Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Trijstūris "SKA-Amur-Metallurg": arī Karpovs un Kablukovs caur Habarovsku nokļūst Magņitogorskā

Agris Suveizda

Trijstūris "SKA-Amur-Metallurg": arī Karpovs un Kablukovs caur Habarovsku nokļūst Magņitogorskā
Iļja Kablukovs. Foto: metallurg.ru

Kontinentālās hokeja līgas komanda Magņitogorskas "Metallurg" pavēstījusi par divu gadu līguma parakstīšanu ar Maksimu Karpovu un viena gada līguma parakstišanu ar Iļju Kablukovu.

Sanktpēterburgas SKA, Habarovskas "Amur" un Magņitogorskas "Metallurg" dažu nedēļu laikā veikušas virkni darījumu. Vispirms 16. maijā SKA un "Amur" apmainījās līderiem, Igoram Rudenkovam uz Sanktpēterburgu dodoties kapteiņa Sergeja Plotņikova vietā. Tā kā "Amur" audzēknis Plotņikovs joprojām grib cīnīties par trofeju, viņš 28. maijā pret naudu un tiesībām uz virkni spēlētāju tika aizmainīts uz Magņitogorsku.

"Amur" tajā pašā dienā tiesības uz diviem spēlētājiem (Jegoru Zamulu un Jegoru Spiridonovu) aizmainīja uz SKA, pretī iegūstot Karpovu un Kablukovu. Tomēr vakar "Amur" oficiāli lauza līgumus ar Karpovu un Kablukovu, kuri nu kā brīvie aģenti parakstījuši vienošanos ar "Metallurg" un tajā spēlēs ar savu šīs sezonas komandas biedru Plotņikovu.

28 gadus vecais Karpovs SKA pavadīja trīs sezonas un iepriekšējā sezonā 54 spēlēs sakrāja 15 (8+7) punktus un negatīvu lietderību -9. Spēlējot arī Čeļabinskas "Traktor" un Maskavas "Dynamo", Karpovs līgā ir aizvadījis 373 mačus un sakrājis 177 (77+100) punktus un pozitīvu lietderību +95. Savukārt 32 gadus vecais Kablukovs SKA pārstāvēja piecarpus sezonas, šajā sezonā48 spēlēs tiekot pie trim (0+3) punktiem, 43 soda minūtēm un pozitīvas lietderības +5. Spēlēdams arī "Torpedo", "Spartak" un "Atlant", viņš KHL ir aizvadījis 572 mačus un nopelnījis 130 (39+91) punktus. 2007. gadā Kablukovu piektajā kārtā draftēja Vankūveras "Canucks", un viņš 2018. gadā spēlēja gan olimpiskajās spēlēs, gan pasaules čempionātā.

Izmantotie resursi:
https://www.metallurg.ru/press/club...