Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Hārtlijs: "Mums ir teicama komanda un lielas cerības sasniegt augstāko mērķi"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Hārtlijs: "Mums ir teicama komanda un lielas cerības sasniegt augstāko mērķi"
Bobs Hārtlijs. Foto: khl.ru

Omskas "Avangard" un Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Bobs Hārtlijs sezonu noslēdza ar zaudējumu KHL izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā, taču tas nenozīmē, ka viņa vadītā komanda nebija no stiprākajām. Galvenais, lai apkārt būtu īstie cilvēki.

Aizvadītajā sezonā "Avangard" nevarēja parādīt savu labāko sniegumu, jo komandu vajāja traumas. "Mēs jau jokojām, ka jāaizliedz ārsts, lai nebūtu jādzird sliktas ziņas," atklāj Bobs Hārtlijs. "Neskatoties uz traumām, mēs aizvadījām ļoti veiksmīgu sezonu. Šajā regulārajā čempionātā izcīnījām tikpat punktu, cik iepriekš. Jā, izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā zaudējām komandai [Ufas "Salavat Yulaev"], kuru apspēlējām iepriekšējā sezonā. Tas parāda, cik ļoti konkurence kļuvusi spēcīgāka."

Nākamajā sezonā KHL būs stingri algu griesti. Vai tas palīdzēs konkurences palielināšanā?
- Man patīk šī ideja. NHL tā ir, līdz ar to katru sezonu nevar zināt, kas varētu izcīnīt galveno trofeju. Griesti būs liels pluss KHL. Šeit ir daudz lielisku pilsētu un brīnišķīgu līdzjutēju, kuri varbūt nekad nav redzējuši savu komandu augstās pozīcijās. Domāju, ka tas nav pareizi, ja par uzvaru cīnās vienas un tās pašas komandas.

Šajā sezonā tika ieviesta "gudro ripu" sistēma. Kā tā noderēja jūsu treneru korpusam?
- Mēs to izmantojām pirmajos mačos. Šī sistēma varbūt neizmainīs spēli tās pamatos, taču tas ir ļoti noderīgs instruments. Kādās pilsētās tā statiska tiek rādīta uz arēnas kuba, informējot un izklaidējot līdzjutējus. Savukārt treneriem ir iespēja iegūt vairāk datu. Runājot par detaļām, visvairāk mēs pievērsām uzmanību savas un pretinieku komandas spēles laikam, lai uzzinātu, kurš un kad spēlē vairāk. Tā bija vērtīga informācija.

Ko jaunu pagājušajā sezonā uzzinājāt kā treneris?
- Septembrī man būs jau 60, bet trenera karjeru sāku 27 gados. Domāju, ka trenera darba lielākā daļa saistīta ar adaptāciju. Man adaptācija un mācīšanās ir apmēram viens un tas pats. Izmēģinu jaunas metodes un idejas, bet atkarībā no tā, izdevās vai nē, veicu izmaiņas darbā. Mums ir teicama komanda un lielas cerības sasniegt augstāko mērķi. Viss, ko es lūdzu - man vajadzīgi cilvēki, kur domā tāpat.

Izmantotie resursi:
khl.ru

     [+] [-]

, 2020-04-21 17:56, pirms 4 gadiem
Hārtlijs ir goda vīrs un džentlmenis, un arī ļoti labs treneris. Ļoti cienu viņu.