Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Medvedevs IIHF prezentējis jauno Eiropas hokeja līgu

Medvedevs IIHF prezentējis jauno Eiropas hokeja līgu
Aleksandrs Medvedevs
Foto: www.russiablog.org

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) prezidents Aleksandrs Medvedevs Starptautiskajai hokeja federācijai (IIHF) prezentējis jauno Eiropas Superlīgas projektu.

Vasarā skandināvi IIHF prezidentam Renē Fāzelam izteica vienu piedāvājumu, bet KHL no Krievijas puses ieteica rīkot nopietnāku turnīru, ko varētu saukt par Eiropas čempionātu. Kā ziņo zviedru laikraksts Aftonbladet, tad Medvedevs bija ieradies IIHF kongresā, kurā stāstīja par jauno projektu, kuru KHL prezidents cer jau palaist 2011.gadā.

KHL prezidents uzskata, ka šī līga varētu saukties ''Apvienotā hokeja Eiropa'', kurā startētu 16 komandas no Ziemeļeiropas, 16 komandas pārstāvētu Centrāleiropu, kā arī 24 vienības nāktu no KHL (Krievija, Baltkrievija, Latvija un Ukraina). Vēlāk pēc grupu turnīra divīziju uzvarētāji katrs ar katru spēlētu lielajā finālā.

''Pagaidām vēl par agru palaist tādu milzīgu projektu pašreizējos nosacījumos. Iespējams, pāris gados tāds projekts tiešām varētu notikt, taču pagaidām šie notikumi uz priekšu virzās pārāk strauji,'' saka Zviedrija hokeja prezidents Kristers Englunds.

Izmantotie resursi:
allhockey.ru

1 2 42 komentāri

  +2 [+] [-]

, 2009-10-15 09:53, pirms 15 gadiem
tas ligas nebus par daudz

     [+] [-]

, 2009-10-15 09:54, pirms 15 gadiem
biški neiespējami, tomēr tādi līdzekļi vajadzīgi priekš tādas līgas izveides un globālā krīze tomēr. nu nezinu.

     [+] [-]

, 2009-10-15 10:03, pirms 15 gadiem
manupraat paaraak apjomiigi!

     [+] [-]

, 2009-10-15 10:17, pirms 15 gadiem
Pagaidām es tam neticu, protams 56 komandas varētu spēlēt Eirolīgā , bet ne šādā formātā.

     [+] [-]

, 2009-10-15 10:26, pirms 15 gadiem
Tas būtu forši - vina līga eiropai - man ir apnikuši neskaitāmās līgas, kausi, nevar saprast kas kur spēlē, tas vairāk par basīti.

  -3 [+] [-]

, 2009-10-15 10:30, pirms 15 gadiem
Par daudz komandas no KHL, lejasgals tur nebūs konkurētspējīgs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2009-10-15 10:31, pirms 15 gadiem
Kharlamovs123 rakstīja: Rodas jautājums,kam viņam to vajag ?
Ambīcijas
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2009-10-15 10:48, pirms 15 gadiem
Un tādā gadījumā - kas notiks ar KHL?Šaubos vai vismaz 50% KHL komandu varēs pavilkt kapāties par abām līgām (finansiāli)!

  -1 [+] [-]

, 2009-10-15 10:59, pirms 15 gadiem
';

  -1 [+] [-]

, 2009-10-15 11:28, pirms 15 gadiem
Vai tad shaadas liigas izveidoshanas gadiijumaa KHL vispaar kaa taads vairs ir vajadziigs? Tikpat labi daudzas valstis vareetu vieteejos chempionaatus likvideet vai atstaat tiiri jaunieshu vajadziibaam un kapaaties pa Eiropas chempi.

