžēl..
Veiksmi šodien.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +11 [+] [-]

, 2010-10-01 07:39, pirms 14 gadiem
aizver muti rakstīja: Ko tu tur dirs? Viņiem šogad neder neviens pa vidu, ne Trotters, ne Džeriņš, ne Mikuš, varbūt pēdējais laiks izjaukt šo maiņu. Paskatās uz statistiku metienu skaits / gūtie vārti.
čalīt Tev šķība acs laikam uz hokji,Trotters bij jau iejuties un maiņa sāka rādīt labu sniegumu.Bet katrams savs viedoklis..:/
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +11 [+] [-]

, 2010-10-01 07:49, pirms 14 gadiem
aizver muti rakstīja: Jā, pases dalīja labas, ko viņš dara arī tagad 4. maiņā, bet ko var darīt, ka Lauris ar Miķeli sit virsū/garām vārtsargam? Lauris pat 1vs1 neizmantoja (lab, vārtu stabs), bet vienalga, nav abiem žiperiem laikam vairs pārliecība par sevi, jāiet baznīcā svecīti nolikt. Nesaku, ka nav momenti, tie ir, ripu zonā tur, virpuli uztaisa, bet noslēgums izpaliek, cerams, ka tiks tam pāri. Spruktam jau bija līdzīgi (pagājušās sezonas sākumā/vidū?), ka momenti bija, taču visi metieni virsū vārtsargam, bet kaut kā izspraucās no tās bedres un vismaz tagad dala izcilas piespēles, ja redz, ka pats iemest nevarēs.
Whatever,sodien Karsums Jāgru bortēs un beidzot dabūs savu hattrick,vai ne?

     [+] [-]

, 2010-10-01 08:16, pirms 14 gadiem
archend rakstīja: čalīt Tev šķība acs laikam uz hokji,Trotters bij jau iejuties un maiņa sāka rādīt labu sniegumu.Bet katrams savs viedoklis..:/
Maiņa sāka rādīt labu sniegumu???-Trotters sāka rādīt labu sniegumu...Kas visiem ir ar Mikušu,ok čalis tur nerāda nekādu super-duper'īgo sniegumu,bet nav jau viņš nemaz sliktāks par citiem.Bet protams,ja komanda zaudē tad uzreiz ir jāvaino kāds tikai lai labāk paliek.

  -3 [+] [-]

, 2010-10-01 08:21, pirms 14 gadiem
aizver muti rakstīja: Jā, pases dalīja labas, ko viņš dara arī tagad 4. maiņā, bet ko var darīt, ka Lauris ar Miķeli sit virsū/garām vārtsargam? Lauris pat 1vs1 neizmantoja (lab, vārtu stabs), bet vienalga, nav abiem žiperiem laikam vairs pārliecība par sevi, jāiet baznīcā svecīti nolikt. Nesaku, ka nav momenti, tie ir, ripu zonā tur, virpuli uztaisa, bet noslēgums izpaliek, cerams, ka tiks tam pāri. Spruktam jau bija līdzīgi (pagājušās sezonas sākumā/vidū?), ka momenti bija, taču visi metieni virsū vārtsargam, bet kaut kā izspraucās no tās bedres un vismaz tagad dala izcilas piespēles, ja redz, ka pats iemest nevarēs.
Katram hokejistam uznāk ,,melnās dienas,, - arī Ovečkinam bija ja nemaldos 8 spēles bez gūtiem vārtiem. Sprukts iepriekšējā sezonā jau no sezonas sākuma bioja labs mazākumā, dalīja lieliskas piespēles, vienkārši fani nesaprata viņa spēles stilu vai kas cits neiepatikās/ka nemet iekšā tukšos vārtos/-bet tagad fani sapratuši ka Sprukts arī izdevīgā momentā meklē kam piespēlēt un pats nemet-man ļoti tāds stils patīk-jo bieži sanāk lieliski goli. ļoti labi atceros 2 Sprukta piespēles pirms gada sezonas pirmā pusē vārtu priekšā atlec ripa un jebkurš hokejists censtos mest pats, bet abas reizzes vienā spēle Sprukts iedod piespēli 30-50 cm attālumā Hossam un Hossam 2 vārti-pat pēc šīs spēles daži Spruktu lamāja.
Jā Dārziņš pagaidām ir pavājš-bet izbrīna ka fani izdara secinājumus un jau sūta uz Liepāju visu 3 maiņu-lamā Mikušu-pat nedod laiku iespēlēties-pārmer Šupleram savu tautiešu bīdīšanu/cenšos atcerēties cik Dinamo komandā ir bijuši pavāji slovāku hokejisti un atceros tikai 1.sezonas Petrovicki-nez vai tā būtu savējo bīdīšana-trīs sezonu laikā viens vājš savējais , kurš sezonas laikā tiek aizsūtīts mājās. tagd izskatās ka pie visa vainīgs Mikušs-nesaprotu kā var būt vainīgs hokejists-4.spēles-pirmās sezonas spēles. Pēc kāda laika varēs redzēt kāds viņš ir. Bet mēs jau gribam uzreiz un tūlīt visu gatavu.

