Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Vītoliņš: "Fiziski izlase izskatījās ļoti vāja, bet tai ir liels potenciāls"

Agris Suveizda

Vītoliņš: "Fiziski izlase izskatījās ļoti vāja, bet tai ir liels potenciāls"
Harijs Vītoliņš izlēma arī nākamsezon vēl palikt Oļega Znaroka ēnā
Foto: ITAR-TASS/Scanpix

Latvijas hokeja treneris Harijs Vītoliņš intervijā portālam AllHockey.ru sacīja, ka nenožēlo atteikšanos no piedāvātā Rīgas "Dinamo" galvenā trenera amata. Tāpat Vītoliņš dalījās iespaidos par neseno pasaules hokeja čempionātu, sakot, ka Latvijas izlase tajā izskatījās fiziski ļoti vāja. Tomēr Vītoliņš piebilda, ka šai komandai ir liels potenciāls.

- Jūs otro gadu pēc kārtas apbalvo ar Krievijas čempionāta zelta medaļām. Kādas emocijas izjūtat?
- Personīgi es spēcīgākās emocijas izjutu pēc pēdējās spēles Čeļabinskā. Tomēr ir ļoti patīkami pēc mēneša satikties ar puišiem un ar visiem aprunāties.

- Apbalvojums mēnesi pēc čempionāta beigām vairs nav tik aktuāls?
- Kā ir, tā ir. Atkal, tas ir lieks iemesls redzēt mūsu puišus un kopā atcerēties to, kā kopā izcīnījām šo uzvaru. Tāpat nevaru neatzīmēt, ka atnāca ļoti daudz skatītāju, tas ir ļoti patīkami.

- Stāvēt sastrēgumā nebija nogurdinoši?
- Lai visi redz, ka mēs esam čempioni. Mēs taču paņēmām sev līdzi Gagarina kausu, lai cilvēki mums pievērstu uzmanību. Tā kā stāvēt sastrēgumā pat bija patīkami.

- Galvenā tēma šodien ir nesenais pasaules čempionāts hokejā. Sekojāt tam līdzi?
- Neteikšu, ka skatījos pilnībā visas spēles, bet biju lietas kursā par notiekošo.

- Jums tas bija pārsteigums, ka Šveices izlase, turnīra gaitā nezaudējot nevienā spēlē, iekļuva finālā?
- Hokeju saprotoši cilvēki redzēja, ka šveicieši ilgi uz to gāja - pietiek atcerēties pēdējos trīs čempionātus. Šobrīd viņi ir sabalansējuši komandu, piesaistījuši jaunatni, kas šogad arī izšāva. Šveiciešiem ir labi izstrādāta sistēma, sākot ar jauniešu un junioru hokeju, kas arī deva rezultātu.

- Kā jums patika Krievijas izlase?
- Par to var runāt ilgi, bet domāju, ka treneri tiks galā un piestrādās pie kļūdām. Nedrīkst aizmirst, ka tas ir hokejs. Tajā gadās daudz kas. Negribas to apspriest, jo izlases treneriem tika uzvelta kritika un viņiem tagad jau tā nav viegli. Apspriest pēc zaudējuma vienmēr ir vieglāk, nekā apsēsties un tikt galā ar iemesliem.

- Kā eksperts, sakiet, kur bija galvenā Krievijas izlases kļūda?
- Var nosaukt daudz argumentu. Bet, ja treneri izvēlējās tādu ceļu, tātad viņi to uzskatīja par vienīgo pareizo. Viņiem ir jādod laiks, lai tiktu ar visu galā.

- Ir uzskats, ka atslēga bija lielākā vairuma NHL labāko spēlētāju prombūtne.
- Bet es tā neuzskatu. Tiem pašiem šveiciešiem, kas spēlēja finālā, arī ne tuvu nebija zvaigžņots sastāvs. Analoģiski var teikt arī par citām komandām. Pats galvenais, lai būtu saliedēts kolektīvs. Tikai tādā gadījumā var kaut ko sasniegt.

- Vai uzskatāt par kļūdu to, ka izlasē atkal netika uzaicināts Aleksandrs Jerjomenko?
- Katram trenerim ir savs plāns un argumenti, kāpēc viņš rīkojas tā, nevis citādi. Domāju, ka treneru korpuss jau sen bija ticis skaidrībā par vārtsargiem - vēl pirms Gagarina kausa fināla. No kurienes Biļaļetdinovs zināja, ka mēs kļūsim par čempioniem, bet Jerjomenko - par labāko vārtsargu? Un, ja būtu uzvarējis "Traktor"? Tad vērtīgākā spēlētāja balvu varēja iedot, piemēram, Gārnetam. Tāpēc uzskatu, ka, ja treneri izdarīja tādu izvēli, tā bija vienīgā pareizā.

