Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

"Avtomobilist" uzvar Ņižņijnovgorodā un atgriežas KHL virsotnē

"Avtomobilist" uzvar Ņižņijnovgorodā un atgriežas KHL virsotnē
"Avtomobilist" kapteinis Naidžels Douss un viens no uzbrukuma līderiem Anatolijs Goliševs. Foto: www.hc-avto.ru

Jekaterinburgas „Avtomobilist” izcīnīja 33. uzvaru Kontinentālajā hokeja līgā (KHL) šosezon, apspēlējot „Torpedo” ar 5:1. Šīs panākums ļāva komandai atgriezties pirmajā vietā līgā, apsteidzot Maskavas CSKA.

Ņižņijnovgorodā vietējā „Torpedo” piekāpās Austrumu konferences labākajai komandai „Avtomobilist” ar 1:5. Jau pirmajā periodā viesiem piederēja pārliecinošs pārsvars metienos 18:5, bet vienīgos vārtus guva Dens Sekstons pēc „Torpedo” kļūdas savā zonā, kad mājinieku hokejisti nespēja uzsākt uzbrukumu un zaudēja ripu uz zilās līnijas – 0:1. Arī nākamajās 20 minūtēs „Avtomobilist” izskatījās labāk, mača vidū Stefans Dakosta ar precīzu metienu no tuvās distances pabeidza vairākuma izspēli – 0:2, bet īsi pirms pārtraukuma Fransiss Parē savāca vārtsarga atvairīto ripu un ar atkārtoto metienu panāca 0:3.

Trešajā trešdaļā „Torpedo” cerības atjaunoja Mihails Orlovs, taču 56. un 58. minūtēs „Avtomobilist” uzbrucējs Jevgeņijs Česaļins iemeta ceturto un piekto ripu mājinieku vārtos – 1:5, izcīnīja 33. uzvaru 41. spēlē un atgriezās pirmajā vietā visā līgā, par vienu punktu apsteidzot Maskavas CSKA, lai gan Rietumu konferences līdere aizvadījusi par divām spēlēm mazak.

Magņitogorskas „Metallurg” viesos apspēlēja Ņeftekamskas „Neftekhimik” ar 4:2, lai gan mača laikā uzvarētāji izdarīja 25 metienus, kamēr zaudētāji – 34. Ar vārtu guvumiem „Metallurg” rindās atzīmējās četri dažādi hokejisti. Ar 34 punktiem 41 mačā „Neftekhimik” ieņem desmito vietu Austrumos, kamēr magņitka ieņem ceturto pozīciju ar 58 punktiem 43 spēlēs.

Aizraujoša spēle norisinājās Kazaņā, kur Gagarina kausa čempione „Ak Bars” uzņēma Čeļabinskas „Traktor”. Pagāja vien 26 sekundes, kad Daniss Zaripovs atklāja rezultātu ar metienu no šaurā leņķa – 1:0. Drīzumā Pols Šehura panāca izlīdzinājumu, bet „Ak Bars” atkal izvirzījās vadībā – Rafaels Batiršins mazākumā ar nestipru metienu no zilās līnijas pārbaudīja „Traktor” vārtsarga modrību, taču Vasilijs Demčenko tām izrādījās negatavs – 2:1.

Otrajā periodā „Ak Bars” palielināja pārsvaru līdz 4:1, un „Traktor” vārtos stājās Aleksandrs Sudņicins. Noslēdzošajā trešdaļā viesi bija tuvu, lai atspēlētos – Semjons Kokujovs bija pirmais pie vārtsarga atvairītas ripas, ar stipru metienu ieraidot to vārtos – 4:2, bet sešas minūtes pirms sirēnas Raiens Stoa panāca 4:3. Vārtsarga maiņa pret sesto laukuma spēlētāju nepalīdzēja, jo „Ak Bars” uzbrucējs Artjoms Lukojanovs iemeta piekto ripu jau tukšos vārtos – 5:3.

Ar 64 punktiem 42 spēlēs „Ak Bars” ieņem trešo pozīciju Austrumos, savukārt, „Traktor” vēl turas „play-off” zonā – 39 punkti 39 mačos ļauj Čeļabinskai ieņemt astoto vietu.

KHL spēles, 21. decembris

SpēleRezultāts
Ak Bars – Traktor5:3
Torpedo – Avtomobilist1:5
Neftekhimik – Metallurg2:4

Izmantotie resursi:
Хоккей – Континентальная Хоккейная Лига –...

     [+] [-]

, 2018-12-21 21:01, pirms 5 gadiem
Izģērēsim!