Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Fāzels: "Eiropā neredz dzelžainu iemeslu piedalīties jaunās līgās"

Fāzels: "Eiropā neredz dzelžainu iemeslu piedalīties jaunās līgās"
Renē Fāzels
Foto: TopFoto/Scanpix

IIHF prezidents Renē Fāzels komentēja Popradas "Lev" komandas izsvītrošanu no KHL dalībnieku saraksta, atzīstot, ka Eiropas klubiem nav stimula piedalīties KHL čempionātā, jo Eiropā ir pietiekami spēcīgi iekšējie čempionāti.

Jau ziņojām, ka Kontinentālās Hokeja līgas (KHL) Direktoru padome nolēmusi neiekļaut dalībnieku vidū Slovākijas klubu Popradas "Lev", kā galveno iemeslu minot Slovākijas Hokeja federācijas nespēju dot klubam atļauju iesaistīties KHL.

Fāzels izskaidroja Slovākijas Federācijas nostāju ar stipru iekšējo čempionātu, kas tik viegli neļauj KHL ienākt šajā valstī. "Diemžēl, šeit nevar izvairīties no politikas. Visu slovāku klubus taču nevarēs iekļaut KHL čempionātā."

Tāpat Fāzels izteica IIHF pozīciju šajā jautājumā: "IIHF pieļauj iespēju klubiem, kas pārstāv dažādas nacionālas federācijas, spēlēt vienā turnīrā. KHL, neskaitot Krievijas komandas, piedalās arī Latvijas, Kazahstānas un Baltkrievijas klubi. Bet Austrijas līgā, atgādināšu, ir Slovēnijas un Ungārijas klubi. Tomēr, kādu iemeslu vadīti slovāku federācija izvirzīja klubam no Popradas savas prasības, kuras beigās patraucēja tam ienākt KHL, man nav zināmi."

Pēc IIHF prezidenta domām, jauno līgu attīstība, tostarp arī KHL, vajadzētu notikt pakāpeniski, ievērojot vairākus faktorus. "Roma nebija uzcelta vienā dienā, tam vajadzēja daudz laika. Cilvēki nevēlas zaudēt tās pozīcijas, kuras jau izcīnīja dažādās Eiropas līgās. Šo čempionātu spēles vēro vairāki miljoni cilvēku. Vienā rāvienā viņus piespiest mainīt čempionātu nav iespējams. Tieši tāpēc Eiropā neredz "dzelžainus" iemeslus, kāpēc viņiem obligāti vajadzētu iestāties jaunā līgā," rezumē Fāzels.

Izmantotie resursi:
СПОРТ-ЭКСПРЕСС: Ежедневная спортивная газета....

1 2 61 komentārs

  +9 [+] [-]

, 2010-07-30 14:15, pirms 14 gadiem
Taisniiba jau vinjam ir, tapec KHL ir jaatiistaas un jamegina sanigt tads limenis pie kura jebkura eiropas komanda uzreiz gribeetu iestaaties KHL. Piemeeram ja kaadai eiropas komandai pajautaatu vai vinja grib piedaliities NHL, domaaju visiem buutu viena atbilde.

 +16 [+] [-]

, 2010-07-30 14:17, pirms 14 gadiem
Vagon rakstīja: Taisniiba jau vinjam ir, tapec KHL ir jaatiistaas un jamegina sanigt tads limenis pie kura jebkura eiropas komanda uzreiz gribeetu iestaaties KHL. Piemeeram ja kaadai eiropas komandai pajautaatu vai vinja grib piedaliities NHL, domaaju visiem buutu viena atbilde.
kāda tad būtu tā atbilde?

 +28 [+] [-]

, 2010-07-30 14:19, pirms 14 gadiem
Lai khl vispirms vispār nostiprinās un tad domā par paplašināšanos, nevis kā tagad, kad pēc katras sezonas kāda komanda nobankrotē...