  +1 [+] [-]

, 2009-10-15 11:33, pirms 15 gadiem
formats normals un jau labu laiku aprunaats - un taam "lejasgala" komandaam no KHL nebus jaabraukaa uz sveici vai norveegiju no sava habarovskas vai kurienes tur vel - jaabraukaa bus tiem kas uzvarees - tatad pietiekosi konkuretspejigi klubi no finansialaa viedoklja! manuprat doma ljoti laba un papildus finanses prasa tiesi beigu faazee, kad notiek play-off izspeele jau starp Centraleiropas, ziemeleiropas un KHL komandaam - bet pirms tam, ne pa kripatinju nekas neatskiras! nu ok - tiek veidotas centralizeetas marketinga fiskas un viss!
personigi mani ljooti vilina saada ideja ka ir viena liela apvienota hokeja liiga eiropaa, skaidrs ka pec tam piebiedrojas ari NHL sajaa formulaa un taapat piedalaas izspeelee( tipa kautkaads pasaules kauss - piemeram einsteina kauss ) tas ka finansiali tas ir sarezgiti var staastiit tajaa gadijumaa ja aiz taa nestaav maskava ar visu savu ietekmes politiku - patreiz vinji baigi censas sevi popularizeet, lai nebutu tikai amerikas ietekme un tapec hokejs ir gadiijies kaa viens no siis politikas instrumentiem un nauda uz to pagaidaam nav noveerots ka tiek zeelota...! no sportiskaa viedoklja ljoti labs pasakums, no politiskaa... nu krievijai vienmer futbols un hokejs ir bijusi politika jebkuraa gadijumaa... it's never just a game
bet nu lai vai kaa - ja sola ap 2011.gaud, tas noziimee ka reali uz 2012. gadu vareetu buut tiesaam milziiga tabula ar kaudzi komandaam un gariem vairaaku liimenju play-offiem! domaaju muuseejie paspees uzkacaaties lai tiktu vismaz lidz pirmajiem finaaliem
Slēpts komentārs: mrPO

     [+] [-]

, 2009-10-15 11:53, pirms 15 gadiem
nu ja visas khl komandas, tad tur drīzāk sanāk eiropas un āzijas līga

     [+] [-]

, 2009-10-15 11:57, pirms 15 gadiem
Šeit taču skaidri ir uzrakstīts divīziju uzvarētāji respektīvi khl rietumu un austrumu winneri plus zeiropas un ceiropas uzvarētāji uz mums tas neattiecas mēs esam rietumu divīzijā pēdējā vietā tagad un ticiet pat pēc 5gadiem mums neļaus būt pirmajiem

  -1 [+] [-]

, 2009-10-15 12:11, pirms 15 gadiem
Medvedevs jau prezentēt ko grib - jautājums vai tas būs interesanti pārējās Eiropas komandām

problēma ir tā, ka Eiropā "hokeja valstis" no lielvalstīm ir tikai Krievija un Vācija - pārējās ir mazākas valstis. Pat Zviedrijā reāli liela spilsētas, kur veidot mega-klubus ir 2: Stokholma un Gēteborga (nākamā - Malme jau ir tikai 2x lielāka par Daugavpili; pārējās vēl mazākas). Līdzīgi ir Somijā u.c.
Diez vai Eiropa vēlēsies lauzt savas tradīcijas un stiprākos klubus nometināt tikai metropolēs. Otrkārt, budžeti - lielākā daļa (Austrija, Čehija, Slovākija, Šveice) ir "autobusu līgas": respektīvi, viņiem uz nevienu spēli nav jālido ar lidmašīnu, jo attālumi nav lieli (un lidojumi krietni sadārdzinās izmaksas).
Un vēlreiz par tradīcijām - piemēram, tādiem zviedriem vairāk interesē pašu līga nekā spēles kaut vai ar somiem (nemaz nerunājot par viņiem svešiem KHL klubiem).

  -3 [+] [-]

, 2009-10-15 12:24, pirms 15 gadiem
p.s. atkal Esports (ak jā, piedodiet sportacentrs) izcēlušies - pārkopējuši rakstu no allhockey.ru: Хоккей на AllHockey.Ru - КХЛ представила в ИИХФ... .
Allhockey.ru rakstu ir pārkopējuši no sports.ru (par ko liecina atsauce: sports.ru: Президент КХЛ представил в ИИХФ проект...
Sports.ru savukārt atsaucas uz zviedru dzeltenās preses izdevumu Aftonbladet aftonbladet.se: Ryskt förslag om ny Europaliga | Sport | TT |...
Kāpēc ir jātaisa tāda ķēde? eSports tiešām tikai no krievu preses spēj ko norakstīt???