     [+] [-]

, 2010-10-01 08:27, pirms 14 gadiem
jaasanjemaas un jaavinnee!

  +6 [+] [-]

, 2010-10-01 08:32, pirms 14 gadiem
Tagad, sākot ar Astanu derētu uzsākt kādu uzvaras sēriju!

     [+] [-]

, 2010-10-01 08:36, pirms 14 gadiem
Jāgrs ir pensionārs nesaprotu kāpēc izceļ dažas zvaigznes mēs cīnamies pret komandu nevis dažiem spēlētājiem..

  +5 [+] [-]

, 2010-10-01 08:38, pirms 14 gadiem
kenaz rakstīja: Jāgrs ir pensionārs nesaprotu kāpēc izceļ dažas zvaigznes mēs cīnamies pret komandu nevis dažiem spēlētājiem..
Ozo arī nav jauns,bet viņu arī DINAMO sakarā izceļ.

  +2 [+] [-]

, 2010-10-01 08:38, pirms 14 gadiem
Par skaistu spēli un cerams uzvaru!
Slēpts komentārs: kenaz

  -1 [+] [-]

, 2010-10-01 08:40, pirms 14 gadiem
kenaz rakstīja: nu bet kāpēc nekad neraksta Ozo pret SKA vai Ozo pret Jāgru??
Nu,varbūt krievu portālos varbūt tā raksta

  -4 [+] [-]

, 2010-10-01 08:40, pirms 14 gadiem
kristaxaxa rakstīja: Nu,varbūt krievu portālos tā raksta
nevar būt

  -3 [+] [-]

, 2010-10-01 08:41, pirms 14 gadiem
kenaz rakstīja: nevar būt
Reka var

  -3 [+] [-]

, 2010-10-01 08:41, pirms 14 gadiem
kristaxaxa rakstīja: Reka var
Lai nu kā lai veicas Dinamo

  -2 [+] [-]

, 2010-10-01 08:42, pirms 14 gadiem
kenaz rakstīja: Lai nu kā lai veicas Dinamo
Veiksies
Slēpts komentārs: kenaz
Slēpts komentārs: kristaxaxa
Slēpts komentārs: kenaz
Slēpts komentārs: kristaxaxa
Slēpts komentārs: kenaz
Slēpts komentārs: kristaxaxa
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: kenaz

     [+] [-]

, 2010-10-01 08:47, pirms 14 gadiem
Jāvelk,Jāgrs un pārējie!

  +1 [+] [-]

, 2010-10-01 08:49, pirms 14 gadiem
gagelis2 rakstīja: Un labaaks arii Mikush nav neparvienu , tapeec rodas jautaajums,kaada su*a peec RD vinjsh vajadziigs , jo tikai vinja deelj tiek chakareetas mainjas?!
Ko var raudāt par to Mikushu vēl tikai sezonas sākums....pacietību

     [+] [-]

, 2010-10-01 08:49, pirms 14 gadiem
Dispičers Karija trūkst.

  -3 [+] [-]

, 2010-10-01 09:02, pirms 14 gadiem
kristaxaxa rakstīja: Ozo arī nav jauns,bet viņu arī DINAMO sakarā izceļ.
nepamatoti , viņa darbības laukumā nav nekas izcils , spēlē kā normāls parasts hokekjists

  +2 [+] [-]

, 2010-10-01 09:02, pirms 14 gadiem
kenaz rakstīja: tu ari
te nav čats
1 2 3 4 135 komentāri