Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Prohorkins paraksta līgumu ar "Salavat Yulaev", bet ģenerālmenedžeris vietu sastāvā neredz

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Prohorkins paraksta līgumu ar "Salavat Yulaev", bet ģenerālmenedžeris vietu sastāvā neredz
Nikolajs Prohorkins
Foto: ITAR-TASS/Scanpix

Kontinentālās hokeja līgas klubs Ufas "Salavat Yulaev" parakstījis līgumu uz vienu sezonu ar uzbrucēju Nikolaju Prohorkinu, kurš 20 gadu vecumā kļuva par Maskavas CSKA rezultatīvāko spēlētāju. Taču ģenerālmenedžeris Leonīds Vaisfelds iepriekš norādīja, ka vietu sastāvā viņam neredz.

Kontinentālās hokeja līgas klubi Maskavas CSKA un Ufas "Salavat Yulaev" 1. jūnijā veica spēlētāju maiņas darījumu: uz Krievijas galvaspilsētu pārcēlās aizsargs Aleksandrs Kutuzovs, bet pretējā virzienā devās tiesības parakstīt vienošanos ar uzbrucējiem Andreasu Engkvistu un Nikolaju Prohorkinu.

Un šodien Ufas "Salavat Yulaev" paziņoja, ka panākta vienošanās ar Prohorkinu uz vienu sezonu. 21 gadu vecais uzbrucējs aizvadītajā sezonā piedalījās 41 spēlē, gūstot deviņus vārtus un izdarot 11 rezultatīvas piespēles. Taču produktīvāka izdevās iepriekšējā sezona, kad viņš 20 gadu vecumā kļuva par Maskavas CSKA rezultatīvāko spēlētāju - 37 (19+18) punkti 52 mačos. Pērn samazinājās loma, jo priekšā bija Aleksandrs Radulovs, Stefans Da Kosta, Jans Muršaks, Igors Grigorenko un citi.

Interesanti, ka iepriekš Ufas "Salavat Yulaev" ģenerālmenedžeris Leonīds Vaisfelds, komentējot situāciju ap Prohorkina un Kirila Kabanova līgumiem, spēlētājiem neredzēja vietu sastāvā: "Godīgi sakot, vieta sastāvā nav ne vienam, ne otram. Lai viņus paņemtu, vajag kaut ko pamainīt. Mums fiziski nav vietas. Tas, ka viņi ir pelnījuši spēlēt, nemaz nav jautājums. Gan viens, gan otrs. Taču jautājums ir par nosacījumiem."

Vaisfelds norādīja, ka nemaz nezina, kur šobrīd atrodas Kabanovs, bet viņa aģents Pols Teofanuss izteicies, ka hokejists vēlas saņemt vienvirziena līgumu Nacionālajā hokeja līgā. Pagājušajā sezonā 23 gadus vecais spēlētājs kļuva par Zviedrijas čempionāta sudraba medaļnieku, bet pirms tam spēlēja Ziemeļamerikā, Amerikas Hokeja līgā aizvadot 48 spēles, gūstot piecus vārtus un izdarot septiņas piespēles.

Pagājušajā sezonā Ufas "Salavat Yulaev" ierindojās sestajā vietā Austrumu konferencē, bet Gagarina kausa izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā ar 1-4 atzina Magņitogorskas "Metallurg" pārākumu. Vienību pārstāvēja arī Latvijas valstsvienības aizsargs Artūrs Kulda, taču pirms neilga laika vienošanās tika lauzta, tādējādi viņš ir brīvais aģents.

Ar 86 punktiem 60 spēlēs finišēja arī Čeļabinskas "Traktor", arī zaudējot izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā. "Šobrīd mūsu rīcībā ir seši virknējumi, taču atlase notiks visas sezonas garumā. Vienmēr vērojam un azotē pieturam tos spēlētājus, kuri var pastiprināt komandu kādā pozīcijā. Un arī spēlētājiem, kuri tagad atrodas sastāvā, vienalga jāparāda maksimums, lai saglabātu izcīnīto vietu," norādīja komandas galvenais treneris Andrejs Nikolišins.

"Sezonas gaitā varam kādu aizmainīt, kādu iegūt, bet tas notiks pēc regulārā čempionāta sākuma. Līdz sezonas sākumam vairs nekādas iegādes nebūs," noslēdza Nikolišins. Komandas rīcībā ir pieci leģionāri: 25 gadus vecasi čehu vārtsargs Pavels Francouzs, 39 gadus vecais amerikāņu aizsargs Derons Kvints, 30 gadus vecais kanādiešu centrs Aleksandrs Boldaks, 28 gadus vecais kanādietis Fransiss Parē, kurš kopā ar Magņitogorskas "Metallurg" ieguva Gagarina kausu, un 29 gadus vecais čehs Martins Rūžička, kurš arī pagājušo sezonu noslēdza Čeļabinskas "Traktor" rindās.

Pēc sezonas beigām uz Ņūdžersijas "Devils" pārcēlās Omskas "Avangard" kapteinis Sergejs Kaļiņins, kurš gatavs izaicinājumam: "Sen nolēmu pārcelties uz Nacionālo hokeja līgu, taču iztraucēja savainojums. Pateicos "Devils" vadībai, kas deva iespēju pārbaudīt savas spējas Nacionālajā hokeja līgā. Pagaidām agri runāt par maniem uzdevumiem, vienkārši atbraucu patrenēties, sajust ritmu un saprast, kā viss šeit strādā."

"Pagaidām pierodu pie treniņiem, dienas režīma un uztura. Adaptācija notiek normāli. Jūtu, ka esmu gatavs spēlēt Nacionālajā hokeja līgā," noslēdza Kaļiņins, kurš pagājušajā sezonā 58 spēlēs guva 12 vārtus un izdarīja 13 piespēles, neiekļūstot starp Omskas "Avangard" pieciem rezultatīvākajiem spēlētājiem, lai gan tā bija 24 gadus vecā uzbrucēja labākā sezona.

Izmantotie resursi:
ТАСС - Новости в России и мире
Хоккейный клуб Трактор (Челябинск) -...
NHL.com - The National Hockey League

     [+] [-]

, 2015-07-19 13:27, pirms 9 gadiem
Kā jau parasti. Viss caur d*rsu tajā zemē...

  -1 [+] [-]

, 2015-07-19 13:32, pirms 9 gadiem
ne pa tēmu, bet kad V.Pavlovam beidzas diskvalifikācija ?

OS kvalifikācijas turnīrā varēs spēlēt ?

     [+] [-]

, 2015-07-19 13:49, pirms 9 gadiem
burkans21 rakstīja: ne pa tēmu, bet kad V.Pavlovam beidzas diskvalifikācija ?

OS kvalifikācijas turnīrā varēs spēlēt ?
Līdz oktobrim ja pareizi atceros.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2015-07-19 14:28, pirms 9 gadiem
tas tikai apliecina ka Krievija ir ļoti bagatā zeme ar talantiem ja reiz nav kur likt pat CSKA līderi. KHL ir lielākā talantu līga.

  -2 [+] [-]

, 2015-07-19 18:40, pirms 9 gadiem
dsdsy rakstīja: tas tikai apliecina ka Krievija ir ļoti bagatā zeme ar talantiem ja reiz nav kur likt pat CSKA līderi. KHL ir lielākā talantu līga.
maksvelīt, ej un vēlreiz youtubē noskaties pēdēja PČ fināla video

     [+] [-]

, 2015-07-20 08:51, pirms 9 gadiem
Dzoniy rakstīja: Pag, pag, GM paraksta līgumu ar spēlētāju, kuram neredz vietu sastāvā?
tas tiešām dīvainītis vai ko stiprāku bieži lieto, ja tādus līgumus ražo

     [+] [-]

, 2015-07-21 00:00, pirms 9 gadiem
Runčuks rakstīja: maksvelīt, ej un vēlreiz youtubē noskaties pēdēja PČ fināla video
Paskaties tubika ka latvanji cinijas par palikšanu r visiem stāriem priekšgala