     [+] [-]

, 2009-10-15 12:50, pirms 15 gadiem
Tas ir vieglākais ceļš, turklāt - jāzin arī kāda cita valoda, ne tikai krievu, bet tā jau ir problēma

     [+] [-]

, 2009-10-15 12:51, pirms 15 gadiem
Abrags rakstīja: p.s. atkal Esports (ak jā, piedodiet sportacentrs) izcēlušies - pārkopējuši rakstu no allhockey.ru: Хоккей на AllHockey.Ru - КХЛ представила в ИИХФ... .
Allhockey.ru rakstu ir pārkopējuši no sports.ru (par ko liecina atsauce: sports.ru: Президент КХЛ представил в ИИХФ проект...
Sports.ru savukārt atsaucas uz zviedru dzeltenās preses izdevumu Aftonbladet aftonbladet.se: Ryskt förslag om ny Europaliga | Sport | TT |...
Kāpēc ir jātaisa tāda ķēde? eSports tiešām tikai no krievu preses spēj ko norakstīt???
Tu vienmēr cepies par šāda veida rakstiem kā arī no-haltūrētiem rakstiem!
Tad man jautājums Tev - nagfig Tu neraksti autoram personīgi, bet klaigā publiskajā telpā,domā tas kaut ko mainīs?

  +1 [+] [-]

, 2009-10-15 13:01, pirms 15 gadiem
Digars rakstīja: Tu vienmēr cepies par šāda veida rakstiem kā arī no-haltūrētiem rakstiem!
Tad man jautājums Tev - nagfig Tu neraksti autoram personīgi, bet klaigā publiskajā telpā,domā tas kaut ko mainīs?
starp citu, rakstu arī autoriem.
kāpēc publiskajā telpā? lai pievērstu arī pārējo uzmanību - ja vairāk cilvēki uz nepilnībām reaģēs, jo ātrāk portāls būs spiests mainīties. Mēs taču visi gribam, lai portāls kļūst labāks, vai ne?

     [+] [-]

, 2009-10-15 13:15, pirms 15 gadiem
Abrags rakstīja: starp citu, rakstu arī autoriem.
kāpēc publiskajā telpā? lai pievērstu arī pārējo uzmanību - ja vairāk cilvēki uz nepilnībām reaģēs, jo ātrāk portāls būs spiests mainīties. Mēs taču visi gribam, lai portāls kļūst labāks, vai ne?
Tas labi, ka sapurini arī autorus personīgi, jo nevar nepiekrist tam, ka dažs labs ''raksts'' ir kaut kas līdzīgs tukšam bļāvienam, vienīgi nezinu vai no tā kaut kas mainīsies un portāls tiešām kļūs pakāpienu labāks!

     [+] [-]

, 2009-10-15 13:38, pirms 15 gadiem
kasagrande rakstīja: Par daudz komandas no KHL, lejasgals tur nebūs konkurētspējīgs.
Dinamo Rīga arī ir šajā lejasdaļā

     [+] [-]

, 2009-10-15 14:06, pirms 15 gadiem
Jauks plāns, bet domāju, ka ir viena ļoti būtiska problēma paralēli jau pieminētajām - nav tik daudz kvalitatīvu hokejistu, kas spētu aizpildīt visas komandas. pat ja visiem būtu neierobežoti naudas resursi. NHL jau ik palaikam paceļ tematu, ka 30 komandām pietrūkst talanta. Ko tad var teikt, ja paralēli NHL izveido mega līgu ar 56 komandām? Rezultāts būs apšaubāmas kvalitātes hokejs.

  -1 [+] [-]

, 2009-10-15 14:23, pirms 15 gadiem
lielākā daļa būs Krievijas klubi, kas vsp principā nav Eiropa!man kaut principā nepatīk šāda doma!Tad vismaz, lai būtu noteikts limits (kā čempionlīgai) un no Krievijas puses,piem, 4 maksimums! Krievija bija cerējusi, ka visi ies KHL, bet tā kā tas nesanāca, tad izdomāja tam pašam projektam jaunu nosaukumu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2009-10-15 14:48, pirms 15 gadiem
Jurchiks rakstīja: Visvairāk mani kaitina zviedru pozīcija. Vairak neko netiekšu.
kāpēc kaitina? viņi vienkārši rūpējas par savu hokeju (atšķirībā no Latvijas).

  +1 [+] [-]

, 2009-10-15 15:26, pirms 15 gadiem
Abrags rakstīja: Medvedevs jau prezentēt ko grib - jautājums vai tas būs interesanti pārējās Eiropas komandām

problēma ir tā, ka Eiropā "hokeja valstis" no lielvalstīm ir tikai Krievija un Vācija - pārējās ir mazākas valstis. Pat Zviedrijā reāli liela spilsētas, kur veidot mega-klubus ir 2: Stokholma un Gēteborga (nākamā - Malme jau ir tikai 2x lielāka par Daugavpili; pārējās vēl mazākas). Līdzīgi ir Somijā u.c.
Diez vai Eiropa vēlēsies lauzt savas tradīcijas un stiprākos klubus nometināt tikai metropolēs. Otrkārt, budžeti - lielākā daļa (Austrija, Čehija, Slovākija, Šveice) ir "autobusu līgas": respektīvi, viņiem uz nevienu spēli nav jālido ar lidmašīnu, jo attālumi nav lieli (un lidojumi krietni sadārdzinās izmaksas).
Un vēlreiz par tradīcijām - piemēram, tādiem zviedriem vairāk interesē pašu līga nekā spēles kaut vai ar somiem (nemaz nerunājot par viņiem svešiem KHL klubiem).
Runa neiet par to ka mazajām valstīm ir jāatdod savi labākie klubi uz šo līgu bet gan ir jāveido drīzāk viens divi superklubi. Tādai kā Zviedrija,Somija,Vācija,Šveice,Francija,Dānija,Lielbritānija gan atradīsies līdzekļi v-diviem klubiem un to bāzēšanas vieta publikas apmeklētības ziņā.Vel tur pat ar tradīcijām un ,,GAZPROM,,protektu varētu skatīties Čehijas,Polijas, Austrijas pat Balkānu virzienā.

  -1 [+] [-]

, 2009-10-15 15:35, pirms 15 gadiem
Abrags rakstīja: kāpēc kaitina? viņi vienkārši rūpējas par savu hokeju (atšķirībā no Latvijas).
Ko Latvija var pati saveidot?!! Kādu čempionātu?!!Beidziet sapņot par ,,Laba līmeņa un perfekti sakārtotu LV čempionātu,,Priecājaties ka vismaz šogad ir BAČ!Ko darīs nākam sezonu? A jā bļaustīsies par to ka iepriēkšējos gados nav nekas izveidots?! Tur jau tā lieta ka pie mūsējiem apstākļiem tas nav paveicams! Varbūt kā piemērs būtu tepat- Futbols un Basketbols ? Kas tur dižs?

  +1 [+] [-]

, 2009-10-15 15:50, pirms 15 gadiem
Es būtu par, tas tikai celtu līmeni hokejam, un būtu intresanti, ka pie mums viesotos, zviedru, somu, čehu un daudzi citi klubu. Pagaidām tā visa nav.

  +1 [+] [-]

, 2009-10-15 15:50, pirms 15 gadiem
Pats dzivoju Zviedrijā un varu teikt,ka ir Zviedriem interese,pat par khl,klubiem kuri varētu to atļauties,piem Ferjestade(Karlstādes)klubs,kura sponsors ir Lofbergs Lilla kafija.

  +1 [+] [-]

, 2009-10-15 15:53, pirms 15 gadiem
nono rakstīja: Ko Latvija var pati saveidot?!! Kādu čempionātu?!!Beidziet sapņot par ,,Laba līmeņa un perfekti sakārtotu LV čempionātu,,Priecājaties ka vismaz šogad ir BAČ!Ko darīs nākam sezonu? A jā bļaustīsies par to ka iepriēkšējos gados nav nekas izveidots?! Tur jau tā lieta ka pie mūsējiem apstākļiem tas nav paveicams! Varbūt kā piemērs būtu tepat- Futbols un Basketbols ? Kas tur dižs?
un Tu gribi teikt, ka Latvijā šobrīd viss ar hokeju ir vislabākajā kārtībā un hokeja federācija ir izdarījusi visu, kas ir viņas spēkos?

