Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

SKA gatavojas nākamajai sezonai, iegūstot "Amur" rezultatīvāko spēlētāju

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

SKA gatavojas nākamajai sezonai, iegūstot "Amur" rezultatīvāko spēlētāju
Aleksejs Bivaļcevs
Foto: Tass/Scanpix

Kontinentālās hokeja līgas bagātākais klubs Sanktpēterburgas SKA, kas šajā sezonā palika ārpus Gagarina kausa izcīņas fināla, sācis gatavoties nākamajai sezonai. Panākta vienošanās par Habarovskas "Amur" rezultatīvākā spēlētāja Alekseja Bivaļceva iegādi.

24 gadus vecais Aleksejs Bivaļcevs aizvadīja rezultatīvāko sezonu karjerā, 56 regulārās sezonas spēlēs izceļoties ar 19 vārtiem un 43 punktiem, un līdera veiksmīgais sniegums palīdzēja Habarovskas "Amur" sasniegt izslēgšanas mačus. Lai gan oficiālajos izteikumos pārstāvji atklāj, ka notiek pārrunas par viņa pāreju uz Sanktpēterburgas SKA, Krievijas medijos tiek vēstīts, ka vienošanās jau panākta.

"Notiek pārrunas ar Krievijas izlases bāzes klubu par Bivaļceva pāreju. Tieši tāpat, kā notika ar Artjomu Zubu, kurš pēc tam kļuva par olimpisko čempionu. To pašu novēlam arī Aleksejam," teica Habarovskas "Amur" viceprezidents Aleksandrs Fiļipenko. Iespējams, uz Sanktpēterburgu pārcelsies arī Bivaļceva maiņas biedrs Oļegs Lī, kurš piedalījās 54 spēlēs, kurās guva desmit vārtus un savāca 29 punktus.

Pašreizējā čempione Sanktpēterburgas SKA pusfinālā piekāpās Maskavas CSKA, un pēc neveiksmes no amata tika atbrīvots galvenais treneris Oļegs Znaroks un viņa palīgs Harijs Vītoliņš. Abi kopā strādāja arī Krievijas valstsvienībā, kuru turpmāk vadīs Iļja Vorobjovs. Phjončhanas olimpiskajās spēlēs krievu komandā bija sapulcināti hokejisti tikai no trim komandām – SKA, CSKA un divi no Magņitogorskas "Metallurg".

Sanktpēterburgas SKA karjeru varētu turpināt arī no Kontinentālās hokeja līgas izslēgtās Toljati "Lada" labākais vārtu guvējs Deniss Zernovs. 22 gadus vecais uzbrucējs aizvadītajā sezonā izcēlās ar 16 rezultatīviem metieniem un pievienoja 13 piespēles.

Izmantotie resursi:
https://www.championat.com/hockey/n...
https://rsport.ria.ru/hockey/201804...

     [+] [-]

, 2018-04-20 16:45, pirms 6 gadiem
Bļe var padomāt ka tas kaut kāds baigais jaunums. Būtu dīvaini ja tā nebūtu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-04-20 17:52, pirms 6 gadiem
andris_rejs_5490890 rakstīja: tas ir kas aizliegts - pēc ļoti labas sezonas pievienoties labākam klubam?
Tas ir reāli līgu degradējoši, ka 1 klubs nopērk visu ko grib, kas paliek pāri, to nopērk CSK, Bars, Salavats, a pārējie sūkā īkšķi. Par kādu attīstību te vispār var runāt? Un šie vel sevi ar NHL salīdzina. Gaidiet tik, ka līga degradēsies vēl vairāk. Meistarību nevar nopirkt pa naudu, kā Slāvi to domā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-04-20 18:40, pirms 6 gadiem
andris_rejs_5490890 rakstīja: kur ir problēma? vai tad tā nedara futbolā tādi klubi kā bayern, real, barcelona?
Un ir baigi interesanti skatīties čempi, kur dominē 2-3 komandas?

     [+] [-]

, 2018-04-20 18:50, pirms 6 gadiem
kāpēc jūs vislaik atbildiet un barojiet, iespējams, angažētu trolli. iesp., kārtējo hmb profila provokāciju, kur viņš bieži kā anormāls pats sarunājas ar sevi, lai uzturētu diskusiju

  +1 [+] [-]

, 2018-04-20 20:08, pirms 6 gadiem
Gribu atgādināt, ka līdz 2005./2006. gada sezonai NHL notika tieši tas pats, kad bagātākās komandas vienkārši pirka visus spēlētājus, kurus gribēja.

