Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Odiņš pēc rehabilitācijas atsāks trenēties jūnija beigās

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Odiņš pēc rehabilitācijas atsāks trenēties jūnija beigās
Eduards Odiņš. Foto: khl.ru

15. februārī Rīgas "Dinamo" zem klajas debess uzņēma Minskas "Dinamo". Par godu šim notikumam Latvijas galvaspilsētā ieradās KHL reportieris un apciemoja savainoto galveno tiesnesi Eduardu Odiņu, kurš aprīlī atbrīvosies no kruķiem.

Sagaidot žurnālistu, Odiņš ar vienu roku sveicinājās, bet ar otru atspiedās uz kruķa. "Mazliet kliboju, atrādos ārstiem," skaidroja KHL latviešu tiesnesis.

Kā jau ziņots, 23. janvāra mačā Odiņš guva smagu traumu - tika konstatēts kreisā apakšstilba divu kaulu lūzums ar nobīdi. Negadījuma video ir ŠEIT.

"Sāpes bija mežonīgas. Pacēlu galvu un ieraudzīju, ka viena mana kāja "skatās" uz citu pusi. Tad sapratu, ka droši vien nevarēšu spēli notiesāt līdz beigām," tagad atceras Eduards Odiņš. "Vismaz labi, ka nepārrāvu saites. Tikai lūzums ar nobīdi."

Pēc tās spēles naktī slimnīcas palātā nācās atslēgt skaņu telefonam, jo tas pastāvīgi vibrēja. "Jūs pat nevarat iedomāties, cik daudz atbalsta zvanu un īsziņu toreiz saņēmu," saka arbitrs.

Tagad mājās pārvietojas ar kruķiem un cenšas lieki neiet uz ielas. Kājā ir skrūves un plāksne. "Bez kruķiem sākšu staigāt jau pēc mēneša. Skrūves izņems kaut kur aprīlī. Plāksne, domāju, paliks vienmēr. Tā tomēr ir no titāna - tas ir kruti. Jūnija beigās atsākšu trenēties."

"Dinamo" brīvdabas derbiju skatījās ar televīzijas starpniecību. KHL galvenais arbitrs Aleksejs Aņisimovs jokoja un piedāvāja doties uz šo maču un veikt simbolisko iemetienu," smejas latvietis. "Nācās smalkjūtīgi atteikties."

Eduards Odiņš līgas labākā galvenā tiesneša balvu jeb "Zelta svilpi" saņēmis jau četras reizes (2011, 2013, 2014, 2016). Vairāk ir tikai krievam Vjačeslavam Bulanovam (2005, 2006, 2007, 2009, 2010, 2012), savukārt pēdējo 11 sezonu līderis ir mūsējais, turklāt minētais krievs vairs netiesā KHL mačus. "Zelta svilpi" sākotnēji saņēma Krievijas čempionāta labākais tiesnesis, bet kopš 2008/2009 sezonas - KHL labākais tiesnesis.

Izmantotie resursi:
khl.ru