Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

KHL ģenerālmenedžeri sūkstās: Eiropā vairs nav labu spēlētāju

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

KHL ģenerālmenedžeri sūkstās: Eiropā vairs nav labu spēlētāju
Tomāšs Kundrāteks
Foto: AP/Scanpix

Kontinentālās hokeja līgas kluba Ufas "Salavat Yulaev" ģenerālmenedžeris Leonīds Vaisfelds sūkstās, ka nokomplektēt konkurētspējīgu komandu kļuvis grūtāk, jo Eiropā - Čehijā un Somijā - palikuši tikai viduvēji spēlētāji. Viņam piebalsoja arī Novosibirskas "Sibir" ģenerālmenedžeris Kirils Fastovskis, norādot, ka nav iespējams atrast centra uzbrucēju. Taču ir arī speciālisti, kas viedoklim nepiekrīt, un viens no piemēriem ir arī Rīgas "Dinamo".

"Godīgi sakot, Čehijā un Somijā jau sen vairs nav spēlētāju, kurus ņemt. Visi aizbraukuši uz Kontinentālo hokeja līgu vai Ziemeļameriku. Šāda situācija neparādījās šodien, bet pāris sezonas pēc KHL parādīšanās. Pat ja ierodas spēlētāji no šīm valstīm, tad ne Romāna Červenkas vai Petra Čajāneka līmenī. Ar retiem izņēmumiem ierodas viduvēji hokejisti. Jā, ir izņēmums Jana Kovārža izskatā, bet ir dažādi apstākļi. Vajadzīgs, lai līga piestāvētu spēlētājam un viņš vajadzīgajā laikā atrastos vajadzīgajā vietā," norādīja Ufas "Salavat Yulaev" ģenerālmenedžeris Leonīds Vaisfelds.

Viņam piekrita arī Novosibirskas "Sibir" ģenerālmenedžeris Kirils Fastovskis: "Vairs Eiropā nav spēlētāju. Tirgus ir tukšs, viss jau nopirkts. Un visi nav aizbraukuši uz Kontinentālo hokeja līgu - lielākā daļa joprojām tiecas Ziemeļamerikas virzienā. Mēs cenšamies cīnīties par nelielo skaitu, kas paliek. Piemēram, šobrīd meklējam centra uzbrucēju, un ziņu pagaidām nav."

Citās domās bija Magņitogorskas "Metallurg" viceprezidents Genādijs Veļičkins: "Kāpēc lai čempionāta līmenis kristos? Tas katru gadu ceļas. Aizbrauca daži spēlētāji, nu un kas? Tas pats Artēmijs Panarins. Varbūt pavisam drīz parādīsies viņa līmeņa spēlētājs, izšaus kāds jaunais. Pat par Panarinu pirms pāris gadiem neviens nezināja. Pirms viņu paņēma Čehovas "Vityaz", viņš nevienam nebija vajadzīgs.

"Pieļauju, ka krīze ir papildus faktors. Ja hokejists izsver gan par, gan pret argumentus aizbraukšanai, tad viens no tiem būs rubļa kursa kritums. Taču galvenais iemesls, kāpēc spēlētāji brauc uz Nacionālo hokeja līgu, ir motivācija. Galvenais ir sportiskais aspekts. Salīdzinot ar pagājušo gadu, mums algas dolāru izteiksmē ir kritušās, taču joprojām ir augstas. Nedomāju, ka līgas līmenis kritīsies. Tagad ieradušies kaut kādi jauni spēlētāji, vieta tukša nestāv," turpināja Vaisfelds, kurš pirms tam divas sezonas bija Jekaterinburgas "Avtomobilist" ģenerālmenedžeris, uz kurieni pārcēlās no Novokuzņeckas "Metallurg".

Rīgas "Dinamo" jaunajā sezonā pārstāvēs četri ārzemnieki, kuriem tā būs pirmā pieredze Kontinentālajā hokeja līgā: zviedru vārtsargs Joakims Ēriksons, čehu aizsargs Tomāšs Kundrāteks un amerikāņu uzbrucējs Tims Sestito (visi no Amerikas Hokeja līgas), kā arī kanādiešu aizsargs Stīvens Saigo, kurš pēdējās divas sezonas pavadīja Somijas čempionātā.

Nesūdzas arī Somijas kluba Helsinku "Jokerit" ģenerālmenedžeris Jari Kurri: "Ziniet, ārzemnieki vienmēr ir tikai papildus opcija, jo, pirmkārt, vēlamies likt uzsvaru uz somu spēlētājiem, izveidot komandu ap viņiem. Protams, ārzemnieku opcija ir noderīga - tirgus ir paplašinājies Varam ņemt spēlētājus no Zviedrijas un Somijas čempionātiem, no Nacionālās vai Amerikas Hokeja līgas vai citām, neskatoties uz viņu pasi. Izvēlēties tos, kuri der. Taču galvenie kandidāti paliek somi."