Tie, kas hokeja vērošanai pieslēgušies vēlāk, lai apskatās ko darīja Ņujorkas "Rangers" un Kolorado "Avalanche". Arī Detroitas "Red Wings", pirms kļuva par dinastiju, tā kārtīgi papildinājās ar brīvajiem aģentiem.

Problēma nav tajā, ka kāda komanda nopērk vai kā citādi pie sevis dabū vairāk "labo spēlētāju", jo, kā rāda gan NHL pieredze, gan KHL gadījums, tas vēl neko negarantē.

KHL problēma ir tā, ka līgas administrācija "fano" par konkrētām komandām un grib rīkot nevis hokeja čempionātu, bet vāja līmeņa restlinga šovu, proti, kad viss cīņas scenārijs jau tāpat ir zināms un sarakstīts iepriekš. Tiek izmantots tā sauktais "administratīvais resurss", lai atsevišķas komandas "pavilktu" augšā un turētu.

Doma tam apakšā ir diezgan vienkārša - bija CSKA ar "iesaukšanu armijā", bija rezutāti, nebija CSKA, bija Krievijas hokejā pagrimums. Tagad, pēc OS zelta, atkal var runāt, ka "bāzes kluba" ideja ir laba.

Tas nav ne pareizi, ne nepareizi, jo KHL tāpat ir "Krievijas atklātais čempionāts", tāpēc Krievijas puse arī var izrīkoties kā grib un uzskata par savam hokejam nepieciešamu (kaut vai ņemt piemēru no Dienvidkorejas basketbola čempionāta rīkotājiem un aizliegt spēlēt tiem, kas ir garāki par noteiktiem centimetriem vai kādu citu ierobežojumu izdomāt).

Jautājums ir tikai kā jūtas pārējās komandas šādā izrādē. Ja viņus viss apmierina - uz priekšu.

     [+] [-]

, 2018-04-20 20:30, pirms 6 gadiem
Protams, administratīvā resursa un CKA vēlme kontrolēt skaidra (lai gan patlaban vairāk CSKA veto pēc mega kontraktu saslēgšanas pret algu griestiem bija iemesls atlikšanai), bet līgā tomēr ~27 klubi un tāpēc īsti nesaprotama visu pārējo piekrišana, tas taču jau saknē nocērt pašu izredzes un jau tā minimālās biznesa iespējas ..

  +2 [+] [-]

, 2018-04-20 20:52, pirms 6 gadiem
Daniel rakstīja: Protams, administratīvā resursa un CKA vēlme kontrolēt skaidra (lai gan patlaban vairāk CSKA veto pēc mega kontraktu saslēgšanas pret algu griestiem bija iemesls atlikšanai), bet līgā tomēr ~27 klubi un tāpēc īsti nesaprotama visu pārējo piekrišana, tas taču jau saknē nocērt pašu izredzes un jau tā minimālās biznesa iespējas ..
Sports kā bizness Krievijā nebūs vēl ilgi, jo maksāt tādu naudu kā maksā Eiropā, kur nu vēl Ziemeļamerikā par šāda veida izklaidi (ne tikai biļetēm uz mačiem, bet arī atribūtiku, TV translācijām utt.) patērētāji ne tikai nevar, bet vēl jo vairāk - negrib.

Reklāmdevējiem arī nav lielas intereses reklamēties un dod naudu hokejam uz biznesa noteikumiem, jo nav jau tās atdeves. Salīdzinājumam, Krievijas futbola Premjerlīgas TV reitingi šobrīd ir vieni no sliktākajiem pēdējo 20 gadu laikā, bet KHL reitingi, statistiski, ir vēl švakāki (1.5-2.0 reizes).

Sports kā tāds Krievijā nav iekļuvis "normālās izklaides" statusā un tas vēl aizvien ir tāds reālu fanu pasākums (pie mums ir tieši tā pat).

Un vēl un vēl un vēl....

Jau pašā KHL projekta sākumā (jā, pirms 10 gadiem) teicu, ka sportiskajā līmenī ar KHL viss ir un būs kārtībā, taču ar "ietinamo papīrīti" ir ĻOOOOTI daudz darba. Pašlaik, lai arī daudz kas ir uzlabojies, bet lielos vilcienos darba ir tikpat daudz.