Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Kazahstānas hokejisti KHL vairs nebūs leģionāru statusā

Rolands Eliņš

Kazahstānas hokejisti KHL vairs nebūs leģionāru statusā
"Avtomobilist" kapteinis Naidžels Douss un viens no uzbrukuma līderiem Anatolijs Goliševs. Foto: www.hc-avto.ru

Kontinentālās hokeja līgas preses dienests krievu medijiem apliecinājis, ka no nākamās sezonas Kazahstānas spēlētāji vairs neskaitīsies kā leģionāri KHL klubos, saņemot tādu pašu statusu kāds jau iepriekš ir Baltkrievijas hokejistiem.

Krievijas KHL klubos ir noteikts leģionāru ierobežojums, ko var pieteikt vienā spēlē, taču leģionāra statuss pirms diviem gadiem tika noņemts Baltkrievijas hokejistiem. Nākamajā sezonā tas pats attieksies arī uz Kazahstānas hokejistiem, turklāt KHL paziņojumā uzsvērts, ka tas attieksies „uz spēlētājiem, kuri ir tiesīgi spēlēt Kazahstānas izlasē”, attiecīgi arī naturalizētajiem spēlētājiem.

Šosezon KHL vismaz vienu spēli aizvadīja 37 Kazahstānas hokejisti, no kuriem 33 pārstāvēja Nursultānas „Barys” vienību.

Kazahstānas izlasē spēlējis arī kanādietis Naidžels Douss, kurš iepriekšējās divas sezonas pavadījis „Avtomobilist” vienībā un šosezon izcēlās ar 50 gūtiem punktiem. Klīst baumas par viņa iespējamo pāreju uz citu KHL komandu, un leģionāra statusa nepiemērošanas dēļ viņa vērtība attiecīgi tikai pieaugusi.

Savukārt Baltkrieviju KHL komandās šosezon pārstāvēja 46 hokejisti, 32 no viņiem bija Minskas „Dinamo” sastāvā.

Izmantotie resursi:
https://www.championat.com/hockey/n...

     [+] [-]

, 2020-04-27 15:18, pirms 4 gadiem
un tā uz apli

     [+] [-]

, 2020-04-27 15:34, pirms 4 gadiem
visus pa apli!