Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1312, Did:0, useCase: 3

Cīņu par palikšanu elitē sāks arī Austrija un Baltkrievija

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Cīņu par palikšanu elitē sāks arī Austrija un Baltkrievija
Andrejs Mezins noguldīts uz ledus - baltkrieviem jāsitas par palikšanu elitē
Foto: Reuters/Scanpix

Slovākijas pilsētās Bratislavā un Košicē notiekošajā pasaules čempionātā hokejā šovakar sāksies otrā posma cīņas – kvalifikācijas raunds iekļūšanai ceturtdaļfinālā un kaujas par palikšanu elitē.

Latvijas faniem (ne)gaidīti lielākā interese šogad par t.s. izdzīvošanas grupu, kurā bez mūsējiem nokļuvušas arī Austrija, Baltkrievija un Slovēnija. Vienlaicīgi ar Latvijas un Slovēnijas spēli plkst. 17:15 Košicē sāksies arī austriešu un baltkrievu mačs. Mūsu kaimiņi baltkrievi spēlēja vienā grupā ar Kanādu, Šveici un Franciju. Trīs mačos Baltkrievija izcīnīja vienu punktu, papildlaikā ar 1:2 piekāpjoties Francijai. Tieši zaudējums frančiem liedza baltkrieviem iekļūt divpadsmitniekā. Baltkrievi frančiem nebija zaudējuši kopš 1993. gada.

Austriešiem gāja vēl nepatīkamāk – zaudētas visas trīs spēles pret Zviedriju, ASV un Norvēģiju. Pie tam austrieši trīs mačos guva tikai vienus vārtus, bet paši ielaida 13. Pasaules čempionātā abas komandas tikušās divreiz, abos gadījumos uzvarot baltkrieviem. 2005. gadā viņi bija pārāki ar 5:0, bet divus gadus vēlāk uzvarēja ar 5:2. Arī šodien favorītes statuss Baltkrievijai. Ļoti iespējams, ka arī šodien baltkrievu komandā tiks veiktas izmaiņas spēlētāju virknējumos, kā tas notika pirms spēles ar Franciju. Tiesa, pozitīvu efektu galvenā trenera Eduarda Zankoveca veiktās "rokādes" nedeva.

Šovakar plkst. 21:15 notiks vēl divas spēles, kurās komandas sacentīsies par iekļūšanu ceturtdaļfinālā. Abos mačos – Krievija pret Dāniju un Šveice pret Norvēģiju – ir izteiktas favorītes, kurām pretiniekos komandas, kas savu galveno uzdevumu turnīrā, proti, vietas saglabāšanu elitē, jau izpildījušas un var spēlēt savam priekam. Dāņi uzskatāmi parādīja, ka Slovākijā viņi gatavojušies tieši spēlei pret Latviju, ko izdevās uzvarēt. Tas pats attiecas uz norvēģiem, kuri savā galvenajā spēlē tika galā ar Austriju. Norvēģi gan varētu gūt iedvesmu no sava snieguma grupā, kur tika pieveikta Zviedrija un daudz netrūka, lai no skandināvu nūjām kristu arī amerikāņi, kuri pēdējā periodā prata atspēlēties no 0:2.

Mūsu kapračiem dāņiem statistika pret krieviem nav iedvesmojoša. Paverot skatu nesenā pagātnē, var redzēt, ka krievi dāņus situši bez žēlastības. Pērn bija 6:1, 2008. gadā 4:1, bet 2007. gadā pat 9:1 sagrāve. Šī gada krievu spēle dāņiem dod cerības uz pieklājīgāku rezultātu, tiesa, šaubas rada tas, cik daudz emociju Dānijai būs palicis pēc vakardienas uzvaras pret Latviju. Savukārt Norvēģijai nesenās tikšanās ar Šveici sanākušas visnotaļ sīvas cīņas. Pērn norvēģi kvalifikācijas raundā pieveica ar 3:2, bet februārī olimpiādē zaudēja ar 4:5.

