Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1312, Did:0, useCase: 3

Čehija pret Zviedriju un Somija pret Krieviju cīņā par finālu

Jānis Pārums

Čehija pret Zviedriju un Somija pret Krieviju cīņā par finālu
Čehi pret zviedriem 2010.gada čempionāta pusfinālā
Foto: AP/Scanpix

Šovakar plkst. 17:15 un 21:15 tika aizvadītas pasaules hokeja čempionāta pusfināla spēles. Pirmajā mačā finālistu noskaidros Čehijas un Zviedrijas izlases, bet otrajā pārī spēkiem mērosies Somijas un Krievijas hokejisti.

Čehija - Zviedrija

Pirms divām dienām čehi un zviedri pārliecinoši kvalificējās pusfinālam, uzvarot savos ceturtdaļfināla pāros. Čehija ar 4:0 sakāva ASV izlasi, bet Zviedrija ar 5:2 apspēlēja Vācijas valstsvienību. Čehijas hokejisti, kas pērn triumfēja pasaules čempionātā, ir vienīgie, kas šajā čempionātā vēl nav izjutuši zaudējuma rūgtumu, turklāt visas spēles uzvarējuši pamatlaikā.

Abu komandu trumpis ir vārtsargi – tie atrodas pašā saraksta augšgalā pēc atvairīto metienu procenta. Zviedrijas vārtu vīrs Viktors Fasts atvairījis 97.37% metienu, bet Ondrejs Pavelecs – 95.54%. Abi bijuši arī ražīgi sausajās spēlēs – Fastam tādu ir trīs, kamēr Pavelecam divas. Vārtsargiem būs liela nozīmē šajā mačā, jo arī likme ir milzīga – vieta finālā.

Zviedriem būs jātiek galā ar čempionāta vecāko spēlētāju Jaromiru Jāgru (viņi uzskata, ka tieši Jāgra neitralizēšana būs atslēga ceļam uz finālu), kurš ceturtdaļfinālā pret ASV guva trīs vārtus, pakāpjoties rezultatīvāko spēlētāju sarakstā uz septīto pozīciju (5+3). Astoņi punkti, tāpat kā Jāgram ir arī viņa komandas biedram Tomašam Plekanecam, kā arī zviedram Patrikam Berglundam, kurš gan bijis veiksmīgāks vārtu gūšanā – seši vārti un divas piespēles. No tām komandām, kas vēl turpina cīņu par medaļām, tieši čehi un zviedri ir rezultatīvākie – 27 vārti čehiem, par vārtiem mazāk zviedriem.

Šī čempionāta gaitā izlases vēl nav tikušās, taču šogad dažādos turnīros tikušās divkārt un abos gadījumos pārāki bija zviedri. Toties pērnā čempionāta laikā čehi divreiz apspēlēja zviedrus, tostarp pusfinālā, tātad zviedriem ir kārtojami īpaši rēķini... Mūs gaida aizraujošs duelis!

Somija – Krievija

Somu iekļūšana čempionāta pusfinālā lielas šaubas neradīja, lai gan nedaudz pasvīst pret norvēģiem, kuri beigās tika uzvarēti ar 4:1, tomēr nācās. Vissmagāk klājās somu nākamajiem pretiniekiem krieviem, kas ceturtdaļfināls sniedza iespēju līdzjutējiem pasniegt hokeja saldo ēdienu – spēli pret Kanādu. Kanādieši bija spēles favorīti (līdz vakardienai vēl ne reizi nebija zaudējuši), tomēr krievu apņēmība un neatlaidība ņēma virsroku – uzvara ar 2:1 un vieta pusfinālā.

Nu Krievijai pretī stājas allaž sīkstie somi, turklāt krieviem laika atpūtai bijis mazāk nekā viņu oponentiem. Somijas izlasē spēlē čempionāta rezultatīvākais spēlētājs (deviņu punkti) un labākais vārtu guvējs (7) Jarko Imonens, taču krievi var likt pretī čempionāta trešo labāko vārtsargu Konstantīnu Baruļinu (94.07% atvairītu metienu). Tiesa, arī somi šajā rādītājā ir spēcīgi – Petri Vehanens ir ceturtais starp kolēģiem (93.75%). Turklāt pēc vidēji spēlē ielaistajiem vārtiem Vehanens par Baruļinu ir pat pārāks (1.57 pret 1.88).

