Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Pujacs un "Avangard" paliek bez galvenā trenera

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Pujacs un "Avangard" paliek bez galvenā trenera
Raimo Summanens
Foto: Aleksandrs Safonovs, championat.com

Aizvadītās sezonas Kontinentālās hokeja līgas Gagarina kausa finālistes Omskas "Avangard", kuru pārstāv Latvijas izlases aizsargs Georgijs Pujacs, galvenais treneris Raimo Summanens izlēmis lauzt kontraktu ar komandu, lai gan jauno līgumu noslēdza pirms nepilna mēneša.

"Avangard" iekļuva 2012. gada Gagarina kausa finālā un bija tuvu trofejas iegūšanai, taču no 3-1 vadības neprata uzvarēt Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadīto Maskavas "Dynamo". Izšķirošajā, septītajā spēlē "Avangard" savā laukumā zaudēja ar 0:1.

Cīņā par Gagarina kausu piedalījās arī Latvijas izlases aizsargs Georgijs Pujacs, kurš sezonu sāka Novosibirskas "Sibir". Omskas kluba rindās viņš regulārajā sezonā piedalījās 13 spēlēs, gūstot vienus vārtus un četras reizes asistējot partneriem. 17 izslēgšanas mačos pie punktiem tikt neizdevās.

Regulārajā sezonā Pujacs laukumā vidēji pavadīja 20 minūtes un 50 sekundes, atpaliekot tikai no pārliecinošā līdera Martina Škoulas (24:10). Parasti viņš spēlēja pirmajā virknējumā, turklāt pēc Aleksandra Kaļužnija savainojuma tika iecelts par "Avangard" kapteini.

Tas notika somu speciālista Summanena vadībā, kurš 12. jūnijā uz vienu sezonu pagarināja līgumu ar "Avangard". Taču šodien, vien septiņas dienas pirms pirmssezonas treniņnometnes sākuma, viņš pavēstījis, ka vēlas izbeigt līgumattiecības.

"Summanena lēmums liek klubam atrasties sarežģītā situācijā," atzinis "Avangard" prezidents Aleksandrs Stepļagovs. "Protams, pēc sezonas izskatot treneru kandidatūras, Summanens zināmu iemeslu dēļ bija favorīts, taču bija vēl vairāki labi varianti. Pie viņiem tad arī vērsīsimies.

Esmu pārliecināts, ka klubam būs visprofesionālākais un atbildīgākais treneris, kurš būs gatavs tikt galā ar ambiciozajiem uzdevumiem."

Summanens Omskā ieradās 2009./2010. gada sezonas vidū, aizstājot Igoru Ņikitinu. Pirmajās divās Gagarina kausa izcīņās neizdevās tikt tālāk par otro kārtu.

Izmantotie resursi:
иПЛЛЕКОЩК ЛМХВ бчбозбтд - пНУЛБС ПВМБУФШ

Slēpts komentārs: LAIKS

  +3 [+] [-]

, 2012-07-06 23:40, pirms 12 gadiem
Atlaida Summanenu, parakstīja Čadu, atsauc Summanenu...-atlaiž! Vai nav smieklīga tā zeķu taktika ar treneriem Krievijā?!

  +7 [+] [-]

, 2012-07-06 23:41, pirms 12 gadiem
Daawux222 rakstīja: Atlaida Summanenu, parakstīja Čadu, atsauc Summanenu...-atlaiž! Vai nav smieklīga tā zeķu taktika ar treneriem Krievijā?!
Ja pirmajā reizē Summanenu aizstāja ar Čadu, tad šoreiz Summanens pats aizgāja, nevis viņu atlaida.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2012-07-07 08:27, pirms 12 gadiem
atkal Summonens kāda priekšā bikses novilka un parādīja savus debesu zvanus?

  +1 [+] [-]

, 2012-07-07 10:55, pirms 12 gadiem
Nu katrā ziņā Omskai viegli tagad nebūs - septiņu dienu laikā dabūt labu treneri.
Ja līdz treniņnometnei viņi netiks pie laba trenera par gagarinu šogad var aizmirst.

  +1 [+] [-]

, 2012-07-07 12:01, pirms 12 gadiem
Nekas Summanens 2. sezonas pusē atkal būs atpakaļ Omskā

  -1 [+] [-]

, 2012-07-08 06:16, pirms 12 gadiem
В торговом центре Дамме на Курземес 1 сейчас прекрасная большая фотовыставка о Латвийском хоккее. От самых истоков до сегодняшних дней. Супер! Рекомендую/