- Tāpat jūs droši vien sekojāt Latvijas izlases sniegumam. Ko varat teikt šajā sakarā?
- Fiziski izlase izskatījās ļoti vāji. Galvenais, ka puiši spēja saglabāt vietu elites divīzijā. Uzskatu, ka šai komandai ir liels potenciāls un ka tā vēl sevi parādīs.

- Rīgas "Dinamo" jūs uzaicināja strādāt par galveno treneri, bet devāt priekšroku palikšanai Maskavā. Vai tiešām nevēlaties pamēģināt sevi nevis kā palīgu, bet gan kā galveno?
- Izdarīju tādu izvēli un nenožēloju par to. Pie tam mums ir ļoti labs kolektīvs, ar kuru ir patīkami strādāt. No manas puses būtu nepareizi vienkārši ņemt un aiziet. Dzīve turpinās, un neviens nezina, kas būs rīt.

- Tātad nākotnes perspektīvā sevi izskatās jau kā galveno treneri?
- Paskatīsimies, kāda būs perspektīva! (smejas) Neko nevar izslēgt. Dzīvosim - redzēsim.

Izmantotie resursi:
Хоккей на AllHockey.Ru - новости и статистика...

 +11 [+] [-]

, 2013-05-24 13:22, pirms 11 gadiem
Nezinu, cik kompetenti ir mani spriedumi, bet manuprāt, šī intervija no H. Vītoliņa puses ir ļoti laba, un man personīgi liekas, ka vismaz no attieksmes un pieejas viedokļa H. Vītoliņam ir milzīgs potenciāls kļūt par augstākās klases treneri. Bet nu, laiks rādīs.

     [+] [-]

, 2013-05-24 13:25, pirms 11 gadiem
Ļoti, ļoti neitrāla intervija no Harija, bet nu es domāju, ka no Harim nepazīstama žurnālista (vai vispār žurnālistiem) nopietnu, padziļinātu un interesantu interviju laikam nedabūt.

  -2 [+] [-]

, 2013-05-24 13:26, pirms 11 gadiem
Georgs17 rakstīja: Nezinu, cik kompetenti ir mani spriedumi, bet manuprāt, šī intervija no H. Vītoliņa puses ir ļoti laba, un man personīgi liekas, ka vismaz no attieksmes un pieejas viedokļa H. Vītoliņam ir milzīgs potenciāls kļūt par augstākās klases treneri. Bet nu, laiks rādīs.
viņš jau ir augstākās klases treneris

  -1 [+] [-]

, 2013-05-24 13:41, pirms 11 gadiem
... bet vismaz viens fiziski stiprais atradis jaunu klubu, ziņo Bķlķ Tygųi Liberec » Bķlķ Tygųi zķskali... . Koba Jass parakstījis 2 gadu līgumu ar Čehijas spēcīgākās līgas klubu Liberecas "Bili Tygri".

  +7 [+] [-]

, 2013-05-24 13:44, pirms 11 gadiem
MisterT rakstīja: Ļoti, ļoti neitrāla intervija no Harija, bet nu es domāju, ka no Harim nepazīstama žurnālista (vai vispār žurnālistiem) nopietnu, padziļinātu un interesantu interviju laikam nedabūt.
Es šādu Vītoliņa izteikšanās veidu drīzāk sauktu par piesardzīgu, nevis neitrālu.

     [+] [-]

, 2013-05-24 13:49, pirms 11 gadiem
Georgs17 rakstīja: Es šādu Vītoliņa izteikšanās veidu drīzāk sauktu par piesardzīgu, nevis neitrālu.
Nu ok - piekrītu! Var to precīzāk arī tā formulēt!

