Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Ķīnas hokeja attīstītājs Pilsētnieks: "Maizes garoza tur daudz biezāka nekā citur"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Ķīnas hokeja attīstītājs Pilsētnieks: "Maizes garoza tur daudz biezāka nekā citur"
Raitis Pilsētnieks ar "Red Star" karogu
Foto: Kunlun Red Star

Latviešu hokeja speciālists Raitis Pilsētnieks pirms gada kļuva par Pekinas "Kunlun Red Star" sporta direktora vietnieku. Sarunā ar laikrakstu "Latvijas Avīze" latvietis atklāj, ka strādāt Ķīnā nav viegli, daudzi to nevarētu izturēt.

Pirms gada piezvanīja no KHL biroja un lūdza palīdzēt ķīniešiem, kuru klubs gatavojas debitēt šajā līgā. Pēc ierašanās ķīniešu sapulcē tika paziņots, ka Raitis Pilsētnieks būs sporta direktora vietnieks - atbildēs par arēnām, organizatoriskajiem un sportiskajiem jautājumiem. Latvietim tas tika iztulkots, bet iepriekš gan netika jautāts, vai Pilsētnieks to vēlas.

Patlaban latvieša atbildībā ietilpst MHL komanda "Kunlun Red Star Junior", U18 un U20 Ķīnas izlases, kā arī projekts Kanādā ar U18 un U20 komandām. Iespējams, būs jāstrādā arī ar VHL komandu un Ķīnas pieaugušo izlasi. "Skaitos ģenerālmenedžeris, bet drīzāk esmu ģenerāldirektors. KHL komandā šobrīd darbojos tikai pastarpināti," atklāj latvietis. "Kunlun Red Star Junior" organizatoriskajā ziņā ir tuvu KHL klubam, citām MHL komandām nav tik labi apstākļi.

Ķīnas hokejs jāgatavo 2022. gada ziemas olimpiskajām spēlēm, kas risināsies Pekinā. Sākumā latvietim klājās grūti, gulēja vien 3-4 stundas diennaktī, trīs vai četras reizes jau bija sakravājis somas, lai atgrieztos dzimtenē. "Cilvēkam saki - atnes ripas, bet viņš nezina, kas tas ir," ilustrē Pilsētnieks. "Smagi, maizes garoza tur daudz biezāka nekā citur. Nesūdzos, taču droši vien daudzi nevarētu izturēt."

Iespaidu atstāj ķīniešu plašais vēriens un sajūta, ka esi svarīga daļa lielā procesā. Ķīnas hokeja vadība vēlas, lai piecu gadu laikā slidotu 100 000 bērni. Pilsētnieks uzaicinājis arī pāris latviešus - tagad tur strādā arī fiziskās sagatavotības treneris Arnis Ritenieks un menedžeris Renārs Freibergs.

Kā zināms, pirms tam Raitis Pilsētnieks bija KHL kluba Prāgas "Lev" tehniskais direktors.

Izmantotie resursi:
Laikraksts "Latvijas Avīze", Ilmārs Stūriška

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2017-08-02 22:39, pirms 7 gadiem
belo31 rakstīja: Ķīnas hokejs progresē ar katru minūti, pateicoties Krievijai un KHL.

Ja nebūtu Rīgas Dinamo, Latvijas izlase drošvien izlidotu no A grupas jau pirms 10 gadiem.
Tu noteikti to zini labāk par visiem pārējiem!

  +3 [+] [-]

, 2017-08-02 22:49, pirms 7 gadiem
pajautājiet, vai Ķīnā arī apzog ģērbtuves tāpat kā citās khl komandās?

  -2 [+] [-]

, 2017-08-03 03:19, pirms 7 gadiem
belo31 rakstīja: Ķīnas hokejs progresē ar katru minūti, pateicoties Krievijai un KHL.

Ja nebūtu Rīgas Dinamo, Latvijas izlase drošvien izlidotu no A grupas jau pirms 10 gadiem.
Pilnígi Piekrítu!

     [+] [-]

, 2017-08-03 06:46, pirms 7 gadiem
Es saprotu ka Antonijas ielai kkas ir jāraksta,jo Vaņa liek. Bet nu ne jau šitādus murgus!!! Latvijas izlasei naš rižskij ģinamo nav devis neko būtisku,vislābāk izlase spēlēja 90tajos un vienu čempi parašā,kad uzvilka putlerēnus!!! Kopš tā laika lielākoties padsmitās vietas un izkrišanas robeža. Nu vēl pēdējais gads patika - taču to sarūpēja NHL treneris,nevis ģinamka