Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Bezpriģels Balašihā

Juris Miņins
Juris Miņins

Bezpriģels Balašihā
Tiesneši šodien brīžiem nezināja ko darīt...
Foto: ITAR-TASS/Scanpix

Šovakar tika aizvadīta otrā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) finālsērijas otrā spēlē, kurā ar 4:1 uzvarēja Kazaņas "AK Bars", taču līdzjutējiem šī spēle atmiņā paliks ar ko citu – rupjo spēli un tiesāšanas kļūdām. Pamēģināsim ar to tikt skaidrībā.

Ja vērtē šīsdienas spēli, precīzāk tās "atslēgas momentu" otrās trešdaļas vidu/trešā perioda sākumu, tad ir jāizšķir trīs lietas - Kazaņas "AK Bars" spēli, Balašihas "HK MVD" atbildi un KHL tiesnešu reakciju uz to. Tad nu par visu pēc kārtas.

Ja vērtē spēles gaitu no Kazaņas hokejistu "ierakumu" puses, tad viņi šo spēli aizvadīja vairāk nekā teicami. Pretēji vakardienas "mīkstajam" un cīnīties ne visai gribošajam barsam, šodien laukumā devās nikns un taktiski gudrs plēsējs, kurš pretinieku uzveica tieši tad, kad viņš to vismazāk bija gaidījis un tieši tā kā viņš nebija gaidījis. Zinetulas Biļaļetdinova padotie šovakar parādīja kaut ko no Nacionālās hokeja līgas (NHL) "playoff" spēļu klasikas - provokācijas uz soda robežas un lieliska to realizācija vairākumos. Var teikt, ka otro vakaru pēc kārtas Kazaņa visam KHL parādīja to kāpēc viņi otro reizi pēc kārtas spēlē KHL finālā. Vakardien "AK Bars", pirmajā stundā viņi parādīja veiksmes faktora nozīmību, šovakar, otrajā stundā, "playoff" specifikas un taktikas izmantošanas priekšrocības, kas, kā izrādās, strādā arī KHL.

Kā uz to atbildēja "HK MVD"? Kopumā visai adekvāti, taču, manuprāt, ne līdz galam. Tam, protams bija vairāki iemesli (četri, un visi svītrainās formās), bet par to vēlāk. Ko gribētos izcelt, tad tas ir Balašihas komandas cīņasspars. TV komentētāji sacīja, ka šādās epizodēs vajag paciest visus sitienus un spēlēt "sakostiem zobiem". "Miliči" to darīja un darīja pat ļoti labi, cīnoties līdz pēdējam, taču... .

... taču "Zebras" šodien godam ir nopelnījušas MVP balvu. Lai arī kritizēt tiesnešus sportā nav labais tonis, šovakar viņi to godam ir nopelnījuši. Un paskaidrošu kāpēc. Tas, ka spēle pati pa sevi jau no sākuma bija asa, tas ir viens, tas, ka tā vēlāk kļuva brīžiem pat ļoti rupja – otrs, taču tiesnešu darbs šajā visā cīniņā bija ļoti nevienāds un neadekvāts. Ja svilpjat – tad no A līdz Z un par visiem pārkāpumiem, ja nesvilpjat – nesvilpjat, nevis svilpjat tikai tos pārkāpumus, kurus gribat. Tajā pašā NHL (kur nu bez tā), piemēram, par to, ka tiesnesis "neredz" visuzskatāmāko spēka paņēmienu galvā, savu karjeru viņš, iespējams, varētu turpināt tikai LNAH, kur šādi paņēmieni ir ja ne ikdiena, tad nekas īpašs.
Šeit nav runa par "pietiesāšanu" kā tādu, bet gan par to, ka tiesneši darīja visu, lai "salauztu" spēli abām komandām. Šāds darbs noteikti nedara godu visai KHL tiesnešu saimei, līdz ar to, cerams, uz nākamajām finālsērijas spēlēm tiks izdarīti secinājumi un pieņemti konkrēti mēri.

