Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Somijas līgas labākais snaiperis apsver iespēju par karjeras turpināšanu KHL

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Somijas līgas labākais snaiperis apsver iespēju par karjeras turpināšanu KHL
Juliuss Netinens U20 pasaules čempionātā. Foto: Reuters/Scanpix

23 gadus vecais centra uzbrucējs Juliuss Netinens aizvadītajā sezonā kļuva par Somijas čempionāta labāko vārtu guvēju. Tuvākajā laikā viņš pārcelsies uz citu līgu, un starp variantiem ir arī Kontinentālā hokeja līga.

Juliuss Netinens pārstāvēja dzimto JYP komandu, un 54 spēlēs viņš guva 33 vārtus un atdeva 22 piespēles. Centra uzbrucējs kļuva par čempionāta labāko snaiperi un tika iekļauts sezonas simboliskajā izlasē. Pirms nedēļas Netinens informējis JYP, ka nepaliks komandā, un hokejista pārstāvji cer ar jauno klubu vienoties līdz jūnija beigām.

Netinens JYP rindās pavadīja pēdējās divas sezonas, bet pirms tam spēlēja Ziemeļamerikā. Tomēr došanās pāri okeānam netiek izskatīta. Starp variantiem ir trīs vadošās Eiropas līgas – Kontinentālā hokeja līga, Zviedrijas un Šveices čempionāti. Konkrētas komandas netiek nosauktas.

Pirms pieciem gadiem Netinenu otrajā kārtā draftēja Anaheimas "Ducks", bet Nacionālajā hokeja līgā viņš nespēlēja. Pēc vienas sezonas fārmkluba rindās sadarbība tika pārtraukta, lai Netinens varētu atgriezties dzimtenē un pievienoties JYP.

Uzbrucējs pārstāvējis Somijas U18 un U20 izlases, bet valstsvienības rindās pasaules čempionātā nav piedalījies.

Izmantotie resursi:
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli...