Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

KHL kluba "Ak Bars" sastāvam pievienojas bijušais futbolists Savins

Rolands Eliņš

KHL kluba "Ak Bars" sastāvam pievienojas bijušais futbolists Savins
Jevgeņijs Savins "Ak Bars" treniņā. Foto: Ak Bars

Kontinentālās hokeja līgas klubs Kazaņas „Ak Bars” savā mājaslapā paziņojis, ka noslēdzis līgumu ar uzbrucēju Jevgeņiju Savinu, tiesa, Savins līdz šim bijis pazīstams kā futbola uzbrucējs, kurš aizvadījis vairākas sezonas Krievijas Premjerlīgā, bet karjeru beidza 2015. gadā. Šo interesanto brīvā aģenta piesaisti uz pārbaudes laika līgumu Kazaņas klubs cenšas pasniegt maksimāli nopietnās noskaņās, neizslēdzot arī iespēju, ka Savins tiks pieteikts nākamajam KHL mačam. (Nē, šī nav 14. decembrī ieklīdusi pirmā aprīļa ziņa.)

Ja būtu jāpiešķir nominācija par negaidītāko transfēru Kontinentālajā hokeja līgā, „Ak Bars” balvu varētu saņemt jau šodien. Kluba izplatītajā relīzē norādīts, ka līgums noslēgts ar 34 gadus veco uzbrucēju Jevgeņiju Savinu, kurš savā karjerā spēlējis tādos klubos kā „Lokomotiv”, „Anzhi”, „Tom”, „Amkar”, „Krilya Sovetov”, „Ural” un „Tumen”. Valsts čempionātā viņš esot nospēlējis 166 spēles, kurās guvis 46 punktus (43+3).

Līdzīgas konstrukcijas teksti paziņojumos par jaunu hokejistu pievienošanos KHL un citās hokeja līgās nav retums, taču no „Ak Bars” paziņojuma vien sporta nezinātājam nebūtu iespējams uzminēt kādu svarīgu detaļu – Savina minētā statistika ir iekrāta futbola laukumā, nevis hokejā.

Savins savulaik bija pat izsaukts uz Krievijas futbola izlasi, kurā gan nedebitēja, taču 2006. gadā izcēlās ar trim vārtu guvumiem Krievijas U21 izlasē. Savā futbolista karjerā Savins aizvadīja vairākas sezonas Krievijas Premjerlīgas klubos „Amkar”, „Krylya Sovetov” un „Tom”, izceļoties ar 22 vārtu guvumiem. Karjeras otrajā pusē Savins spēlēja Krievijas pirmajā līgā un futbolista karjerai punktu lika 2015. gadā, uzsākot darbu medijos, un viņš bija viens no TV komentētājiem šovasar notikušajā Pasaules kausa finālturnīrā futbolā.

Savins jau aizvadījis pirmo treniņu kopā ar „Ak Bars”, vienas no KHL favorītēm, galveno sastāvu. Savins atzinīgi novērtēja, ka komandas biedri viņam palīdz iejusties sastāvā un palīdz ar dažādiem sīkumiem, piemēram, hokeja ekipējuma sagatavošanu. Savins gan norādīja, ka hokejs nav viņam pilnībā sveša lieta, jo bērnībā un vēlāk futbola sezonu pārtraukumos spēlējis to.

„KHL ir liels izaicinājums,” līguma parakstīšanu komentēja Savins. „Atbraucu uz Kazaņu, lai parādītu, ka varu konkurēt ar hokejistiem. Pārrunas ar „Ak Bars”? Viss notika ātri, vaicāju klubam, vai nevajag papildspēkus, un viņi piekrita. Galvenais – nenosisties jau pirmajā treniņā un lai treneri dod kaut piecas minūtes spēles laika. Iemest vārtus arī gribētos.”