Un nobeigumā, mēģinot prognozēt nākamo maču likteni, var piebilst, ka šīsdienas mačs, iespējams, nozīmē daudz vairāk nekā tas liekas sākumā, jo tas var kļūt par "lūzuma punktu" visā sērijā. Mājās "HK MVD" tika apspēlēti, tagad viņiem vajag izcīnīt vismaz vienu panākumu Kazaņā – čempionu pilsētā. Līdz ar to Oļegam Znarokam ar Hariju Vītoliņu līdz nākamajam mačam būs jāizdomā kas tāds, ar ko var pārsteigt "AK Bars", līdzīgi kā kazaņieši to izdarīja Maskavas piepilsētā šovakar.

Katrā gadījumā viegli nebūs, jo viss virzās uz to, ka "barsi" kausu grib saņemt savās mājās.

1 2 56 komentāri

  +9 [+] [-]

, 2010-04-16 21:33, pirms 14 gadiem
Pilnīgi piekrītu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2010-04-16 21:36, pirms 14 gadiem
nebija MVD šovakar ko likt pretī Kazaņai - bez variantiem. Ja nu vienīgi daži garie uzbrukumi un cerība pēc pirmajiem vārtiem. Sliecos domāt, ka kazaņa 2x tomēr tiks pie kausiņa
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2010-04-16 21:39, pirms 14 gadiem
ak bars vnk ir labaki un viss, serijai jabeidzas kazana

     [+] [-]

, 2010-04-16 21:40, pirms 14 gadiem
tapēc, ka Značoks nodzinis ūsiņas

  +2 [+] [-]

, 2010-04-16 21:41, pirms 14 gadiem
Pievienojos domai, ka šodien spēli, it seviški otrajā trešdaļā, veidoja tiesneši. Arī tam, ka tie netiesāja kādam par labu, bet gan abām komandām, un spēlei par sliktu. Tomēr domāju, ka MVD zaudē joprojām psiholoģiski, un izšķirošos brīžos ari individuālās meistarības ziņā. Domāju ka MVD turpmākājā finālsērijas gaitā var palidzēt tikai pats ... AK Bars. Nenovērtējot pretinieku un atslābinoties. Jebkurā gadijumā, šobrid jebkurā spēles komponentā, viltības un provokācijas ieskaitot, Ak Bars ir vismaz pusgalvu pārāks.

  -1 [+] [-]

, 2010-04-16 21:41, pirms 14 gadiem
Nu cerams, ka Kazaņa paņems arī nākamās 2, lai Oļegs ar Hari tiek uz izlasi ātrāk

  +4 [+] [-]

, 2010-04-16 21:41, pirms 14 gadiem
Es jau vienu brīdi domāju, ka man vienīgajam tā tiesāšana likās dīvaina, vienam bezmaz ļauj visu, otram svilpj...un tad atkal kaut ko maina, izlīdzina, spēlētāji paši nesaprot ko var un ko nevar atļauties.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2010-04-16 21:44, pirms 14 gadiem
tā arī bija, ne vienu reizi vien, ak bars tikai tā dauzīja miličus...

     [+] [-]

, 2010-04-16 21:46, pirms 14 gadiem
Laba bilde.

  +2 [+] [-]

, 2010-04-16 21:48, pirms 14 gadiem
Real Oļegs rakstīja: liec mierā tiesneshus, tiesneshi labi padarija savu darbu(lai arii pietiesaja ak bars, vrb, bet diezin vai)
tu vēl neesi nobanots------ BRĪNUMS.....
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: BB Rally Team

  +3 [+] [-]

, 2010-04-16 21:58, pirms 14 gadiem
BB Rally Team rakstīja: Un tagad Tu , Juri Miņin, saskati tiesnešu kļūdas!!! Kad cilvēki te runāja, ka tiesā RD par sliktu, tad Tu biji viens no tiem, kas teica, ka viss esot normāli. Laikam jau dikti mīli tos krievus!?!?!
Badjukova "čeks" pret Baikovu bija visa farsa kroņa numurs.
Sitieni pa rokām un pārējie "neredzamie paņēmieni" nemaz neskaitās.

Par pārējo komentāru daļu - es necenšos cilvēkus dalīt "mūsējos" un "viņējos", tāpēc tiesnešu vērtēju pēc padarītā darba.

