Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Sējējs: "Pēc gada vai diviem Taškentas "Humo" ir jāspēlē KHL"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Sējējs: "Pēc gada vai diviem Taškentas "Humo" ir jāspēlē KHL"
Normunds Sējējs. Foto: Romāns Kokšarovs, F64

Taškentas "Humo" nākamajā sezonā debitēs Krievijas Augstākajā līgā (VHL). Uzbekistānas galvaspilsētas vienības ģenerālmenedžeris Normunds Sējējs atklāj, ka tur ir garšīgs ēdiens, tāpēc "vajag paslidot un pakustēties, citādi būs slikti." Kluba mērķis ir spēlēšana Kontinentālajā hokeja līgā (KHL).

Ir liela pieredze menedžera darbā: Rīgas "Dinamo", Prāgas "Lev". Kā uztvērāt piedāvājumu no uzbeku kluba? "Pēdējos divos gados nestrādāju kā ģenerālmenedžeris. Strādāju par Rīgas "Dinamo" prezidenta padomnieku hokeja jautājumos. Pirms tam divi gadi bija ļoti saspringti. Tā kā, no vienas puses, nav slikti - mazliet atpūtos morāli un psiholoģiski. Bet pēc tam gribējās reālas lietas, būt par padomnieku un skatīties hokeju ir labi, taču vēlējos reālu darbu. Bija piedāvājums no "Humo", es to apsvēru un sev teicu: bet kāpēc gan ne? Pēc piedāvājuma palūdzu trīs dienu laiku pārdomām, un tagad esmu šeit," saka Normunds Sējējs.

Kādi iespaidi par Taškentu? "Godīgi sakot, biju ļoti pozitīvi pārsteigts. Liela pilsēta, ļoti skaista un zaļa. Tas, kas redzams uzreiz: praktiski visas mašīnas ir baltas. Karstums un saule rada neparastu atmosfēru. Par virtuvi pat nerunāju, visu ko esmu saēdies, ļoti garšīgi."

Kad brauc uz Taškentu, parasti saka: pērc divus izmērus lielāku apģērbu! "Nē, kad no turienes brauc prom, tad vajag divus izmērus lielāku [smaida]. Pagaidām par diviem izmēriem neesmu palielinājies, taču ir jau jūtams. Drīz atvedīšu hokeja formu - vajag paslidot un pakustēties, citādi būs slikti."

Interesējoties par iepriekš Maskavas "Spartak" nodarbinātā krievu uzbrucēja Artjoma Voroņina piesaistīšanu, Sējējs zvanīja minētā kluba latviešiem Kasparam Daugaviņam un Mārtiņam Karsumam. Uzbeku komanda tika veidota no nulles. "Mums bija jāsavāc 25-30 cilvēki. Tikmēr citiem klubiem vajadzēja 4-5 spēlētājus konkrētās pozīcijās, tas ir daudz vienkāršāk."

"Humo" sastāvā visi spēlētāji ir no bijušās PSRS teritorijas - uzbeks, krievi, ukrainis. No citām ārvalstīm pagaidām neizdodas piesaistīt. "Brīnišķīga pilsēta. Lieliska ledus arēna. Visi apstākļi hokeja attīstībai. Pats galvenais - cilvēkiem ir interese par hokeju. Bet mums priekšā ir ļoti daudz darba. Svarīgs dzinulis ir šī projekta mērķis. Pēc gada vai diviem "Humo" ir jāspēlē KHL. Daudzi hokejisti izlēma doties uz Uzbekistānu, jo drīzumā būs iespēja spēlēt Krievijas galvenajā līgā," atklāj speciālists.

Kādu uzdevumu jaunajā sezonā izvirza kluba vadība? "Minimālais uzdevums ir iekļūšana VHL izslēgšanas spēlēs. Tas ir pirmais un galvenais uzdevums, bet izslēgšanas turnīrs jau ir citas sacensības," atzīst latvietis.

Izmantotie resursi:
rsport.ria.ru
t.me/s/hc_humo

  +4 [+] [-]

, 2019-08-20 16:38, pirms 5 gadiem
Mūsdienās atrašanās vietai vairs nav nozīmes, hokeja halli var uzcelt jebkur. Ar prasmīgu mārketingu var vietējiem iestāstīt, cik tas ir forši.

Viss ir atkarīgs tikai no tā, cik daudz un cik ilgi kluba saimnieki ir gatavi tērēt naudu tādam projektam.

  +1 [+] [-]

, 2019-08-20 16:52, pirms 5 gadiem
Šie laikam spēlēs tālo austrumu, Okeānijas un Austrālijas, nevis Eiroāfrikas zonā.

  +2 [+] [-]

, 2019-08-20 17:16, pirms 5 gadiem
Pasējējs tirš pat acis nepamirkšķinot,labs čekista skolnieks.

  +1 [+] [-]

, 2019-08-20 17:28, pirms 5 gadiem
zzk rakstīja: Mūsdienās atrašanās vietai vairs nav nozīmes, hokeja halli var uzcelt jebkur. Ar prasmīgu mārketingu var vietējiem iestāstīt, cik tas ir forši.

Viss ir atkarīgs tikai no tā, cik daudz un cik ilgi kluba saimnieki ir gatavi tērēt naudu tādam projektam.
tieši tā... KHL acis meta uz korejiešiem, japāņiem, arābiem... vēl tik kādu komandu no DienvidAmerikas vajadzētu...

  +1 [+] [-]

, 2019-08-20 19:06, pirms 5 gadiem
īsta saējēja bomba, wow

     [+] [-]

, 2019-08-20 20:31, pirms 5 gadiem
Ja atceras psrs laikus uzbeku hokejs bija labāks par Igaunijas un Lietuvas hokeju tā kā kaut kādas tradīcijas jau palikušas ir.Bet man kā latvietim pilnīgi neinteresē kurš klubs pievienosies krievijas čempionātam.

     [+] [-]

, 2019-08-20 21:07, pirms 5 gadiem
Savus dēlus varēja piesaistīt šai komandai!

     [+] [-]

, 2019-08-21 07:22, pirms 5 gadiem
Vēl vienu bijušo PSRS republiku pievienos Krievijas impērijas hokejam.Putins jau solīja atjaunot Krievijas impēriju.Pagaidām lēnām tas izdodās,tikai hokejā.Būtu jau daudz ātrāk,tikai daudzās Aizkaukāzu republikās hokejs nav cieņā.