  +9 [+] [-]

, 2010-07-30 14:21, pirms 14 gadiem
šādos jautājumos vienmēr būs dvias diametrāli pretējas atbildes... Nav viena labākā risinājuma

  +8 [+] [-]

, 2010-07-30 14:21, pirms 14 gadiem
Es gan KHL daudz cītīgāk sekoju, nekā pirms tam Latvijas čempionātam, tāpēc domāju, ka arī tiem cilvēkiem, kuriem interesē savs klubs, nebūtu problēmu sekot līdzi sava kluba gaitām citā čempionātā.
Problēma tikai tajā, ka nav godīgi, ja tikai viens klubs ir izredzētais (ar atļauju). Taču, ja izsniedz atļauju stiprākajiem klubiem, vietējā čempionāta līmenis krītas un vietējiem hokejistiem, nav kur attīstīties. Domāju, ka problēma nav līdzjutējos, bet gan federāciju nostājā.

  +1 [+] [-]

, 2010-07-30 14:43, pirms 14 gadiem
Andris_LAT rakstīja: Es gan KHL daudz cītīgāk sekoju, nekā pirms tam Latvijas čempionātam, tāpēc domāju, ka arī tiem cilvēkiem, kuriem interesē savs klubs, nebūtu problēmu sekot līdzi sava kluba gaitām citā čempionātā.
Problēma tikai tajā, ka nav godīgi, ja tikai viens klubs ir izredzētais (ar atļauju). Taču, ja izsniedz atļauju stiprākajiem klubiem, vietējā čempionāta līmenis krītas un vietējiem hokejistiem, nav kur attīstīties. Domāju, ka problēma nav līdzjutējos, bet gan federāciju nostājā.
ja Latvijas čempis būtu tik stiprs kā, piemēram, Slovākijas čempis, tad domājams tu tam sekotu līdz ar daudz lielāku intresi, nekā tādam, kāds tas ir vai bija. es gan ļoti labprāt pasekoju, kā bebri sitās ar citiem klubiem. tagad gan īpaši neintresējos.

  +8 [+] [-]

, 2010-07-30 14:47, pirms 14 gadiem
Te nu bija Kontinentālā Hokeja Līga. Tālāk par Latvijas rietumu robežu laikam netiks. Pietiekami simboliski.

     [+] [-]

, 2010-07-30 14:50, pirms 14 gadiem
Abrags rakstīja: kāda tad būtu tā atbilde?
Pozitiiva.

  +7 [+] [-]

, 2010-07-30 14:50, pirms 14 gadiem
Nu tas nav reāli, ka Slovāki lidos uz Sibīriju. Ja KHL aprobežotos ar Maskavas rajonu vai Urāliem, tad varētu Eiropu vilkt iekšā.

 +17 [+] [-]

, 2010-07-30 14:52, pirms 14 gadiem
Vagon rakstīja: Pozitiiva.
stipri maldies. vismaz 95% gadījumos atbilde būtu negatīva - pirmkārt jau finansiālu apsvēru dēļ.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: Vagon

 +14 [+] [-]

, 2010-07-30 14:54, pirms 14 gadiem
Spēcīgais Zviedrijas vietējais čempionāts, no kura tika sakomplektēta 9ā gada Zviedrijas izlase, kapitulēja viena (!!!) KHL kluba priekšā. Un tas ir fakts!

Eiropa mirst, jo ir pret pārmaiņām. Un tas ir visās jomās.

  -1 [+] [-]

, 2010-07-30 14:55, pirms 14 gadiem
šitā pensionāra intervijai pretī varēja pielikt Medvedeva interviju, interesanti kamēr viens tikai "tiho tiho" tikmēr otrs aktīvs darbonis - un katram sava taisnība

Газета СПОРТ-ЭКСПРЕСС. Александр МЕДВЕДЕВ: “МЫ...

  +1 [+] [-]

, 2010-07-30 14:56, pirms 14 gadiem
Kāda starpība, kāds vietējais čempionāts, ja klubs ir pilnīgi jauns, uztaisīts no nulles.. Gadījumā ar Lev nevar runāt tik vispārināti!
Bet par to KHL paplašināšanos gan piekrītu, ka nevajag steigties.