  +4 [+] [-]

, 2013-05-24 13:56, pirms 11 gadiem
archy0 rakstīja: ... bet vismaz viens fiziski stiprais atradis jaunu klubu, ziņo Bķlķ Tygųi Liberec » Bķlķ Tygųi zķskali... . Koba Jass parakstījis 2 gadu līgumu ar Čehijas spēcīgākās līgas klubu Liberecas "Bili Tygri".
...bet izskatās, ka SC.com svarīgāks ir kārtējais copy/paste no ōlhokej.ru nekā ziņas par mūsējiem...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2013-05-24 14:27, pirms 11 gadiem
Bļin - žurnālisti! Haris pasaka, ka negrib apspriest Krievijas izlases vājo startu, bet šis vēl 3 jautājumus uzdod par to pašu tēmu!

  +6 [+] [-]

, 2013-05-24 14:29, pirms 11 gadiem
Par Krievijas izlasi nepasaka nevienu sliktu vārdu, bet par Latvijas izlasi...
Kāds te drīzumā grib būt pie Krievijas izlases stūres

  -1 [+] [-]

, 2013-05-24 14:39, pirms 11 gadiem
Abrags rakstīja: ...bet izskatās, ka SC.com svarīgāks ir kārtējais copy/paste no ōlhokej.ru nekā ziņas par mūsējiem...
Tātad, LV izlases bijušā ilggadējā centra un kapteiņa domas par LV izlasi tev ir nebūtiskas?

  +5 [+] [-]

, 2013-05-24 14:44, pirms 11 gadiem
120 kg varcargs rakstīja: Tātad, LV izlases bijušā ilggadējā centra un kapteiņa domas par LV izlasi tev ir nebūtiskas?
intervijā par LV izlasi viņš pateica 2 teikumus. Iespējams, pat kārtīgi nav redzējis LV spēles.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +12 [+] [-]

, 2013-05-24 15:09, pirms 11 gadiem
Izskatās ka nevienu spēli ar mūsējiem nav redzējis))))) MAN GAN LIKĀS, KA TIEŠI FIZISKI MĒS IZSKATĪJĀMIES DAUDZ LABĀK KĀ CITUS GADUS

  +7 [+] [-]

, 2013-05-24 15:26, pirms 11 gadiem
kihobanans rakstīja: Par Krievijas izlasi nepasaka nevienu sliktu vārdu, bet par Latvijas izlasi...
Kāds te drīzumā grib būt pie Krievijas izlases stūres
politkorektums un pieņemu, ka Znarokam & Vītoliņam kremt kā viņus atbrivoja no izlases vadības, paņemot vietā Nolanu ar zemtekstu, ka lūk ir īsts profesionālis, kanādieties Ex-NHL treneris utt

  +1 [+] [-]

, 2013-05-24 15:58, pirms 11 gadiem
Ar parakstu bilde ir laba, bet ja saliek kopā ar virsrakstu = . Ļoti labs Vītoliņa attēls, žēl, ka viss fokuss ticis Značokam.

 +21 [+] [-]

, 2013-05-24 16:06, pirms 11 gadiem
Es ļoti cienu Hariju Vītoliņu, bet apgalvojums par vājo fizisko sagatavotību izklausās pēc:"ja manis tur nav, tad nekas labs tur nevar būt".
Diezvai ar vāju fizisko mēs varētu principā līdzīgi cīnīties ar ASV (spēli izšķīra meistarība un momentu realizācija), uzvarēt Slovākiju, uzspiežot savu spēli, uzvarēt Franciju, kas ir labi fiziski sagatavota, sisties ar Vāciju, kuras vizītkarte ir fizisks hokejs (zaudējām taktiski), līdzīgi cīnīties, brīžiem pat dominējot, ar Somiju, kas ir fiziskā hokeja etalons.
Manuprāt Haris šoreiz runā muļķības. Neviens nesaka, ka nevar labāk, bet shogad fizuha bija laba.

  -4 [+] [-]

, 2013-05-24 16:45, pirms 11 gadiem
tufijs1984 rakstīja: Es ļoti cienu Hariju Vītoliņu, bet apgalvojums par vājo fizisko sagatavotību izklausās pēc:"ja manis tur nav, tad nekas labs tur nevar būt".
Diezvai ar vāju fizisko mēs varētu principā līdzīgi cīnīties ar ASV (spēli izšķīra meistarība un momentu realizācija), uzvarēt Slovākiju, uzspiežot savu spēli, uzvarēt Franciju, kas ir labi fiziski sagatavota, sisties ar Vāciju, kuras vizītkarte ir fizisks hokejs (zaudējām taktiski), līdzīgi cīnīties, brīžiem pat dominējot, ar Somiju, kas ir fiziskā hokeja etalons.
Manuprāt Haris šoreiz runā muļķības. Neviens nesaka, ka nevar labāk, bet shogad fizuha bija laba.
muļķības Tu runā.. nav jau Vītoliņš nekāds iedomīgais, lai domātu tā kā tu saki..

