Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Uzvaru sērija pārtrūkst Čerepovecā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Uzvaru sērija pārtrūkst Čerepovecā
Sandis Ozoliņš atkal atzīmējās ar rezultatīvu piespēli, tomēr tas uzvaru nesekmēja
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Zaudējumu Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārās sezonas spēlē piedzīvojis Rīgas ''Dinamo'', kas Čerepovecā ar 2:4 piekāpās vietējā ''Severstal'' priekšā. Tādējādi pārtrūkusi rīdzinieku piecu uzvaru sērija. Vārtus ''Dinamo'' labā guva Jurajs Mikušs un Lauris Dārziņš.

Šodienas mačā ''Dinamo'' vārtu drošība bija uzticēta amerikānim Krisam Holtam, bet pēdējās spēles lieliski aizvadījušais Mikaels Telkvists, kurš tostarp tika atzīts par nedēļas labāko vārtsargu līgā, spēli vēroja no rezervistu soliņa. Aizsardzībā Arvīdu Reķi, kurš pagājušajā spēlē guva vārtus, nomainīja Rodrigo Laviņš. Savukārt trešajā uzbrucēju trio atkal spēlēja Lauris Dārziņš, tādējādi zemāk nobīdot Juraju Mikušu, kurš savukārt ieņēma Andra Džeriņa vietu.

Spēle rīdziniekiem iesākās gaužām nelāgi, tomēr pirmās 20 minūtes tika nospēlētas godam. Jau 29. sekundē Jozefs Straka vadībā izvirzīja ''Severstal'' – mērķi sasniedza jau pirmais precīzais metiens, ripai ceļu vārtos atrodot starp Holta kājsargiem. Turpinājumā komandas apmainījās vairākumiem, taču tie bija neizteiksmīgi: ja ''Dinamo'' ar Miķeļa Rēdliha un Laura Dārziņa pūlēm vismaz apdraudēja mājinieku vārtus, ''Severstal'' hokejisti neiespēja itin neko.

Diezgan neizteiksmīgais sākums bija tikai prelūdija ''Dinamo'' sniegumam pirmās trešdaļas otrajā pusē. Vispirms slovāku uzbrucējs Jurajs Mikušs pēc vadošās maiņas aizsargu piespēlēm devās ātrajā uzbrukumā un izlēma mest pats. Ripa cauršāva ''Severstal'' aizsardzības mūri – spēcīgais metiens izrādījās nepārvarams šķērslis ''Severstal'' vārtsargam Ratislavam Staņam, un neizšķirts 1:1. Viņam tie otrie vārti šosezon.

Pavisam drīz Lauris Dārziņš pēc acīgas Jēkaba Rēdliha piespēles vadībā izvirzīja ''Dinamo'' – 2:1; Laurim piektā spēle pēc kārtas, kurā gūts rezultativitātes punkts, tiesa, viena spēle izlaista. Pēc nepateicīgā sākuma ''dinamieši'' spēja atgūties, pirmās 20 minūtes noslēdzot ar minimālu pārsvaru. Tomēr pašā otrās trešdaļas ievadā mājiniekiem bija lieliska iespēja panākt neizšķirtu. Patraucēja Holts, nodemonstrējot lielisku reakciju un ripu atvairot ar kājsargu.

Trešdaļas turpinājumā tieši viņš bija redzamākais vīrs laukumā – neskaitāmas reizes glābta komanda, turklāt 12. minūtē viņš ripu atvairīja lieliskā stilā, noteikti piesakoties uz sezonas labākā seiva titulu. Rīdzinieki bija zaudējuši spēles pavedienu, un par to dārgi samaksāja vairākumā – Jevgēņijs Ketovs izlauzās viens pret Holtu, duelī uzvarot un panākot neizšķirtu 2:2. Pēc 40 minūtēm tieši šāds rezultāts uz tablo, lai gan Mārtiņam Karsumam bija teicama iespēja atkal vadībā izvirzīt ''Dinamo'': ripa mērķi nesasniedza.

Beiguši otro trešdaļu uz nelāgas nots, rīdzinieki trešo sāka apņēmības pilni, taču kārtējo reizi saņēma aukstu dušu. 25. sekundē acīgākais pie pretinieku vārtiem bija Martins Cibaks, vadībā izvirzot ''Severstal'' – 3:2. Šajā situācijā veiksmīgāk varēja nospēlēt gan Holts, kurš ripu atsita izdevīgā pozīcijā pretiniekiem, gan aizsargi, kuri nespēja traucēt pretspēlētājiem un notīrīt vārtu priekšu. Pēc pāris minūtēm laba iespēja vairākumā bija Markam Hartiganam, taču ''Dinamo'' labākais vārtu guvējs netika galā ar Staņu, precīzāk – viņš bija izpētījis mūsējo vairākuma izspēles, atšifrējot arī šo manevru.

Nācās izciest nepatīkamus mirkļus arī aizsardzībā – vairāk nekā minūti bija jāspēlē trijatā pret pieciem mājiniekiem, taču grūtības izdevās pārvarēt. Vārti bija nepieciešami rīdziniekiem, taču viņi neko saturīgu izveidot nespēja, un bieži jāglābj bija Holtam. Pēdējās minūtes ''Dinamo'' aizvadīja bez viņa, tomēr izraut neizšķirtu nesanāca; 17 sekundes pirms beigu sirēnas rezultāts kļuva 2:4 – ripa ieraidīta tukšos rīdzinieku vārtos. Tādējādi pārtrūkusi piecu uzvarēto spēļu sērija un nav izdevies atkārtot kluba rekordu – sešas uzvaras pēc kārtas. Nākamā spēle piektdien viesos pret Sanktpēterburgas ''SKA''.

Rīgas ''Dinamo'' sastāvs

Kriss Holts (Mikaels Telkvists); Sandis Ozoliņš – Oskars Cibuļskis, Kristaps Sotnieks – Rodrigo Laviņš, Guntis Galviņš – Jēkabs Rēdlihs; Aleksandrs Ņiživijs – Marks Hartigans – Tomašs Surovijs, Mārtiņš Karsums – Jānis Sprukts – Ģirts Ankipāns, Lauris Dārziņš – Broks Troters – Miķelis Rēdlihs, Roberts Bukarts – Jurajs Mikušs – Gints Meija

KHL regulārā sezona, 20. oktobris

Čerepovecas "Severstal" – Rīgas "Dinamo" 4:2 (1:2, 1:0, 2:0)

Vārti: 0:28 1:0 Straka (Trubačovs), 11:26 1:1 Mikušs (Ozoliņš), 1:2 14:55 Dārziņš (J. Rēdlihs), 38:40 2:2 Ketovs (Straka, maz.), 40:25 3:2 Cibaks (Cvetkovs, vair.), 59:43 4:2 Trubačovs (Straka, Ņemecs, tukšos vārtos)
Vārtsargi: Staņa - Holts
Soda minūtes 12:14
Metieni: 42:28

1 2 3 4 5 147 komentāri
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: Nedarbs
Slēpts komentārs: verty
Slēpts komentārs: Dzerevņa
Slēpts komentārs: Harington

 +15 [+] [-]

, 2010-10-20 20:19, pirms 14 gadiem
mister_negative rakstīja: A kāpēc Čerepovecas Severstal spēlēja vācijas izlases formās???
Par godu spēlētājam ar uzvārdu ''Ņemec''!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2010-10-20 20:19, pirms 14 gadiem
Sūdīga spēle, uz to jau gāja!!!
Slēpts komentārs: neitrals23
Slēpts komentārs: IelejSnabi
Slēpts komentārs: kasagrande

  +2 [+] [-]

, 2010-10-20 20:20, pirms 14 gadiem
klūdam bagāta un neskatāma spēle!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: dinamofans2
Slēpts komentārs: Vagon
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: riceits
Slēpts komentārs: Elephant
Slēpts komentārs: kasagrande
Slēpts komentārs: Zroberts
Slēpts komentārs: veersis
Slēpts komentārs: PrinC1t

  +3 [+] [-]

, 2010-10-20 20:20, pirms 14 gadiem
Kreipāns: "Visas sērijas kādreiz pārtrūkst". Lai cik nežēlīgi, bet jāpiekrīt.

     [+] [-]

, 2010-10-20 20:20, pirms 14 gadiem
Jāsaka kā Ržiga mēdza teikt, Severstal šovakar neuzvarēja, bet Dinamo zaudēja. Visai bezobaina spēle. Gaidam nākošo spēli.

     [+] [-]

, 2010-10-20 20:20, pirms 14 gadiem
lai uzvarētu vajag mest pa vārtiem, bet izskatās, ka mūsu 1. maiņa ir paņēmusi pauzi
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2010-10-20 20:21, pirms 14 gadiem
uzbrucēji ļoti slikti darbojās aizsardzībā, protams, nerunājot par uzbrukumu

 +51 [+] [-]

, 2010-10-20 20:21, pirms 14 gadiem
Ābols: "Otrie periodi mums ir labākie līgā"

Hi hi
Slēpts komentārs: emiLL

 +31 [+] [-]

, 2010-10-20 20:21, pirms 14 gadiem
1)Komandai redzamas noguruma pazīmes!
2) Jekabs R. ir vainīgs 2 vārtu zaudējumā!
3) 1. maiņa nav guvusi nevienus vārtus izbraukumā!
Viss!
Slēpts komentārs: Eddie11

  -3 [+] [-]

, 2010-10-20 20:21, pirms 14 gadiem
Drusku svaiguma pietruka...
Gaidam nakosas speles tur bus labak
Slēpts komentārs: egils34
Slēpts komentārs: Wermahlen

  +7 [+] [-]

, 2010-10-20 20:22, pirms 14 gadiem
Ātri zaudētie vārti trešajā periodā un tāda savītusi spēle visu trešo periodu... nelikās, ka ir degsme, ka ir azarts un ar to viss bija izteikts
1 2 3 4 5 147 komentāri