Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Viedoklis: Ko darīt ar Cipuli?

Viedoklis: Ko darīt ar Cipuli?
Uzbrukumā Mārtiņš Cipulis
Foto: Romualds Vambuts, Sportacentrs.com

15 spēlēs trīs punkti par piespēlēm, otra sliktākā lietderība komandā (-7). Ne tas labākais sniegums no pirmās maiņas spēlētāja, uz kuru liktas lielas cerības un kuram ir liels spēles laiks un arī potenciāls.

Ja skatamies tikai uz statistiku, tad aina ir vairāk nekā bēdīga. Ja skatamies uz spēli, tad kopumā tā nav tik bezcerīga kā rāda statistika.... līdz brīdim, kad jāizdara noslēdzošais metiens. Šajās 15 spēlēs ir bijušas virkne lielisku vārtu gūšanas momentu, bet tā arī ne reizi Cipulim nav izdevies ripu dabūt pāri vārtu līnijai. Skaidrs, ka tas nevar neietekmēt spēlētāju. Spēlētājam vajadzētu norobežoties no tā visa, par to nedomāt un turpināt mest, pārāk nesaspringt, bet to ir vieglāk pateikt nekā izdarīt. Šķiet, ka Cipulis tagad, arī metot tukšos vārtos, paspētu pie sevis nodomāt: "gan jau atkal nebūs" un trāpīt pa vārtu stabu... Ko tādā situācijā darīt?

Manā skatījumā ir skaidrs, ka neviens nav jāpārliecina, ka Cipulis ir tagadējā LV izlases un arī RD sastāva viens no labākajiem spēlētājiem (LV mums nemaz tik daudz viņu nav, lai ar vieglu roku norakstītu). Spēlētājs, kam ir ātrums, ir metiens (iepriekš tas ne reizi pierādīts), ir cīņas spars un pirmsezonas spēlēs arī bija parādījusies piespēle. Skaidrs, ka tādam spēlētājam ir jāpalīdz tikt galā ar problēmām, atrast spēli, noticēt sev! Kā to izdarīt?

RD treneru kolektīvs ir izvēlējies pacietīgo scenāriju, ka ļauj Cipulim spēlēt vadošajā maiņā, ar cerību, ka agri vai vēlu metiens "atnāks vaļā". 15 spēles ir ilgs periods, nekas "vaļā" nav atnācis un šķiet, ka šī treneru stratēģija tieši pretēji tās iecerētajam mērķim vēl dziļāk dzen spēlētāju psiholoģiskajā bedrē.

Šuplers pamēģināja arī savādāk - iedeva Cipulim pret Amur uzmest soda metienu, cerot, ka varbūt tā izdosies spēlētāju atraisīt... diemžēl nenostrādāja arī tas. Ko darīt, atstāt visu kā ir un turpināt gaidīt? Ja komandai būtu vismaz +/- pieņemami rezultāti, varbūt varētu to arī darīt, bet esošajā situācijā, manuprāt, ir jāmēģina spēlētājam palīdzēt.

Manā skatījumā, vienīgais atlikušais variants ir noņemt no Cipuļa pleciem atbildību laukumā un uzlikt viņam citus, šaurākus pienākumus. Tas nozīmē izņemt Cipuli no pirmās maiņas, lai uz viņu nav spiediens par vārtu gūšanu, lai viņam par to nav visu laiku jādomā, lai viņam nav tik liels spēles laiks gan vienādos sastāvos, gan vairākumos. Tas nozīmē ielikt Cipuli, piemēram, trešajā maiņā, ar konkrētiem uzdevumiem, jaukt spēli pretiniekam, spēlēt spēka spēli un mēģināt aizbēgt. Lai spēlētājs laukumā paskrien, "paburzās" gar bortiem, nokrata no sevis šo psiholoģisko nastu, lai atraisās un gan jau arī sanāks aizmukt un kādu golu iemest, un, ja arī neiemetīs, tad tas nekas traks nebūs, jo tas nebūs viņa primārais uzdevums laukumā.