„Manuprāt, rēķināties ar to, ka iešu laukumā nākamajā „Ak Bars” mačā, būtu nedaudz pārāk pašpārliecināti,” kluba mājaslapā citēts Savins pēc šodienas treniņa. „Taču es nedaudz varu nostāvēt uz slidām, centos patrenēties, pastrādāt pie spēles situācijām. Pirms galvenā treniņa es arī izgāju laukumā pamētāt bullīšus, divus iemetu, par ko bija lielas emocijas. Skaidrs, ka lai nopietni iekļautos komandā, vajadzīgi 3-4 gadi un jābūt visu dzīvi hokejā. Taču vēlējos sajust komandas atmosfēru, pamēģināt sevi hokejista lomā, patrenēties kopā ar komandu gatavoties ar to nākamajai KHL spēlei.”

Savins pateica, ka nav īsti drošs par sava līguma ilgumu, bet tas esot noslēgts uz pārbaudes laiku, ar ko viņam pilnībā pietiek: „Trenerim Biļaļetdinovam pateicu, ka ļoti centīšos progresēt un daudz netraucēt viņa treniņu procesam, bet tomēr pamēģināt tam iziet cauri. Viņš teica, ka labi, mēģināsim.”

Līguma noslēgšanas apstiprināta arī KHL sistēmā, kur norādīta informācija, ka Savina līgums ir līdz 26. decembrim.

Pats treneris savukārt medijiem nopietnā balsī paskaidroja, ka Savins šobrīd nepavisam nav gatavs un viņam vēl jāpastrādā, par ļaunu nenāktu arī vasaras treniņnometnes iziešana, tiesa, intervijas beigās Biļaļetdinovs gan neizturēja un nedaudz pasmējās. Savukārt kluba ģenerālmenedžeris Rafiks Jakubovs sociālajos tīklos paziņoja, ka klubs bija meklējis pastiprinājumu uzbrukumā un tagad ticis pie laba uzbrucēja: „Ceram, ka Savins spēs pastiprināt mūsu komandas uzbrukuma līniju.”

Jāpiemin, ka Kazaņa šogad rīko KHL Zvaigžņu spēli, un „Ak Bars” ir ļoti palielinājuši savu aktivitāti mārketinga ziņā, kamēr Savins pats vada Krievijā populāro „Youtube” kanālu „KraSava”. Kluba pārstāvji savās sarunās ar medijiem neizslēdz arī pavisam interesanto iespēju, ka Savins varētu tikt pieteikts 17. decembra KHL spēlei pret „Avtomobolist”, kas teorētiski ir pilnīgi iespējama lieta, atbilstoši viņa noslēgtajam pārbaudes laika līgumam.

Izmantotie resursi:
https://www.ak-bars.ru/news/16668.html
https://www.championat.com/hockey/n...
https://www.khl.ru/news/2018/12/14/...

Slēpts komentārs: oxa

  +1 [+] [-]

, 2018-12-14 14:37, pirms 5 gadiem
Galvenais – nenosisties jau pirmajā treniņā (C)
-----------------------------
Tas labs!

     [+] [-]

, 2018-12-14 14:43, pirms 5 gadiem
drīz jau būs izbijuši džudo pārstāvi, svarcēlāji

     [+] [-]

, 2018-12-14 14:43, pirms 5 gadiem
KHL apritē

     [+] [-]

, 2018-12-14 15:17, pirms 5 gadiem
Varbūt mani arī pieņems? Jauzzvana! Es arī uz slidām maku stāvēt...😁😁

  +1 [+] [-]

, 2018-12-14 15:20, pirms 5 gadiem
Nespīd čalim nekas, šogad pat ripai pieskaroties slidas striķiem, vārti netiek ieskaitīti
Futbolistam te nav ko darīt

  +2 [+] [-]

, 2018-12-14 15:42, pirms 5 gadiem
Savins gan jau priekš sava YouTube kanāla video gatavo

  +1 [+] [-]

, 2018-12-15 08:01, pirms 5 gadiem
Senos Padomju laikos daudzi pa vasaru spēlēja futbolu pa ziemu hoķi spēlēja tā kā nekas jauns

  -1 [+] [-]

, 2018-12-15 13:15, pirms 5 gadiem
KHL līmenis! Drīz pensionārus sāks ņemt, lai ceptu karbonādes soliņam

     [+] [-]

, 2018-12-17 21:05, pirms 5 gadiem
Paļubomu būs rezultatīvāks par Pavlovu!