Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Normunds Sējējs par Rīgas DINAMO vārtsargu līniju

Rīgas DINAMO ģenerālmenedžeris Normunds Sējējs nelielā intervijā pastāstīja par to, kāda nākamsezon varētu izskatīties komandas vārtsargu līnija.

Pēc aizvadītās sezonas šķiet vislielākās pārmaiņas ir piedzīvojusi vārtsargu līnija, jo komandā šobrīd nav neviena no četriem kluba vārtsargiem ...

Tāds ir profesionālais sports, un lielākas vai mazākas pārmaiņas komandu sastāvos notiek visos klubos un līgās. Runājot par Rīgas DINAMO iepriekšējās sezonas vārtsargiem tad šobrīd līgumattiecības ir beigušās vai izbeigtas ar visiem četriem vārtu vīriem.

Edgaram Masaļskim uzreiz pēc sezonas beigām tika izteikts piedāvājums turpināt sadarbību, tomēr neizdevās rast abas puses apmierinošus līguma nosacījumus. Sarunas ar Edgaru turpinājās, Rīgas DINAMO vairākkārt mainīja līguma finansiālos un termiņa nosacījumus. Pēdējais piedāvājuma variants viņam tika atdots pagājušajā nedēļā, un šobrīd neesam saņēmuši konkrētu Masaļska atbildi. Zināms, ka viņam piedāvājumus ir izteikuši arī vairāki citi KHL klubi, kurus Edgars izvērtē, un viņam pašam jāpieņem lēmums, kur spēlēt nākamajā sezonā.
Ar otru pamatvārtsargu Martinu Pruseku tika pieņemts lēmums neturpināt sadarbību, un viņš savu karjeru turpinās Čehijā, savā iepriekšējā klubā VITKOVICE.
Kas attiecas uz Ervīnu Muštukovu, tad divās sezonās viņam tā arī neizdevās nostiprināties Rīgas DINAMO, un ņemot vērā to, ka Ervīnam jau ir 26 gadi, tad viņam ir vajadzīga regulāra spēļu prakse augstā līmenī. To ļoti labi saprata gan pats vārtsargs, gan arī treneri, un tādēļ nākamo sezonu viņš aizvadīs Lielbritānijā SHEFFIELD STEELERS sastāvā, bet nav izslēgts, ka pēc nākamās sezonas mēs viņu atkal ieraudzīsim Rīgas DINAMO kreklā.
Savukārt, 21 gadu vecais vārtsargs Nauris Enkuzens nākamajā sezonā tika plānots kā trešais vārtsargs, jo viņam bija spēkā esošs līgums ar Rīgas DINAMO. Taču WASHINGTON CAPITALS vārtsargu treneris Artūrs Irbe piedāvāja Naurim izmēģināt savus spēkus Ziemeļamerikā vārtsargu vasaras nometnē, un Rīgas DINAMO izrādīja pretimnākšanu jaunajam vārtsargam pēc viņa vēlēšanās pārtraucot līgumattiecības, lai viņš varētu izmantot šo iespēju. Gadījumā, ja Enkuzenam Amerikā neveiksies tik labi kā gribētos, tad ar Nauri ir panākta vienošanās, ka viņš atgriezīsies Rīgas DINAMO sistēmā.

Par iepriekšējās sezonas vārtsargiem ir ieviesta zināma skaidrība, bet kāda izskatīsies vārtsargu līnija nākamajā sezonā?

Uzreiz pēc sezonas, zinot, ka komandā nepaliks Martins Pruseks, sākam apzināt potenciālos viņa aizstājējus. Izskatījām dažādus variantus gan no Eiropas, gan Ziemeļamerikas, un izvēlējāmies zviedru vārtsargu Henriku Karlssonu. Tomēr ir skaidrs, ka komandā ir jābūt diviem spēcīgiem vārtsargiem, tādēļ, ja neizdosies vienoties ar Edgaru Masaļski, tad slēgsim līgumu ar vēl vienu augstu līmeņa vārtu vīru. Varianti ir vairāki, tomēr par tiem šobrīd ir nedaudz pāragri runāt. Meklējot vārtsargus ļoti daudz konsultējāmies ar Artūru Irbi, kurš strādājot WASHINGTON CAPITALS sistēmā par vārtsargu treneri, varēja sniegt ļoti vērtīgas konsultācijas par potenciālajiem jaunpienācējiem.

Ja tomēr neizdosies vienoties ar Masaļski, vai komandā būs vēl kāds vietējais vārtsargs?

Tā kā šosezon jauniešu komanda spēlēs Jaunatnes Hokeja līgā (MHL) Krievijā, tad, protams, īpaša uzmanība tiks pievērsta arī jaunajiem Latvijas vārtsargiem, un kāds no viņiem rezervista statusā varētu tikt iesaistīts arī Rīgas DINAMO sastāvā. Tomēr par konkrētiem uzvārdiem lems galvenais treneris Jūlius Šuplers kopā ar vārtsargu treneri Sergeju Naumovu.

informācija ņemta no Rīgas "Dinamo" oficiālā portala

  +2 [+] [-]

, 2010-06-14 21:11, pirms 14 gadiem
Tikkai Copy/paste, esi skatijies kkadus rakstus arī?
Šajā rakstā jau ir tava kopētā intervija, tikai fragments un ar norādi uz pilno versiju. Enkuzens dosies uz vārtsargu nometni Amerikā

Turpmāk iečeko, vai tas jau nav ko tu esi nokopējis.

  +2 [+] [-]

, 2010-06-14 21:21, pirms 14 gadiem
Naumovam pašam jaspele

  +7 [+] [-]

, 2010-06-14 23:48, pirms 14 gadiem
Es uzskatu ka,lai tas viss veiksmīgi virzītos uz priekšu,nevajag nevienam skriet pakaļ.Nu kas tad nu notiks ar Dinamo,ja nebūs Masaļskis?Projekts beigsies???Nu nebūs viņš,būs cits.Ja reiz gribam tuvināties NHL,tad ņehuj raudāt līdzi Hossam.Masaļskim un citiem.Ko tad Rīgai vajag?Konkurētspējīgu klubu,vai izlases pionieru nometni?Man gribās stipru KLUBU sezonu.Un pēdējais pasaules čempionāts tikai apstiprināja manas domas par to.Tagat es pilnībā saprotu ziemeļamerikāņus.Tādu marasmu kā WC-viņiem nevajag.Tas tik tiešām bija kā daiļslidošana pret hokeju.Es ar to domāju WC pret NHL Stenlija kausu.

  +1 [+] [-]

, 2010-06-15 10:34, pirms 14 gadiem
Jāpasaka liels paldies Irbem ,kurš ir izdarījis tik daudz latviesu labaa.

     [+] [-]

, 2010-06-15 10:34, pirms 14 gadiem
Scorpion, vienā no SA intervijām Sējējs arī atzina, ka šogad nevienam pakaļ neskries

     [+] [-]

, 2010-06-15 20:49, pirms 14 gadiem
Klanamies Artūra priekšā. Artūrs Irbe ir musu elks 1
Simbols, e-talons un paraugs !