Somi ir otrie vairākuma realizācijā, krievi – mazākuma neitralizācijā. Krievi mazākumā ielaiduši tikai vienus vārtus, kas nozīmē, ka somiem būs ārkārtīgi grūti izmantot savas iespējas vairākumā. Krievijas hokejisti šajā mačā, atšķirībā no iepriekšējā būs favorītu statusā, taču tas vēl būs jāapliecina laukumā. 9.maijā, kad abas komandas sacentās E grupas spēlē, krievi zaudēja pēcspēles metienos ar 2:3. Vai somi spēs krievus pieveikt vēlreiz?

1 2 3 4 5 6 192 komentāri
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +22 [+] [-]

, 2011-05-13 11:13, pirms 13 gadiem
Visi laikam par somiem aizmirsuši. Tomēr viņiem bija vairāk laika atpūsties un krieviem varētu būt grūti psiholoģiski noskaņoties pēc spēles ar Kanādu(es domāju iztērētās emocijas). Bet te jau Krieviju liek finālā. Redzēsim

  -4 [+] [-]

, 2011-05-13 11:13, pirms 13 gadiem
Mmmm,es par zviedriem,lai gan gribetos redzet Krievija-Chehija spēli.
1.Chehija
2.Krievija
3.Zviedrija
4.Somija
Tīri manas domas par medaļām Par īstu hokeju jupīīīīī
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +20 [+] [-]

, 2011-05-13 11:18, pirms 13 gadiem
Ja somi krievus varēja izslēgt no fināla Maskavā, tad kāpēc viņi to nevarētu izdarīt Bratislavā?
Būtu labs fināls SWE-FIN
Slēpts komentārs: Sporta_expresis

  +7 [+] [-]

, 2011-05-13 11:22, pirms 13 gadiem
Bostonietis rakstīja: Artyuhiha fani var iet dir*t Somi čempioni
Artjuhins normals spēlētājs, bet Bikovs liekot viņam šādi spēlēt to ir padarijis par izsmieklu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2011-05-13 11:24, pirms 13 gadiem
Es par Zviedriem un Krieviem šodien
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: janisseglins
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -4 [+] [-]

, 2011-05-13 11:30, pirms 13 gadiem
iesaku uzlikt koef. uz zviedriem un somiem batareiku.... chehiem beidzot jaasaluuzh manupraat, bet krievi peec vakardienas es domaaju shodien nebuus vairs taadi, arii atpuutas mazaak nekaa somiem un speele bijusi daudz saspringtaaka.... ja somi izliksies domaaju uzvarees....
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2011-05-13 11:32, pirms 13 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Artjuhins normals spēlētājs, bet Bikovs liekot viņam šādi spēlēt to ir padarijis par izsmieklu.
Čalim pašam ir galva uz pleciem,un treneris toč viņam neliek tā spēlēt...Kurš kaut cik sevi cienoš treneris liks saviem spēlētājiem savainot pretiniekus? Nu labi ir MUms KHL Vitjaz
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2011-05-13 11:36, pirms 13 gadiem
jau pusfināli klāt - šovakar gaida lielisks hokejs
un es par čehiem!

  +6 [+] [-]

, 2011-05-13 11:39, pirms 13 gadiem
Pateicoties Lattelecom un Viasat sadarbībai, beidzot varēšu redzēt abas spēles tiešraidē, labā kvalitātē un ar latviešu komentētājiem!