Helsinku "Jokerit" jaunajā sezonā pārstāvēs četri spēlētāji, kuri nav aizvadījuši nevienu maču Kontinentālajā hokeja līgā: dāņu aizsargs Jespers Jensens un norvēģu uzbrucējs Matiss Ūlimbs (pagājušajā sezonā abi pārstāvēja Zviedrijas klubus), kā arī dāņu uzbrucējs Peters Regīns un amerikānis Brendons Kozuns (spēlēja gan Nacionālajā, gan Amerikas Hokeja līgā).

Izmantotie resursi:
СПОРТ-ЭКСПРЕСС
Всё о спорте на SOVSPORT.RU. Советский Спорт...

1 2 45 komentāri

 +13 [+] [-]

, 2015-07-23 13:08, pirms 9 gadiem
Beidziet nīdēt. Piemēram Spruktam vēl nav līguma.

     [+] [-]

, 2015-07-23 13:08, pirms 9 gadiem
Vajag savus spēlētājus audzināt un likt lielajās komandās,ne ņemt leģionārus.

  +6 [+] [-]

, 2015-07-23 13:10, pirms 9 gadiem
Kolhozs tīrākais...Ko tad NHL nesūdzas? Nevienam tajā KHl nevajag jūsu lielās algas...Kolhozs ir un paliek Kolhozs

  +7 [+] [-]

, 2015-07-23 13:10, pirms 9 gadiem
Un gelvenais neaizmirstam paplašināt līgu

  +3 [+] [-]

, 2015-07-23 13:12, pirms 9 gadiem
Orlandipo5 rakstīja: Vajag savus spēlētājus audzināt un likt lielajās komandās,ne ņemt leģionārus.
Tieši tā, Krievijas sāpe, vieglāk paņemt amerikāņus basī lielajos klubos, nekā audzēt pašiem. Tas pats arī futbolā un hokeyā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-07-23 13:19, pirms 9 gadiem
Raksts atraada kuri generaalmenegeri nemaak dariit savu darbu. Shie laikam zem Kovalchuk un Radulov nekaadu potencialu neredz.

  -1 [+] [-]

, 2015-07-23 13:19, pirms 9 gadiem
SKALS rakstīja: KHL vairs nav lielās algas
Tur ir tā problēma
Tapēc jau tas ir Kolhozs, šogad nauda ir, nākamgad jau puse līgas klubiem ir problēmas ar finansejumiem. Nevar pat atklāt cik katrs spēlētājs pelna.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2015-07-23 13:31, pirms 9 gadiem
DR jāpaņem Pilstrēms! Vienmēr paticis šī soma ātrums!

  -2 [+] [-]

, 2015-07-23 13:31, pirms 9 gadiem
Protams ka nav labu spēlētāju, visā KHL pastāvešanas vesturē visi spēlētāji no Eiropas jau ir parmalti, bet neviens tā pat nav bijis labāks par Radulovu. Pat Malkins un Ovečkins no nacionālā kolhoza nebija labāki par Radu.

     [+] [-]

, 2015-07-23 13:42, pirms 9 gadiem
KHL bosi paskataas tikai TOP 10 rezultatiivaakos, it kaa bez tiem nebuutu veel pietiekami daudz kvalitatiivu speletaaju...

     [+] [-]

, 2015-07-23 13:45, pirms 9 gadiem
AHL šobrīd daudz labu brīvu centru!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2015-07-23 13:49, pirms 9 gadiem
Gūža rakstīja: DR jāpaņem Pilstrēms! Vienmēr paticis šī soma ātrums!
+ Kashpars, Nikuljins, Cervenka
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-07-23 13:55, pirms 9 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: + Kashpars, Nikuljins, Cervenka
Man ļoti patiktu, ja paņemtu vai nu Kašparu, vai Petružaleku

     [+] [-]

, 2015-07-23 15:08, pirms 9 gadiem
Ir vai nav spēlētāji,nav svarīgi,jo šādus tekstus bīdīt publiskajā telpā ir idiotisms no GM puses.Ja KHL kādreiz grib kļūt par normālu biznesa struktūru,tad kluba darboņus kas nodarbojas ar antireklāmu(publicētais teksts tāds ir),vajag ar s..dainu mietu.....
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2015-07-23 15:20, pirms 9 gadiem
Sējējs visu arī nolasa, tpc pārējiem nekā

     [+] [-]

