Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Slovākijas rezultatīvākais spēlētājs Abduls panācis vienošanos ar KHL klubu: "Piedāvājums, no kura nevarēju atteikties"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Slovākijas rezultatīvākais spēlētājs Abduls panācis vienošanos ar KHL klubu: "Piedāvājums, no kura nevarēju atteikties"
Jindržihs Abduls. Foto: hcslovan.sk

Par Slovākijas Ekstralīgas rezultatīvāko spēlētāju aizvadītajā sezonā kļuva 24 gadus vecais čehs Jindržihs Abduls. Viņš atklājis, ka karjeru turpinās Kontinentālajā hokeja līgā.

"Nav pārāk biežas situācijas, kad spēlētājs no Slovākijas pa taisno tiek uz KHL. Gaidu ar nepacietību," teica Jindržihs Abduls. Viņš aizvadītajā sezonā pārstāvēja Bratislavas "Slovan" un kļuva par Slovākijas rezultatīvāko spēlētāju, 53 mačos izceļoties ar 23 vārtiem un 39 piespēlēm, kas kopā deva 62 punktus. Viņam tā bija trešā sezona Slovākijas Ekstralīgā.

"Man jau ir skaidrs, ko darīšu nākamajā sezonā. Nekas nav oficiāli paziņots, bet līgums ir parakstīts. Saņēmu piedāvājumu, no kura nevar atteikties. Runāju par KHL. Bija trīs komandas, kas interesējās, un viena no tām atsūtīja līgumu. Nekādu lielo diskusiju tur nebija. Priecājos par šādu iespēju, kas reizē būs arī izaicinājums," pauda Abduls. Konkrētu komandu viņš nosaukt nevēlējās.

Hokej.cz norāda, ka agrāk Abduls tika salīdzināts ar Bostonas "Bruins" līderi Davidu Pastrņāku, taču nopietns acs savainojums iedragāja viņa karjeras attīstību. Pat tika pieļauta iespēja, ka Abdulam būs jābeidz karjera, bet tā vietā viņš pamazām izlauzis ceļu līdz KHL.

Jāpiezīmē, ka iepriekšējos gados spēlētājus Slovākijā meklēja Rīgas "Dinamo", pie sevis paņemot turnīra rezultatīvākos aizsargus Metjū Majoni (rezultatīvākais 2016./17. sezonā) un Benu Māršalu (2018./19.).

Izmantotie resursi:
https://www.hokej.cz/to-je-pohadka-...

     [+] [-]

, 2020-04-11 00:20, pirms 4 gadiem
Piebilde par Dinamo nekorekta - ja pieskaita Majoni, tad bez viņa un Māršala ir bijis vēl pārītis Slov. spēlētāju. Jo tikai Māršalam bija Abdula variants - pa taisno no Slov uz KHL, Majonem pa vidu bija Somija, kur arī viņš bija rezultatīvākais aizsargs