Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2977, Did:0, useCase: 3

Dārziņš: "Gājām pa līdzenumu, bet bija arī dienas, kad nācās tik cauri vētrām"

Jānis Celmiņš

Dārziņš: "Gājām pa līdzenumu, bet bija arī dienas, kad nācās tik cauri vētrām"
Lauris Dārziņš un Latvijas izlase. Foto: Edijs Pālens/LOK/LETA

“Izcils turnīrs! Ne mirkli neskatījāmies atpakaļ. Bija dienas, kad gājām pa līdzenumu, bet bija arī dienas, kad nācās tik cauri vētrām. Visi puiši saslēdzās vienotā ķēdē, šis bija izcils kolektīvs,” pēc izcīnītā zelta Jauniešu Ziemas olimpiskajās spēlēs teic Latvijas 3x3 hokeja izlases galvenais treneris Lauris Dārziņš.

Latvijas 3x3 hokejisti nevainojami aizvadīja grupas turnīru, izcīnot panākumu visās septiņās spēlēs un pelnīti tiekot pusfinālā. Tajā pretī stājās Kazahstānas hokejisti, kuri tika sakauti ar 19:5, latviešiem iekļūstot finālā. Tajā bija jāspēkojas ar Dānijas hokejistiem, kurus grupas turnīrā Latvijas izlase pieveica ar 11:6. Arī finālā dāņi tika apspēlēti, šoreiz – 10:3.

“Zinu, ko nozīmē piedalīties olimpiskajās spēlēs, man pašam ir bijis tas gods startēt trijās lielajās olimpiskajās spēlēs. Lieliski, ka puišiem šāda pieredze ir jau jauniešu vecumā. Ceru, ka viņi atgriezīsies šādos un līdzīgos forumus vēl un vēl. Viņi ieguva jaunus draugus, jaunas zināšanas, kuras viņi varēs pārnest savā dzīves pieredzē,” prieku pēc izcīnītā zelta neslēpa izlases galvenais treneris Lauris Dārziņš, kura viens no palīgiem šajā turnīrā bija vēl viens bijušais Latvijas hokeja izlases spēlētājs Jānis Sprukts.

“Paveicām tiešām labu darbu. Mums bija komandas rokraksts, pie kura pieturējāmies, spēlējām godīgu spēli, spēlējām uzbrūkošu hokeju. Turnīrā iemetām visvairāk un arī ielaidām vismazāk. Pretinieki bija līmenī. Austriešiem bija puikas no Zalcburgas akadēmijas, kazahiem “Barys” skolas spējīgākie čaļi, arī ASV spēlējošie, prieks, ka pratām spīdēt šādā kompānijā,” pauda Dārziņš.

Pēc 3x3 hokeja turnīra Jauniešu Ziemas olimpiskajās spēlēs norisināsies arī hokeja turnīrs, kurā piedalās spēcīgākās planētas valstu komandas pēc pēdējo divu pasaules U18 čempionātu rezultātiem ar atrunu, ka valsts var turnīram pieteikt vai nu puišu vai meiteņu komandu. Puišu konkurencē startēs Kanāda, ASV, Čehija, Somija, Slovākija un mājiniece Dienvidkoreja, kamēr meiteņu konkurencē sacentīsies Zviedrija, Japāna, Šveice, Francija, Norvēģija un Vācija. Cīņas par godalgām klasiskā hokeja turnīrā norisināsies 31. janvārī.

     [+] [-]

, 2024-01-25 13:32, pirms 3 mēnešiem
dārziņ, nesit sev cenu, tāpat daudziem skaidrs, ka bija tikai līdzenums. un nemaz nebrīnīsimies, ka vienai daļai no komandām hokejs ir otrs sporta veids

     [+] [-]

, 2024-01-25 14:01, pirms 3 mēnešiem
Pievienojiet tabulu.... vietu sadalījumu, kur ASV , Zviedrija, Kanāda, Šveice....