Es domāju, ka ir acīmredzams, ka spēlētājs netiek galā ar to atbildības slogu, kas viņam uzlikts, nu tad jānoņem no viņa tā atbildība, jāļauj iespēlēties un tad pamazām var krāmēt atpakaļ.

1 2 3 99 komentāri

 +31 [+] [-]

, 2009-10-20 14:12, pirms 15 gadiem
nebūtu slikti īslaicīgi nosūtīt uz fārmu, lai atsāk gūt vārtus vismaz pret baltkrieviem, tikai īsti jau nav, ko vietā ielikt... Jekimovs vai Bukarts jau arī KHL tā uzreiz nesametīs golus

 +11 [+] [-]

, 2009-10-20 14:14, pirms 15 gadiem
zzk rakstīja: nebūtu slikti īslaicīgi nosūtīt uz fārmu, lai atsāk gūt vārtus vismaz pret baltkrieviem, tikai īsti jau nav, ko vietā ielikt... Jekimovs vai Bukarts jau arī KHL tā uzreiz nesametīs golus
Nu pamatideja jau nebūtu, lai cits sāk mest (kaut tas nebūtu slikts efekts ), bet, lai Cipulis atgūstas un notic sev

  -2 [+] [-]

, 2009-10-20 14:20, pirms 15 gadiem
vajag aizsutit uz Junioru un vienu spēli, mok kkas psiholoģiski pamainīsies un uz nākamo jāpaņem atpakaļ
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: fanu klubs#13
Slēpts komentārs: hecs
Slēpts komentārs: ZhanisVimba
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +13 [+] [-]

, 2009-10-20 14:31, pirms 15 gadiem
Manuprāt jāsaprota arī tas, ka Cipulis nav nekāds supersnaiperis! Arī Miķelītis ir ielicis tikai 3 bankas (pašā sezonas sākumā).

  +4 [+] [-]

, 2009-10-20 14:34, pirms 15 gadiem
ZhanisVimba rakstīja: Ko darī ar Ankipānu? Jā, saprotu, ka baigais melnā darba darītājs, bet ja komanda ir tik dziļos sūdos un komanda nevinē, tad tādiem melnā darba darītājiem šīs aizsegs vairs nedarbojas. Cipulim ir varianti, Ankipānam tādu nav tik daudz, bet atšķirība nav, jo abi nerealizē. Tādēļ tāds retorisks jautājums, ja jau Cipuli, tad arī Ankipānu?
Kad pēdējo reizi skatijos, Ankipāns nespēlēja 1. maiņā ~20 minūtes spēlē. Viņš ir melnā darba darītājs un to viņš arī dara. Cipulis? Cipulis iznieko iespējas. Ja Dārziņš spēlētu Cipuļa vietā, tad tur jau būtu pāris golu.. Kāpēc Dārziņš nespēlē 1. maiņā? Cipulis+Rēdlihs+Ankipāns= No goal. Tad mums paliktu tikai 2. +/-normālas maiņas, jo šie spēlētāji (Cipulis, Rēdlihs nav arī labi aizsardzībā).
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2009-10-20 14:36, pirms 15 gadiem
kino rakstīja: Manuprāt jāsaprota arī tas, ka Cipulis nav nekāds supersnaiperis! Arī Miķelītis ir ielicis tikai 3 bankas (pašā sezonas sākumā).
Nu te viss ir atkarīgs, ar ko salīdzina. Nav Cipulis Ovečkins un pat ne Hossa, bet LV spēlētāju mērogā, tomēr ir +/- metējs un tieši tāds arī viņš ir vajadzīgs RD, gan vēlāk arī LV izlasei.

