Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Kalniņa "Jokerit" turpina komplektāciju un iegūst Somijas bijušās čempiones HPK kapteini

Agris Suveizda

Kalniņa "Jokerit" turpina komplektāciju un iegūst Somijas bijušās čempiones HPK kapteini
Niklass Frimans (pa labi). Foto: Reuters/Scanpix

Latviešu vārtsarga Jāņa Kalniņa pārstāvētais Kontinentālās hokeja līgas klubs Helsinku "Jokerit" pavēstījis par vienošanos uz divām sezonām ar 26 gadus veco aizsargu Niklasu Frimanu.

Visu līdzšinējo karjeru Frimans pavadīja Somijā, vispirms pārstāvot TPS un pēc tam pārejot uz HPK. 2019. gadā Frimans bija HPK vicekapteinis un palīdzēja tikt pie titula, bet šosezon viņš bija komandas kapteinis un 58 spēlēs sakrāja 15 (6+9) punktus, 22 soda minūtes un negatīvu lietderību -1. Frimans ir pārstāvējis Somiju Eirotūrē, taču pasaules čempionātā vēl nav spēlējis.

Pandēmijas dēļ atceļot izslēgšanas spēles, HPK samierinājās ar septīto vietu un netika pie ceļazīmes uz starptautiskajiem turnīriem. Pirmais četrinieks nākamsezon spēlēs IIHF Čempionu līgā, bet piektās vietas īpašniece "KooKoo" tika pie iespējas piedalīties Špenglera kausā. HPK šajā Čempionu līgas sezonā neizkļuva no grupas, ieņemot trešo vietu un paliekot aiz Šveices "Zug un Čehijas "Plzen".

Iepriekš Helsinku "Jokerit" jau pavēstīja par vārtsarga Andeša Lindbeka (Ņižņijnovgorodas "Torpedo"), aizsargu Jakuba Krejčīka (Oulu "Karpat") un Jūnatana Pūdasa (Šellefteo AIK) un uzbrucēju Džordana Šrēdera (Ņižņijnovgorodas "Torpedo"), Juliusa Juntilas (Oulu "Karpat") un Īlo Pakarinena (Nursultanas "Barys") pievienošanos.

Izmantotie resursi:
https://www.jokerit.com/friman-tuo-...