Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Fantastiskais Zaripovs ar diviem vārtiem galotnē sagādā "Metallurg" 3-0 pārsvaru

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Fantastiskais Zaripovs ar diviem vārtiem galotnē sagādā "Metallurg" 3-0 pārsvaru
Daniss Zaripovs
Foto: Sputnik/Scanpix

Soli no iekļūšanas Kontinentālās hokeja līgas Gagarina kausa izcīņas finālā ir pašreizējā čempione Magņitogorskas "Metallurg", kas izbraukumā divas reizes atspēlējās un ar 3:2 pieveica Kazaņas "Ak Bars". Par galveno varoni kļuva Daniss Zaripovs, kurš iemeta 57. un 59. minūtē.

Kazaņas "Ak Bars" vairākumu realizēja un pirmo reizi vadībā izvirzījās 13. minūtē. Metiens no zilās līnijas tika bloķēts, tomēr ripa pēc kombinācijas nonāca līdz vārtu priekšai. Magņitogorskas "Metallurg" turpināja darboties pašaizliedzīgi, taču ripa nonāca līdz Džastinam Azevedu, un kanādieša priekšā bija tukši vārti – 1:0 laukuma saimnieku labā.

Čempioni otro trešdaļu sāka ar uzbrukumu lavīnu. Viktors Antipins apslidoja pretinieku vārtus un atrada Janu Kovāržu, bet pēc viņa metiena glāba Emīls Garipovs. Izmantojot laukuma saimnieku kļūdu, līdz vārtu priekšai tika Sergejs Mozjakins, kurš atdeva piespēli, un ripa pēc rikošeta atdūrās pret vārtu stabu. Savukārt Tomāša Filipi mestā ripa atdūrās pret pārliktni.

Magņitogorskas "Metallurg" spiediens panākumiem vainagojās 32. minūtē – 1:1. Mājinieki uzbrukuma zonā nopelnīja noraidījumu, un viņus par to sodīja Mozjakins, izdarot rezultatīvu metienu no labā iemetiena apļa. Komandas kapteinim tas bija 53. vārtu guvums sezonā, atkārtojot Krievijas rekordu, kurš ir aktuāls kopš 1963. gada.

Noslēdzošās trešdaļas ievadā Kazaņas "Ak Bars" atgriezās vadībā. Solo kreisajā malā izdevās Mihailam Gluhovam, kurš centās atrast partneri, tomēr piespēle norāvās, bet ripa izlauzās starp sāncenšu vārtsarga Vasīlija Košečkina kājsargiem – 2:1.

Tomēr pēdējais vārds piederēja Danisam Zaripovam. Pieredzējušais uzbrucējs, kurš pirmo reizi Gagarina kausa ietvaros tikās ar bijušo komandu, četras minūtes līdz pamatlaika beigām savāca ripu aiz kazaņiešu vārtiem un pamanījās to ieslidināt tuvajā stūrī – 2:2. Viņam tas bija 14. rezultatīvais metiens šajā pēcsezonā.

Tas gan vēl nebija viss, un Zaripovs minūti un 22 sekundes līdz beigām atnesa Magņitogorskas "Metallurg" uzvaru mačā ar 3:2 un vadību sērijā ar 3-0. Burzmā vārtu priekšā viņš savaldīja ripu ar kāju un raidīja to apakšējā stūrī.

     [+] [-]

, 2017-03-28 21:32, pirms 7 gadiem
zaripovs ar saviem 66 gadiem velk visu pley offu. otrā jaunība čalim

  -1 [+] [-]

, 2017-03-28 21:38, pirms 7 gadiem
markkomartins rakstīja: zaripovs ar saviem 66 gadiem velk visu pley offu. otrā jaunība čalim
36 gadiem

  +1 [+] [-]

, 2017-03-28 23:08, pirms 7 gadiem
markkomartins rakstīja: zaripovs ar saviem 66 gadiem velk visu pley offu. otrā jaunība čalim
njaaa domaaju ka savos 66 gados Zaripovs buutu labaaks par tagadeejaa vecumaa esošo Pavlovu