Un ne jau Harijs vienīgais tā saka, visādi eksperti jau teikuši, ka turnīra sākumā mūsu fiziskā gatavība bija vāja un tikai uz beigām atvērāmies. Pirmajās spēlēs par vienu periodu vairāk nospēlēt nevarējām.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-05-24 17:03, pirms 11 gadiem
LeBrons#6 rakstīja: tieši tā, jo pateikt, ka tiem amatieriem(LV izlasei) ir potenciāls ir vairāk nekā smieklīgi
tā vēl viens klauns! pie tam, amatieris!

'Ignorēt'

  +1 [+] [-]

, 2013-05-24 17:14, pirms 11 gadiem
ThePower rakstīja: muļķības Tu runā.. nav jau Vītoliņš nekāds iedomīgais, lai domātu tā kā tu saki..

Un ne jau Harijs vienīgais tā saka, visādi eksperti jau teikuši, ka turnīra sākumā mūsu fiziskā gatavība bija vāja un tikai uz beigām atvērāmies. Pirmajās spēlēs par vienu periodu vairāk nospēlēt nevarējām.
Es gan nevaru nekur atrast intervijā, ka viņš būtu teicis, ka izlase vāji izskatījās tikai pret krieviem!!! Labi, pret štatiem 3.periods bija sūdīgs, bet pārējās spēlēs, kas ir 3/4 no visām speeleem, viss bja OK!!!

  -1 [+] [-]

, 2013-05-24 17:36, pirms 11 gadiem
tufijs1984 rakstīja: Es ļoti cienu Hariju Vītoliņu, bet apgalvojums par vājo fizisko sagatavotību izklausās pēc:"ja manis tur nav, tad nekas labs tur nevar būt".
Diezvai ar vāju fizisko mēs varētu principā līdzīgi cīnīties ar ASV (spēli izšķīra meistarība un momentu realizācija), uzvarēt Slovākiju, uzspiežot savu spēli, uzvarēt Franciju, kas ir labi fiziski sagatavota, sisties ar Vāciju, kuras vizītkarte ir fizisks hokejs (zaudējām taktiski), līdzīgi cīnīties, brīžiem pat dominējot, ar Somiju, kas ir fiziskā hokeja etalons.
Manuprāt Haris šoreiz runā muļķības. Neviens nesaka, ka nevar labāk, bet shogad fizuha bija laba.
Pret ASV vārti tika zaudēti kapiņā vārtu priekšā, kur izšķirīga ir tieši fizuha

  +8 [+] [-]

, 2013-05-24 18:24, pirms 11 gadiem
Ar Znarku pie stūres, šī izlase neizskatījās fiziski spēcīgāka. Manuprāt, pie Nolana ir daudz vairāk kvalitatīvas spēka spēles un hiti.

  +1 [+] [-]

, 2013-05-24 18:26, pirms 11 gadiem
1. Cien. A.Suveizda! Izlabojiet kļūdu pēdējā rindkopā:

- Tātad nākotnes perspektīvā sevi izskatās jau kā galveno treneri?
- Paskatīsimies, kāda būs perspektīva! (smejas) Neko nevar izslēgt. Dzīvosim - redzēsim.

Vajadzētu būt šādi:

Tātad nākotnes perspektīvā sevi redzat sevi saskatāt (vai redzat)- nevis: izskatās!] jau kā galveno treneri?

     [+] [-]

, 2013-05-24 18:30, pirms 11 gadiem
Savdabīga intervija!

Manuprāt, ir tā, ka Haris ļoti korekti, piesardzīgi un neitrāli izsakās šajā intervijā ar personīgi nepazīstamo Allhockey reportieri Poļinu Reutovu.

  +1 [+] [-]

, 2013-05-24 18:36, pirms 11 gadiem
lolersk8er rakstīja: Pret ASV vārti tika zaudēti kapiņā vārtu priekšā, kur izšķirīga ir tieši fizuha
Vnk ZA džekiem spēlē pie vārtiem ir instinkti un asins garša mutē, mums nav. Uzskatu ka kopumā tufijs jēdzīgi uzrakstīja.