  +2 [+] [-]

, 2010-07-30 14:57, pirms 14 gadiem
Vagon rakstīja: Nu nezinu, ja reklaamas var izvietot reklaamas kaa KHL uz krekliem un ledus + nenormaala skatiitaju interese.
ja vēl nezināji, tas viss jau tur notiek un bieži vien augstākā līmenī kā KHL. Tai paša Zviedrijā SEL līgai līgumi ar TV kompānijām un KATRS SEL klubs katru gadu saņem >2 mlj EUR par TV translācijām. Saki, lūdzu, cik piemēram KHL klubi saņem par TV translācijām?

Un par to "nenormālo skatītāju" interesi arī atļaušos pasmaidīt

  +1 [+] [-]

, 2010-07-30 14:58, pirms 14 gadiem
sweet.caramel rakstīja: Spēcīgais Zviedrijas vietējais čempionāts, no kura tika sakomplektēta 9ā gada Zviedrijas izlase, kapitulēja viena (!!!) KHL kluba priekšā. Un tas ir fakts!

Eiropa mirst, jo ir pret pārmaiņām. Un tas ir visās jomās.
kā izpaudās tā "kapitulācija"?

     [+] [-]

, 2010-07-30 14:59, pirms 14 gadiem
prataveders rakstīja: Kāda starpība, kāds vietējais čempionāts, ja klubs ir pilnīgi jauns, uztaisīts no nulles.. Gadījumā ar Lev nevar runāt tik vispārināti!
Bet par to KHL paplašināšanos gan piekrītu, ka nevajag steigties.
tādam klubam ir būtiska ietekme uz visu vietējo hokeja saimniecību

 +14 [+] [-]

, 2010-07-30 15:03, pirms 14 gadiem
Ļev, AIK, čehu Ļev vadībai, komandu līdzjutējiem domāju bija pietiekami daudz dzelžainu iemeslu piedalīties KHL. Tādu iemeslu nebija šo klubu konkurentiem - citiem klubiem un attiecīgo valstu federācijām, jo tas lūk "varētu graut iekšējos čempionātus un samazināt ienākumus citiem". Viss vienkārši. Bizness.

  -1 [+] [-]

, 2010-07-30 15:09, pirms 14 gadiem
Malacis Fazels un IIHF, ka saprot ap ko lieta grozās u.t.i. krievu nepārvarama tieksme veikt globalizāciju Eiropas hokejā.
Es gribētu redzēt to brīdi,kad par KHL prezidentu varētu kļūt latvietis. Tomēr laikam nesagaidīšu, pat ja šajā līgā latvijas komanda spēlēs saules mūžu.

  +3 [+] [-]

, 2010-07-30 15:12, pirms 14 gadiem
Abrags rakstīja: ja vēl nezināji, tas viss jau tur notiek un bieži vien augstākā līmenī kā KHL. Tai paša Zviedrijā SEL līgai līgumi ar TV kompānijām un KATRS SEL klubs katru gadu saņem >2 mlj EUR par TV translācijām. Saki, lūdzu, cik piemēram KHL klubi saņem par TV translācijām?

Un par to "nenormālo skatītāju" interesi arī atļaušos pasmaidīt
Aizvakar KHL mazliet paskatijos spēli CSKA: Neftehimik. CSKA ledus arēnā bija 700-900 skatītāji. Par kādu nenormālo interesi te var būt runa?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +7 [+] [-]

, 2010-07-30 15:18, pirms 14 gadiem
krstps rakstīja: Ļev, AIK, čehu Ļev vadībai, komandu līdzjutējiem domāju bija pietiekami daudz dzelžainu iemeslu piedalīties KHL. Tādu iemeslu nebija šo klubu konkurentiem - citiem klubiem un attiecīgo valstu federācijām, jo tas lūk "varētu graut iekšējos čempionātus un samazināt ienākumus citiem". Viss vienkārši. Bizness.
Kādas komandas līdzjutējiem??? Vai tās kas reāli bija tikai uz papīra????? No kurienes šie līdzjutēji radās??
Redzi,atšķirībā no LV podlaižām Eiropas politiķi, biznesmeņi un citas personas saprot kur ir tīrais bizness, un kur sākas politika. Par cik KHL līgai jēdziens bizness ir pasvešs, tad Eiropā tiem ir tikai politiski mērķi, kas tiek vāji maskēti zem biznesa centieniem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2010-07-30 15:19, pirms 14 gadiem
arhivs X rakstīja: No kurienes šī informācija par 2 miljoniem EUR?
no zviedru preses. Par to jau pirms nepilna gada Zviedrijā bija kašķis starp SEL un vadošajiem klubiem, jo klubi gribēja vairāk.

  +7 [+] [-]

, 2010-07-30 15:22, pirms 14 gadiem
Kharlamovs32 rakstīja: Krieviem ir iespēja to malaci palaist dillēs. Ko tad ? Labi viņu nosauci,droši ka zini kur zirgam atrodās tas malacis,un tads tas Fāzels tiešam ir. Pats neko nevar izveidot un citiem nedod.
Un ko tad krievi tādu ir izveidojuši??? Milzi uz māla kājām, kuram apakšā ir kārtīga anarhija. Krievi savā valstī nevar savest kārtībā savu hokeja saimniecību, bet grib jau iekarot Eiropu. Smieklīgi.
Jā, arī Fazels stagnē savā IIHF prezidenta amatā, jo Eiropā prasītos kādi pārs nopietni kausu izcīņas turnīri, bet nekādā gadijumā Eiropas hokejā nevajag nekādu globalizāciju.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-07-30 15:34, pirms 14 gadiem
Abrags rakstīja: kā izpaudās tā "kapitulācija"?
Čempjus mēdz skatīties arī ar atvērtām acīm?

  +1 [+] [-]

, 2010-07-30 15:38, pirms 14 gadiem
sweet.caramel rakstīja: Čempjus mēdz skatīties arī ar atvērtām acīm?
paskaidro, lūdzu: kas par kapitulāciju, kas par čempjiem un kas par "atvērtām acīm"????

  +8 [+] [-]

, 2010-07-30 15:39, pirms 14 gadiem
Kharlamovs32 rakstīja: Nu tad kapēc tās Eiropas valstu federācijas baidās no tā milža uz māla kājām ? Tāpēc,ka tam milzim ir nauda un iespējas,kas nav tiem snobiem ar visu viņu sakartoto (it kā) politiku.
Turklāt baidīties no vienas komandas pret visu līgu. Tad jau bija jālaiž un jāierēc,kad uz to neinteresanto produktu neatnāktu neviens fans.
Krievu naudas ir pietiekoši Eiropas sportā. Cita lieta,ka hokeja snobiem nekas nav vajadzīgs. Viņi stāv vienā punktā,bez jebkādas attīstības. Krievi neskatoties uz visu bardaku spēj nokomplektēt daudz stiprākas komandas. Ko pierāda arī Eiro Hokeja tūres. Kur Krieviem nav pretinieku. Es tev uzdevu jautajumu,ja Krievi liks pie malas šo delikato sarunu un izlems rīkoties kā NHL pasūtot Fāzelu un visu to kantori upurējot izlasi,ko tad ? Vai tik talu Fāzels nav aizdomajies ?!
Tāpēc ka Eiropa jau no viduslaikiem saprot, ka vārds krievi ir sinonīms vārdam bardaks. Izbrauc 300 km. aiz Maskavas,un tad Tu redzēsi patieso krievijas seju. Nespried par kar krievu pēc viņas lielajām pilsētām. Ja krieviem nebūtu tik daudz derīgo izrakteņu,tad viņi tur varētu vārīties savā sulā Krievijas teritorijā.
Bet kāpēc gan,teiksim zviedriem, kaut kas būtu radikāli jamaina savas valsts hokeja saimniecībā? Viņi jau sen ir pierādijuši,ka viņu sistēma teicami funkcionē, un ne pēc kādām reformām neprasās. Zviedri nav latvieši,kas reformē visu nepārtraukti tikai reformu pēc. Viena reforma kādā nozarē vel nav pabeigta,kad jau sāk jaunu.

 +10 [+] [-]

, 2010-07-30 15:40, pirms 14 gadiem
Ja KHL grib klut Paneiropiska līga tad vispirms janomaina kirilica un jadalas ar vadibas groziem, savadak neviens normals eiropietis ar chekistiem ielaisties neies!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
1 2 61 komentārs