Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Pujacs: "Lai tevi cienītu ASV, vienā no pirmajām spēlēm bija jāizkaujas''

Pujacs: "Lai tevi cienītu ASV, vienā no pirmajām spēlēm bija jāizkaujas''
Georgijs Pujacs
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, F64

Kontinentālās Hokeja līgas (KHL) kluba Novosibirskas ''Sibir'' aizsargs Georgijs Pujacs portālam Sibsport.info stāsta par savu pieredzi ASV.

"Pirmo reizi uz ASV devos 18 gadu vecumā," iesāk Pujacs. "Tobrīd nezināju, kādā sportiskajā formā tur jāierodas. Man toreiz nebija, kurš dotu padomus. Pats izdarīju secinājumus no televīzijā redzētā, tāpēc arī likās, ka spēšu tur noturēties. Bailes pirms došanās uz ASV nebija. Izrādījās, ka tur bija savākti ļoti spēcīgi hokejisti un man neizdevās sevi pierādīt. Sapnis spēlēt NHL man bija, taču toreiz savu iespēju neizmantoju. Šobrīd man to liedz realizēt vecums."

"Pēc tam NHL gribēju tikt caur fārmklubu, taču, nospēlējot tur vienu sezonu, sapratu, ka tur ir sava politika. Tur ir savas zvaigznes, sava jaunatne. Nebija viegli, tāpēc arī nolēmu atgriezties Eiropā. ASV ieguvu dzīves pieredzi. Pašam nācās realizēt daudz problēmu. Pats dekorēju māju, stādīju krūmus un ar draugu apmēslojām zemi. Kā to sāku darīt? Tas bija pēc sezonas, kad manai sievai piedzima bērniņš. Mums vajadzēja gaidīt, kamēr bērnam tiks izrakstīta dzimšanas apliecība, taču tad draugs piedāvāja piestrādāt un es piekritu. ASV tāds darbs tiek labi apmaksāts, tāpēc divus mēnešus piestrādāju šādā veidā," savu dzīvi ASV atceras Pujacs.

"Ja turpinām par hokeja līgām ASV, tad, jo zemāks līmenis, jo vairāk kautiņu un rupjas spēles. Mazo pilsētu iedzīvotāji iet uz spēlēm, lai redzētu kaut ko aizraujošu. Tā kā spēles līmenis tur bija zems, tad daudzas komandas to tik vien darīja, kā kāvās. Man arī nācās kauties – lai tevi cienītu, tev vienā no savām pirmajām spēlēm bija jāizkaujas," turpina latviešu aizsargs.

"Kā nokļuvu Aļaskā? Mēs izgāzāmies junioru līgā un man piedāvāja uzspēlēt Aļaskā. Tur labi maksāja un es piekritu. Aļaska – ļoti specifiska vieta. No rīta dodies uz treniņu, ārā tumšs. Kamēr trenējies, tikmēr ārā gaišs, bet, kad dodies uz mājām, atkal ir tumsa," tā Pujacs.

''Protams, skumīgi, ka manā līdzšinējā karjerā nav izcīnītu titulu. Bieži par to domāju. Taču turpināsim strādāt tālāk. Mums šogad ir laba komanda. Domāju, ka nav katru gadu jāgaida tikai tas, lai ''Sibir'' iekļūtu "play-off". To arī pagājušajā gadā pierādīja "MVD". Kāds ir mans sapnis? Izcīnīt Gagarina kausu!,'' optimismu pauž Pujacs.

Atgādināsim, ka vakardienas spēlē pret Maskavas "Spartak" latviešu aizsargs Georgijs Pujacs guva vienīgos vārtus, tādējādi ļaujot savai komandai izcīnīt minimālu uzvaru 1:0. Visu interviju var izlasīt šeit: Intervija ar Pujacu

Izmantotie resursi:
www.sibsport.info

     [+] [-]

, 2010-11-03 19:42, pirms 14 gadiem
Te ir tulkojums no intervijas, kas publicēta allkockey.ru. Autora norādītajā avotā ir pilnīgāks un plašāks intervijas teksts.

     [+] [-]

, 2010-11-03 19:45, pirms 14 gadiem
purva_velns rakstīja: Te ir tulkojums no intervijas, kas publicēta allkockey.ru. Autora norādītajā avotā ir pilnīgāks un plašāks intervijas teksts.
tad jau varēja iztulkot visu un pilnībā

  +4 [+] [-]

, 2010-11-03 20:21, pirms 14 gadiem
Pujacs normals vecis,veiksmi vinjam!

     [+] [-]

, 2010-11-03 20:34, pirms 14 gadiem
Izstaro tāda patīkama apņēmība - tas ir tikai apsveicami.

  +2 [+] [-]

, 2010-11-03 20:56, pirms 14 gadiem
Aļaska – ļoti specifiska vieta. No rīta dodies uz treniņu, ārā tumšs. Kamēr trenējies, tikmēr ārā gaišs, bet, kad dodies uz mājām, atkal ir tumsa,"

Kas tur tāds specifisks?
Es no rīta braucu uz darbu - tumšs. Mājās pēc darba piecos, jau tumšs!

  +1 [+] [-]

, 2010-11-03 21:25, pirms 14 gadiem
Jā, taisnība, Ankoridža (tā pilsēta, kurā Pujacs spēlēja) nebūt nav tik tālu galējos ziemeļos vai aiz Polārā loka.

Patiesībā tas ir tieši tas pats joks, kas mums ziemā - saules spīdēšanas ilgums ir neproporcionāli mazs, dienas ir ļoti īsas. Tā atšķirība ar Latviju gan ir visai minimāla. Piemēram, šodien tur diena būtu par kādām 30 minūtēm ilgāka.

  -1 [+] [-]

, 2010-11-04 05:25, pirms 14 gadiem
Pašam nācās realizēt daudz problēmu.. tiešām, autor?

     [+] [-]

, 2010-11-04 07:33, pirms 14 gadiem
Hokejs bez asumiem ir daļslidošana.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-11-04 16:34, pirms 14 gadiem
Pilniigs retards esi? Latvija tas ir tikai dazhus meeneshu! ja tev visu laiku taa vajadzeetu, tad vareetu te stastiit!
Banzai rakstīja: Aļaska – ļoti specifiska vieta. No rīta dodies uz treniņu, ārā tumšs. Kamēr trenējies, tikmēr ārā gaišs, bet, kad dodies uz mājām, atkal ir tumsa,"

Kas tur tāds specifisks?
Es no rīta braucu uz darbu - tumšs. Mājās pēc darba piecos, jau tumšs!