Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Douss: "Ja spēlētu Krievijas, nevis Kazahstānas izlasē, noskaņojums mājās būtu cits"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Douss: "Ja spēlētu Krievijas, nevis Kazahstānas izlasē, noskaņojums mājās būtu cits"
Naidžels Douss
Foto: hcbarys.kz

Kontinentālās hokeja līgas kluba Astanas "Barys" uzbrucējs Naidžels Douss, kurš pieņēmis Kazahstānas pilsonību un piedalījās 2016. gada pasaules čempionātā, atzina, ka lēmuma pieņemšana bijusi viegla un ka Kanādā draugi viņu atbalstījuši.

"Karjerā biju nonācis līdz punktam, kad sapratu, ka Kanādas izlasē nespēlēšu. Iekļūt Kanādas valstsvienībā – tas ir pats grūtākais uzdevums hokejistam," lēmumu pieņemt Kazahstānas pilsonību skaidroja Naidžels Douss. "Tobrīd piecus gadus biju aizvadījis Kazahstānā, kas bija kļuvusi par manām mājām. Un izlasē bija daudz spēlētāju no Astanas "Barys", kuri kļuva par maniem draugiem. Tāpēc pieņemt lēmumu bija viegli. Šī valsts man ir tik daudz devusi, tāpēc gribēju kaut kā atmaksāt."

"Turklāt pārbaudīt sevi pasaules čempionātā un olimpiskajā kvalifikācijā – tas ir lieliski," turpināja Douss. "Ar Kanādu man tādas iespējas nebūtu, tāpēc izvēli nenožēloju. Katrs ir citāds. Kāds kaut kādu iemeslu dēļ nebrauc uz Kontinentālo hokeja līgu, cits negrib uz Eiropu, un katram ir sava motivācija. Jā, es spēlēju Kanādas jauniešu izlasē, un tas bija neticami, vēl tagad palikušas daudzas atmiņas. Tomēr pēdējos gadus par mājām saucu Kazahstānu. Un man ļoti gribējās uzspēlēt olimpiskajās spēlēs. Žēl, ka nekvalificējāmies. Tomēr ceru uzspēlēt vēl vismaz vienā kvalifikācijā."

"Lielākā daļa manu lēmumu atbalstīja," par draugu attieksmi pieņemt citas valsts pilsonību stāstīja Douss. "Vēl vairāk, citi pat teica, ka brauks uz olimpiskajām spēlēm, ja tiksim. Jo mani uz ledus redz ļtoi reti. Principā draugu attieksmē nekas nav mainījies."

"Pasaules čempionāts – tā ir iespēja gan maniem draugiem, gan radiniekiem savākties pie ekrāniem un papriecāties par mani. Vai tas nav skaisti? Turklāt turnīrs ir nopietna līmeņa. Ziniet, cita lieta būtu, ja es piekristu spēlēt komandā, kas uz kaut ko pretendē. Spēlētu Krievijas izlasē – noskaņojums būtu pavisam cits," ar smaidu pauda Douss.

Šajā sezonā Douss ar 35 spēlēs savāktajiem 34 punktiem ir Astanas "Barys" rezultatīvākais spēlētājs. Ar 19 vārtiem viņš ir arī komandas labākais snaiperis. Sešos Kazahstānā pavadītajos gados kanādietis savācis 282 punktus 335 spēlēs.

Izmantotie resursi:
СПОРТ-ЭКСПРЕСС – спортивный интернет-сайт №1 в...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2016-12-06 16:30, pirms 7 gadiem
Jā ,16 rezultatīvākais spēlētājs KHL visu laiku rezultatīvāko spēlētāju sarakstā.Tads pabira vien ir Tas nekas,ka vesels bars Krievijas izlases spēlētāji aiz viņa.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2016-12-06 19:28, pirms 7 gadiem
Ļoti Nikns Jenots rakstīja: Krievijas izlasē šādi pabiras netiek.
Pēc pāries gadiem, kad Kalvīša kungs atvērs savu biezo maku, varbūt uzspēlēs Latvijas izlasē.
dažreiz ir vērts paklusēt, nesasteigt, vīziju apmainīt pret realitāti un nebraukt augumā Latvijas hokejam ! NB

  -1 [+] [-]

, 2016-12-06 20:32, pirms 7 gadiem
specha rakstīja: dažreiz ir vērts paklusēt, nesasteigt, vīziju apmainīt pret realitāti un nebraukt augumā Latvijas hokejam ! NB
nav vērts šitam mēslam ko stāstīt - šitais jūda jau ir pārdevies... uzliec viņam IGNORE, lai šamais viens pats smird savā kaktā