 +12 [+] [-]

, 2009-10-20 14:38, pirms 15 gadiem
Nez, varbut vienkarsi negruzit vinu (tai skaita ar sadiem rakstiem), bet visu laiku treneriem atkartot, ka jamet pa vartiem un kkad vini kritis, kaut vai kada stulba veida, jo ne velti kads no slaveniem hokejistiem ir teicis "Metiet pa vartiem un jusu vieta dauz ko izdaris vina augstiba Rikoshets"

  -2 [+] [-]

, 2009-10-20 14:40, pirms 15 gadiem
hecs rakstīja: Uz fārmu Cipuli vajadzētu kopā ar M. Rēdlihu , varbūt vēl kadu profilakses nolūkos, īstenībā aizsardzībā arī nenāk kapāties, tikai dežūrē pie savas zilās līnijas un pasu gaida, bet jēgas ne kādas, bet šķiet ne jau tikai viņš vainīgs pie tā, laikam tomēr treneris bija vasarā par mazu slodzes uzlicis, jo pārbaudes spēlēs visus močījām, tātad bija vēl iekšā spēks, citi knapi vilka kājas pēc fizuhas, ka tik Šuplers nav par mazu slodzes devis.
Nav jau ko likt vietā. Par fizuhu viņiem pašiem ir jāatbild, skaitās taču viņi profi. Trūkumus meistarībā var kompensēt laba fizuha, it sevišķi aizsargiem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2009-10-20 14:40, pirms 15 gadiem
Fedorov91 rakstīja: Kad pēdējo reizi skatijos, Ankipāns nespēlēja 1. maiņā ~20 minūtes spēlē. Viņš ir melnā darba darītājs un to viņš arī dara. Cipulis? Cipulis iznieko iespējas. Ja Dārziņš spēlētu Cipuļa vietā, tad tur jau būtu pāris golu.. Kāpēc Dārziņš nespēlē 1. maiņā? Cipulis+Rēdlihs+Ankipāns= No goal. Tad mums paliktu tikai 2. +/-normālas maiņas, jo šie spēlētāji (Cipulis, Rēdlihs nav arī labi aizsardzībā).
Vēl viena lieta. Protams, nevar zināt, aks no tā sanāks, bet nu Ciulis tomēr ir arī citā plauktā nekā Ankipāns. Ankipāns ir spēlētājs gados, kas kapā melno darbu, pilda konkrētus uzdevumus laukumā, bet attiecībā uz Cipuli tomēr ir tā cerība, ka džeks var spēlēt un būt "impact player" uz ledus... nu tā, kā bija pirmssezonas spēlē un dažbrīd LV izlases sastāvā. Tāpēc es domāju nevajag 1:1 Ankipānu ar Cipuli salīdzināt, katram savi uzdevumi, bet Cipulis acīmredzami ar savējiem netiek galā.

  +3 [+] [-]

, 2009-10-20 14:40, pirms 15 gadiem
Piņķos ir mazie vārtiņi. Lai ieliek tajos mazās riepas un treniņa laikā mētā pa tiem

Vai kāds lūdzu var pateikt vai pēcspēles soda metienos gūtie vārti arī tiek pieskaitīti pie rezultativitātes punkietm un +/- sistēmas?
Kur varētu redzēt statistiku, kas ir bijis laukumā un noraidīts brīžos kad RD gūst vai zaudē vārtus?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2009-10-20 14:44, pirms 15 gadiem
Packa rakstīja: Nu te viss ir atkarīgs, ar ko salīdzina. Nav Cipulis Ovečkins un pat ne Hossa, bet LV spēlētāju mērogā, tomēr ir +/- metējs un tieši tāds arī viņš ir vajadzīgs RD, gan vēlāk arī LV izlasei.
Protams, bet tas nemaina būtību, ka viņš nav spēlētājs, kurš katrā 3 spēlē spēs gūt vārtus.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2009-10-20 14:52, pirms 15 gadiem
Sliktākais, ka iepriekšējā sezonā sākumā bija tas pats... Ja būtu maiņas iespējas, tad es Cipuli uz 2-3 spēlēm nosūtītu uz fārmu, lai brīvi uzspēlē un, cerams, atgūst „vārtu garšu”. Bet nu reāli tas nenotiks un vienkārši jāturpina spēlēt, kādreiz jau ieies ripa vārtos .. Un tiem, kam 1 vai 2 goli nebūtu iemesls daudz lielākai apmierinātībai .. Arī Miķelis pārdesmit spēles jau nav iemetis. Viss ir realtīvs