  -2 [+] [-]

, 2010-04-16 22:10, pirms 14 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Badjukova "čeks" pret Baikovu bija visa farsa kroņa numurs.
Sitieni pa rokām un pārējie "neredzamie paņēmieni" nemaz neskaitās.

Par pārējo komentāru daļu - es necenšos cilvēkus dalīt "mūsējos" un "viņējos", tāpēc tiesnešu vērtēju pēc padarītā darba.
Nu, man galvenais, lai MVD zaudē

  +3 [+] [-]

, 2010-04-16 22:11, pirms 14 gadiem
BB Rally Team rakstīja: Nu, man galvenais, lai MVD zaudē
Nu man prieks par tevi.

  +6 [+] [-]

, 2010-04-16 22:16, pirms 14 gadiem
Real Oļegs rakstīja: visi kuri man ielika minusus, jus ip adfrses un istaas adreses tiks uzzinatas, pec manas paveles jus visus nošaus
SC VADĪBA, ceru ka šoreiz Jūs rīkosieties un nodosiet šī smirdēkļa IP policijai, lai gan viņam ar galvu nav viss kārtībā un neviens tādu netiesās bet ar siksnu pa dibenu cerams viņš kārtīgi dabūs.

     [+] [-]

, 2010-04-16 22:21, pirms 14 gadiem
Regulāri skatos KHL spēles krievu tv kanālos, nu tik sašutušus komentātājus par tiesāšanu šo divu gadu laikā neatceros. MVD noniecinātāji, pakustiniet bišķiņ smadzenes un saprotiet par ko ir runa.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2010-04-16 22:46, pirms 14 gadiem
TIESNESI VELK AKBARS.pagajuso gadu ari vilka kad finala speleja bars un loko,lava spelet,nedeva noraidijumus jo LOKO bija labakie vairakuma realizacijaa,kam nauda tas pasuta muziku

  +1 [+] [-]

, 2010-04-16 22:48, pirms 14 gadiem
NobodyIsPerfect rakstīja: policijai labs
Nezinu kam jācīnās ar tādiem ķēmiem, bet nu cik ilgi var viens neadekvāts cilvēks šeit ārdīties. Vienu banu viņš jau dabuja, piereģistrējās zem cita vārda un atkal cūkojās.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2010-04-16 23:00, pirms 14 gadiem
IIZ 70 rakstīja: Juri,netiesā tiesnešus,jo atceries,ka MVD lielā mērā pateicoties tiesnešiem ir KHL finālā. Atceries nepareizi nozīmēto bullīti uz LOKO vārtiem pirmā spēlē. Paši tiesneši atzina savu kļūdu.
Liela mērā finalā viņi ir pateicoties savai spelei.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2010-04-16 23:05, pirms 14 gadiem
Juri, tava aizraušanās ar MVD sāk smelties pāri malām. Bodjukova čeks pret Baikovu NHL būtu tīrākais no tīrākiem spēka paņēmieniem. Un, ja Olimpiādē Ovi pret Jāgru nenosvilpa, tad šis bija daudz maigāks. manuprāt, normāli notiesāja, nevari vēl kadas epizodes pieminēt bez nosauktā hita?

  +2 [+] [-]

, 2010-04-16 23:05, pirms 14 gadiem
IIZ 70 rakstīja: Nafig jauzvar komandai,kas nākošā sezonā var arī nebūt.
Es jau pirms sērijas rakstiju, man ir PO kas uzvarēs. Man kā skatītājam šādas spēles ir ļoti grūti skatīties, nevar saprast par ko dod noraidijumus par ko ne.

  +1 [+] [-]

, 2010-04-16 23:08, pirms 14 gadiem
IIZ 70 rakstīja: Bambino,Cvetkovam pa seju iemeta MVD spēlētājs. UN barsieīs tur ņipričom.
tieši tā, kārtējo reizi pierādās ka bimbis nemaz neskatās spēles
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2010-04-16 23:11, pirms 14 gadiem
Dainis un Matiss rakstīja: Pareizi,bet barsietis pagruda
pagruda, pagruda, tas nav nekads bimbambols, kur pagrust nedrikst
1 2 56 komentāri