, 2015-07-23 15:26, pirms 9 gadiem
Es teiktu, ka KHL pietrūkst kvalitatīvu ģenerālmenedžeru. Visi špīleri tiek meklēti pēc centrālās statistikas datiem vai pārpirkti no sprīdīšiem, un joprojām 70% krievu klubu domā, ka skautings ir skautu audzinātājs nometnē... Галига пакала виса Эиропа. Вот та

  -2 [+] [-]

, 2015-07-23 15:27, pirms 9 gadiem
SKALS rakstīja: Tas, ka Šveicē būs labāki dzīves apstākļi nav atkarīgs no KHL vadības lēmumiem
No ģeogrāfiskā faktora nekur neaizbēgsi
Tā kā jebkurā gadījumā nauda būs galvenais Krievijas trumpis
KHL nav tieša veidā vainīga, ka Krievijas politika jūtami samazināja klubu iespējas
Nepļuti par apstākļiem jo reāli neviens krievs apstākļu deļ uz Šveici spēlēt hokeju nebrauc. Šveice vispār nespēlē parāk daudz ārzemju spēlētāju. Arī latvieši ne parāk raujas uz Šveici. Augstas klases hoekjstiem maksā lielas summas un turīgiem cilvēkiem dzīve Maskava vai Pēterburgā pat ir labāka nekā Šveice kur vispār izņemot kalnus nekā cita nav.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-07-23 15:44, pirms 9 gadiem
dsdsy rakstīja: Nepļuti par apstākļiem jo reāli neviens krievs apstākļu deļ uz Šveici spēlēt hokeju nebrauc. Šveice vispār nespēlē parāk daudz ārzemju spēlētāju. Arī latvieši ne parāk raujas uz Šveici. Augstas klases hoekjstiem maksā lielas summas un turīgiem cilvēkiem dzīve Maskava vai Pēterburgā pat ir labāka nekā Šveice kur vispār izņemot kalnus nekā cita nav.
Nezinu vai esi bijis Maskavā un kādā no Alpu valstīm.Es esmu bijis gan vienā gan otrā.Teikt,ka Maskavā ir labāk!?Maigi sakot tas ir pārsteidzošs apgalvojums.Bet krievi,kuriem vien finanses to atļauj ,cenšas pēc iespējas mazāk uzturēties Krievijā.Neizprotami,vai ne?

     [+] [-]

, 2015-07-23 15:54, pirms 9 gadiem
SKALS rakstīja: Runa nav par Krievijas spēlētājiem. Kā minēju iepriekš, uz Šveici pārcēlās vairāki KHL labākie spēlētāji. Turklāt uz NLA brauc spēlētāji no NHL ar krietni labāku statistiku
SKA vēl kaut ko maksā, bet Vītoliņa klubam ir lielas finansiālas grūtības
Dzīvot Sanktpēterburgā nav slikti, bet citās Krievijas pilsētās...
Un ceļošana ir nežēlīga
Latvieši neraujas uz Šveici, jo vienkārši tur netiek
Ja spēlētājs netiek DR 5. maiņā, tad nez vai Šveicē kāds viņu gaida atplēstām rokām
Nepļūti par to ka latvieši nevarētu pavikt Šveice, grūti būtu pavilt NLA, tācu viņi var spēlet NLB jeb Šveices otrajā līgā. Vecais Širokovs NLB līga 45 spēlēs salasīja 38 pts. Arī visi parējie tur mierīgi palilktu- Sprukts, Masaļšis, bet kā redzi neraujas un to Šveici kur apstākļi esot kā paradīzē. Galvnais tomēr ir alga nevis apstākļi. Masalskis vispār stastīja ka viņš Šveicē dzīvoja kaut kāda pamestā ciemā kurā dzīvo daži tukstoši cilveku. Tur dršvien bija jautra dzīve un daudz izklaides iespējas

  +1 [+] [-]

, 2015-07-23 15:55, pirms 9 gadiem
rolex rakstīja: Nezinu vai esi bijis Maskavā un kādā no Alpu valstīm.Es esmu bijis gan vienā gan otrā.Teikt,ka Maskavā ir labāk!?Maigi sakot tas ir pārsteidzošs apgalvojums.Bet krievi,kuriem vien finanses to atļauj ,cenšas pēc iespējas mazāk uzturēties Krievijā.Neizprotami,vai ne?
Turīgiem cilvēkiem dzīve Maskavas vai Peterburgas centrā noteikti ir labāka nekā Šveices ciemos.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2015-07-23 16:12, pirms 9 gadiem
dsdsy rakstīja: Turīgiem cilvēkiem dzīve Maskavas vai Peterburgas centrā noteikti ir labāka nekā Šveices ciemos.
Pirms šitādas debīlības raksti sēžot savā ''troļļu fermā'',vispirms, varbūt aizbrauc un padzīvo tajā Maskavā.
1 2 45 komentāri