  +4 [+] [-]

, 2011-05-13 11:50, pirms 13 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Ja somi krievus varēja izslēgt no fināla Maskavā, tad kāpēc viņi to nevarētu izdarīt Bratislavā?
Būtu labs fināls SWE-FIN
Jāfano par Somiju un čehiem, tad galarezultātā varēsim teikt ka mūsējiem bija stiprākie pretinieki apakšgrupā. Belariem gan tādi švabraki bija gadijušies, 1/4-finālā iekļuva tikai Kanāda, kas arī izlidoja jau pirmajā kārtā.
Kas jauns BLR, vai ar treneri un spēlētājiem viss kārtībā? Atceries kādas runas bija par Z-Korejas futbolistiem pēc PČ.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2011-05-13 11:53, pirms 13 gadiem
YX rakstīja: Pateicoties Lattelecom un Viasat sadarbībai, beidzot varēšu redzēt abas spēles tiešraidē, labā kvalitātē un ar latviešu komentētājiem!
pateicoties sat.tv iespējām, sākot ar 1/4-finālu hokeju var skatīties 4-os TV kanālos bezmaksas, cik maksas, pat neesmu skaitijis.

     [+] [-]

, 2011-05-13 11:56, pirms 13 gadiem
Čehija-Zviedrija. Nu ko lai saka - abas komandas grupu turnīrus veica bez īpašām problēmām, un tāpēc būs rūgtāks zaudējums vienai no tām. Kā saka, nav acīmredzama favorīta, tāpēc ceru uz hokeja "uguņošanu" no zviedru puses. Nešaubos par to, ka zviedri aktīvi uzsāks pirmās minūtes. Vārtsargu līnijā priekšrocības ir Ondrejam Pavelecam, kaut gan teicami ir darbojies arī Fasts (pret kurām komandām viņš bija spēlējis, salīdzinot ar Pavelecu?). Ja Jāgru piesegt, brīvs paliks cits čehs un tas var sagādāt problēmas.

Somija-Krievija. Krievi būs pacilātā noskaņojumā pēc uzvaras pār Kanādu, bet no otras puses var būt tāda situācija kā "iztukšotās baterijas" efekts. Somi pret norvēģiem ir patērējuši tik enerģijas, cik bija nepieciešams, lai pārvarētu norvēģus. Izšķirs uzbrukums, jo abi vārtsargi nav tie spēcīgākie. Krieviem jau jāzin Vehanena trūkumus, jo spēlē KHL, Baruļins, kaut gan atzīts par KHL Gagarina kausa MVP, tomēr pēdējā laikā nebija uzturēts tonusā, jo treneru mērķis bija iespēlēt Nabokovu. Bīstams ierocis somiem būs vairākuma izspēlē, ja krievi grib finālu, nāksies pasvīst, somi ir sīksti pretinieki.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +18 [+] [-]

, 2011-05-13 12:01, pirms 13 gadiem
Teemu Saxon rakstīja: Es šovakar turēšu īkšķīšus par Somiju un Krieviju
nu tad tev sanaks galigi neinteresanta spēle.. nezināsi kur likties žēl, ka vieni no viņiem izlidos šovakar

  -2 [+] [-]

, 2011-05-13 12:03, pirms 13 gadiem
Ceru:
1.Chehija
2.Somija
3.Zviedrija
4.Krievija

  +2 [+] [-]

, 2011-05-13 12:04, pirms 13 gadiem
tullamore rakstīja: nu tad tev sanaks galigi neinteresanta spēle.. nezināsi kur likties žēl, ka vieni no viņiem izlidos šovakar
+++
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: Shewchenko

     [+] [-]

, 2011-05-13 12:25, pirms 13 gadiem
Finals Krievija -Zviedrija

     [+] [-]

, 2011-05-13 12:34, pirms 13 gadiem
PAR ČEHIJU un # 68 !!!!!!!! DO- TO -HO !!!!!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-05-13 12:40, pirms 13 gadiem
Bostonietis rakstīja: Čalim pašam ir galva uz pleciem,un treneris toč viņam neliek tā spēlēt...Kurš kaut cik sevi cienoš treneris liks saviem spēlētājiem savainot pretiniekus? Nu labi ir MUms KHL Vitjaz
Es neteicu,ka Bikovs lika Artjuhinam speciāli kādu savainot , bet kad treneri liek spēlēt spēka spēli, kas robežojas uz pārkāpuma robežas, tas nav nekāds retums.

     [+] [-]

, 2011-05-13 12:42, pirms 13 gadiem
Nu ko gaidāmas interesantas cīņas Skumbrim par prieku Čehija paņems Zviedrus un domājams Krievi spēlēs mazrezultatīvi..!
1 2 3 4 5 6 192 komentāri