  +1 [+] [-]

, 2009-10-20 14:52, pirms 15 gadiem
WILDE rakstīja: no bullīšiem statistikā tiek ieskaitīti tikai uzvaras vārti, +/- kaeficientā tie neskaitās.
Tur jau ir tas sliktums. Gribētu zināt kuru spēlētāju atrašanās brīdī uz laukuma vai uz noraidīto soliņa mēs ielaižam ripas. Svarīgi ir arī mazākumi un vairākumi. Tādos brīžos parasti tiek laisti "iespēlēti" hokejisti.
Piemēram Cipulis guvis 3 punktus un +/- ir -7. Tas jau nenozīmē, ka viņš bija uz laukuma brīdī, ka RD ielada 10 ripas (no 54). Gan jau, ka ielada arī kādā mazākumā vai kāds cits iemeta vairākumā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2009-10-20 14:54, pirms 15 gadiem
WILDE rakstīja: khl.ru izvēlies sadaļu MAČI, tad izvēlies konkrēto spēli un spied uz rezultāta- tur parādās visa statistika, arī noraidījumi un vārtu gūšanas/zaudēšanas laikā laukumā esošie.
Paldies Tas bija tas īstais.

     [+] [-]

, 2009-10-20 14:54, pirms 15 gadiem
zzk rakstīja: nebūtu slikti īslaicīgi nosūtīt uz fārmu, lai atsāk gūt vārtus vismaz pret baltkrieviem, tikai īsti jau nav, ko vietā ielikt... Jekimovs vai Bukarts jau arī KHL tā uzreiz nesametīs golus
manuprat jekimovs pirmssezonas parbaudes spele nemaz nebija tik slikts, vinam katra gadiuma atskiriba no ta pasa bukarta var redzet pieredzi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-10-20 15:08, pirms 15 gadiem
Cipuli vajadzētu profilakses nolūkos nosūtīt uz Junioru, jo tāpat no viņa pašreiz ka uzbrucēja jēga maza. Lai tur pasvīst, sasit golus un pierāda, ka atkal ir spējīgs būt DR. Tikmēr kāds jaunais var viņu pilnīgi aizstāt ar savu cīņassparu 3. vai 4. maiņā.

Pašreiz Cipulis nav gatavs spēlēt DR, ko pierāda kaut vai pēdējās divas spēles - pret Traktor viņam bija jābūt vismaz hattrikam, bet pret Amur nopelnīja 2 nevajadzīgus noraidījumus. Pie tam uz sodīto soliņa sēž bez jebkādām emocijām - pilnīgs pofigs....

  +2 [+] [-]

, 2009-10-20 15:08, pirms 15 gadiem
Viena lieta ir mest golus BAČ, pavisam kas cits KHL. To pierāda, tas pats Cipulis. Ieteiktu visiem vairāk nākt skatīties DRJ spēles.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2009-10-20 15:09, pirms 15 gadiem
Pilnīgi piekrītu ka Cipuli, vajag ņemt ārā no 1. maiņas, manuprāt, cipuļa vietu ir vairāk pelnījis Dārziņš vai Meija!

  -2 [+] [-]

, 2009-10-20 15:15, pirms 15 gadiem
es ar uzskatu, ka jāsūta uz fermu... lai patrennē tos metienus, izjūt metienu garšu...ja tāda ir...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
1 2 3 99 komentāri