     [+] [-]

, 2013-05-24 19:28, pirms 11 gadiem
Sportiskais Kobolds rakstīja: Ar Znarku pie stūres, šī izlase neizskatījās fiziski spēcīgāka. Manuprāt, pie Nolana ir daudz vairāk kvalitatīvas spēka spēles un hiti.
jā es Tev piekrist !

     [+] [-]

, 2013-05-24 21:17, pirms 11 gadiem
Varēja nemaz neņemt šādu interviju, jēgat bija kāda, ko mēs uzzinājām jaunu. Tukša pļurkstēšana, tāpat kā no Sējēja ņemt intervijas. Veltīgi iztērēts laiks, jebkurš analfabēts šitā var atbildēt.

  -1 [+] [-]

, 2013-05-24 22:44, pirms 11 gadiem
nesaprotu kapēc ēnā,varbūt Viņš gozējas saulītē?

  -3 [+] [-]

, 2013-05-24 23:05, pirms 11 gadiem
ko lai saka,tipisks-nūjas pienesējs.
tas nav karēvis,jo negrib kļūt par ģenerāli.
bet spēcīgs-prātuļotājs.

  +3 [+] [-]

, 2013-05-25 00:26, pirms 11 gadiem
pricis rakstīja: ko lai saka,tipisks-nūjas pienesējs.
tas nav karēvis,jo negrib kļūt par ģenerāli.
bet spēcīgs-prātuļotājs.
Īsto iemeslu, kāpēc Vītoliņš nolēma palikt Dynamo, var nosaukt tikai pats Vītoliņš. Varbūt viņam ir mērķis kādu dienu kļūt par kādas komandas galveno treneri, bet viņš varbūt apzinās, ka vēl nav pietiekami sagatavojies un viņš jūt, ka viņam ir vēl viens gads jāmācās, lai varētu pilnvērtīgi un ar augstu efektivitāti vadīt kādu komandu pretī uzvarām. Ir tāds teiciens - muļķis mācās no savām kļūdām, gudrais - no citu. Neviens nenoliegs, ka pirmais iespaids ir ļoti nozīmīgs. Man pašam liekas, ka ir vērts nedaudz vairāk ieguldīt sagatavošanās procesā, nekā pēc tam ieguldīt daudz lielākas pūles, mēģinot pēc sabojāta pirmā iespaida uzlabot savu prestižu.
Un ja ari izrādītos tiesa, ka Vītoliņš nav tik ambiciozs, lai kļūtu par galveno treneri, es tur nesaskatu neko sliktu. Armijā nevar visi būt ģenerāļi. Nedz karavīri var iztikt bez kara vadoņa, nedz arī otrādi. Katram komandas locekliem, vienalga - spēlētājam, trenerim, trenera asistentan, masierim - ir pienesums komandas sasniegtajos rezultātos. Turklāt bieži vien, jo augstāks amats, jo lielāka atbildība un slodze, tā kā šaubos, ka daudzi gribētu šādu amatu.

  +1 [+] [-]

, 2013-05-25 02:08, pirms 11 gadiem
pricis rakstīja: ko lai saka,tipisks-nūjas pienesējs.
tas nav karēvis,jo negrib kļūt par ģenerāli.
bet spēcīgs-prātuļotājs.
Kas tas par stulbu tekstu! Tie nav karavīri, kas visi grib būt ģenerāļi, tas ir suņu bars! Un ja viņš ir labi sastrādājies ar Znaroku un nav pārliecināts vai ko līdzīgu izdotos izdarīt pašam, tad kapēc doties prom!?
Viņi gadiem kopā strādājuši pie savas "shēmas" un izveidojuši rūpīgi komandu ieguldot tur savu darbu un enerģiju. Un tagad, kad viņi ir uz viļņa, doties projām ir pavisam jocīgi. Turklāt gan jau viņam alga arī tur nav diez ko mazā.

     [+] [-]

, 2013-05-27 16:43, pirms 11 gadiem
pricis rakstīja: ko lai saka,tipisks-nūjas pienesējs.
tas nav karēvis,jo negrib kļūt par ģenerāli.
bet spēcīgs-prātuļotājs.
Dažreiz labs piepalīgs un "nūjas pienesējs" ir daudreiz efektīgāks par pašapliecinātības pārņemtu "ģenerāli".. Ja Haris vēl nelec augstāk par savu smaguma centru, tad tikai cieņu viņam. Turklāt nu neieteiktu es nevienam sākt patstāvīgu karjeru ar RD...