Nu, un kas būs, kad Itera pēc gada, diviem vairāk nedos naudu RD? un mūsējo komandu nebūs arī BAČā? tad, ko slēgsim visas bērnu hokeja treniņgrupas un halles pārbūvēsim par būvmateriālu veikaliem?

p.s. viela pārdomām: Slovākijā ir ~2x lielāks iedzīvotāju skaits kā Latvijā un tikai Ekstralīgas klubu budžeti vien šogad sastāda ~19,5 mlj USD... ir vēl arī 1. līga...

     [+] [-]

, 2009-10-15 16:05, pirms 15 gadiem
Abrags rakstīja: un Tu gribi teikt, ka Latvijā šobrīd viss ar hokeju ir vislabākajā kārtībā un hokeja federācija ir izdarījusi visu, kas ir viņas spēkos?

Nu, un kas būs, kad Itera pēc gada, diviem vairāk nedos naudu RD? un mūsējo komandu nebūs arī BAČā? tad, ko slēgsim visas bērnu hokeja treniņgrupas un halles pārbūvēsim par būvmateriālu veikaliem?

p.s. viela pārdomām: Slovākijā ir ~2x lielāks iedzīvotāju skaits kā Latvijā un tikai Ekstralīgas klubu budžeti vien šogad sastāda ~19,5 mlj USD... ir vēl arī 1. līga...
Kā tu to domāji pārbūvēt halles!? Kam būs piķis tas arī veidos hoķi! Kāds būs līmenis? Tik cik varēs iedot vecāki! Būs kāds biezāks frukts būs arī komanda! Valsts un pašvaldība iedos kārtējo reizi,,atmazkai,,. Federācija gribēs izdzīvot arī kaut ko bakstīsies.Bet pa lielam mums EKONOMIKA ir nesalīdzināmi mazāka pat par to pašu Slovākiju vaiākkārt!!! Un tur ir galvenais moments kāpēc notiek bakstīšanās pa dažādiem kaktiem un pa to pašu ,,belaru kartupeļlauku,,!!

     [+] [-]

, 2009-10-15 16:11, pirms 15 gadiem
nono rakstīja: Kā tu to domāji pārbūvēt halles!? Kam būs piķis tas arī veidos hoķi! Kāds būs līmenis? Tik cik varēs iedot vecāki! Būs kāds biezāks frukts būs arī komanda! Valsts un pašvaldība iedos kārtējo reizi,,atmazkai,,. Federācija gribēs izdzīvot arī kaut ko bakstīsies.Bet pa lielam mums EKONOMIKA ir nesalīdzināmi mazāka pat par to pašu Slovākiju vaiākkārt!!! Un tur ir galvenais moments kāpēc notiek bakstīšanās pa dažādiem kaktiem un pa to pašu ,,belaru kartupeļlauku,,!!
problēma ir nevis ekonomikā, bet tāpēc, ka nav sportisko prioritāšu valsts līmenī - mēs gribam augsta līmeņa basketbolu, biatlonu, bobsleju; futbola klubus ar n-tajiem leģionāriem; ralliju, motokrosus u.t.t. iedod katram pa bišķītim - vot bišķītis katram sporta veidam tiek... pareizi jau viens te pirms pāris dienām teica - Lietuvā bez basketbola jau ir maz sporta veidu, kas tiek attīstīti (mazāk kā Latvijā).

     [+] [-]

, 2009-10-15 16:18, pirms 15 gadiem
Abrags rakstīja: problēma ir nevis ekonomikā, bet tāpēc, ka nav sportisko prioritāšu valsts līmenī - mēs gribam augsta līmeņa basketbolu, biatlonu, bobsleju; futbola klubus ar n-tajiem leģionāriem; ralliju, motokrosus u.t.t. iedod katram pa bišķītim - vot bišķītis katram sporta veidam tiek... pareizi jau viens te pirms pāris dienām teica - Lietuvā bez basketbola jau ir maz sporta veidu, kas tiek attīstīti (mazāk kā Latvijā).
Protams!!! Mums vajadzētu autoritāru režīmu kā Baltkrievijā bet vadonim ir jāmīl hoķis! Bet tur jau ir Latvijas realitāte katrs klans sev veido savu tusa vidi. Ej un pierunā kadu pārmesties no basketa un fūža uz hoķi. Kā tavu prāt šie sadalīs sēdvietas VIP ložās?
1 2 42 komentāri