5. maija spēļu saraksts

LaiksVietaSpēle
17:15BratislavaSlovēnija – Latvija
17:15KošiceBaltkrievija – Austrija
21:15BratislavaKrievija – Dānija
21:15KošiceŠveice – Norvēģija

E grupas tabula

VKomandaSUUPZPZVārtiP
1.Čehija220008:16
2.Vācija220006:36
3.Somija210016:33
4.Krievija210014:53
5.Slovākija200026:80
6.Dānija200021:110

F grupas tabula

VKomandaSUUPZPZVārtiP
1.Kanāda2110013:45
2.Zviedrija2101010:74
3.Šveice201104:43
4.ASV210016:83
5.Norvēģija201017:82
1.Francija200111:101

Izmantotie resursi:
HOME IIHF

  -2 [+] [-]

, 2011-05-05 11:32, pirms 13 gadiem
eh, ka būtu varējuši krievus samizot.... :]

  +2 [+] [-]

, 2011-05-05 11:41, pirms 13 gadiem
njaa

 +11 [+] [-]

, 2011-05-05 11:46, pirms 13 gadiem
varēsim nākamgad leišus mizot

  +3 [+] [-]

, 2011-05-05 12:26, pirms 13 gadiem
Domāju,ka gan Latviju,gan Baltkrieviju pievīla nepareiza turnīra stratēģijas izvēle.Nu neesam mēs vēl izauguši līdz tam līmenim, lai līdzīgi cīnītos par punktiem ar Top komandām un pēc tam mierīgi uzvarētu potenciāli vājākos.Diemžēl ne treneri,ne paši hokejisti,ne arī žurnālisti un arī daudzi līdzjutēji tam nu nekā pēc trim aizvadītām sezonām KHL negrib piekrist.Ko mēs redzējam kvalifikācijas turnīrā?Franči un dāņi taupījās otrajā spēlē.Mēs izrāvām punktu otrajā mačā pret somiem ,kas tiešām apliecināja,ka varam ar Top komandām cīnīties,bet nebijām gatavi pašai izšķirošajai spēlei.Tagad varam izcīnīto punktu pret somiem iemest mizkastē un trijās spēlēs tomēr pierādīt,ka esam cienīgi spēlēt šajā līmenī.Un nevajag tikai stāstīt,ka būtu teiksim Cipulis kādu no pēdējiem momentiem izmantojis,mēs runātu citu valodu.Varbūt arī runātu,bet tad tā gluži vienkārši būtu tuvredzība.Vislieliskāk manuprāt kalendāru un situāciju izmantoja franči.Pirmajā spēlē pret Šveici kapājās par punktiem,otrajā mierīgi aizvada treniņmaču pret Kanādu un izšķirošajā pieveic pašpārliecinātos baltkrievus ar ar abām savām NHL zvaigznītēm ierindā(Grabovskis un A.Kosticins).Arī baltkrievi ar visiem spēkiem cīnījās gan pret Kanādu ,gan Šveici .Rezultāts vēl sliktāks kā mums,kaut gan ceļš abām komandām vienāds.Cīņa par izdzīvošanu.
Un vēl.Šveice it kā kotējās kā 7-8 komanda TOP sabiedrībā,bet baltkrievi viņiem zaudēja visai pārliecinoši,kas tomēr pierāda plaisu starp pirmā astoņnieka komandām un pārējām.Tas vēl viens apliecinājums tam,ka par ātru mēs nomainījām stratēģiju cīnīties visās trīs spēlēs par punktiem.
PS.Nākošsezon turnīrā cita sistēma un tātad manis sacītais būtiski vairs nav aktuāls.Jautājums tikai ,vai mēs būsim nākošsezon augstākajā sabiedrībā?

     [+] [-]

, 2011-05-05 12:38, pirms 13 gadiem
alguns rakstīja: Domāju,ka gan Latviju,gan Baltkrieviju pievīla nepareiza turnīra stratēģijas izvēle.Nu neesam mēs vēl izauguši līdz tam līmenim, lai līdzīgi cīnītos par punktiem ar Top komandām un pēc tam mierīgi uzvarētu potenciāli vājākos.Diemžēl ne treneri,ne paši hokejisti,ne arī žurnālisti un arī daudzi līdzjutēji tam nu nekā pēc trim aizvadītām sezonām KHL negrib piekrist.Ko mēs redzējam kvalifikācijas turnīrā?Franči un dāņi taupījās otrajā spēlē.Mēs izrāvām punktu otrajā mačā pret somiem ,kas tiešām apliecināja,ka varam ar Top komandām cīnīties,bet nebijām gatavi pašai izšķirošajai spēlei.Tagad varam izcīnīto punktu pret somiem iemest mizkastē un trijās spēlēs tomēr pierādīt,ka esam cienīgi spēlēt šajā līmenī.Un nevajag tikai stāstīt,ka būtu teiksim Cipulis kādu no pēdējiem momentiem izmantojis,mēs runātu citu valodu.Varbūt arī runātu,bet tad tā gluži vienkārši būtu tuvredzība.Vislieliskāk manuprāt kalendāru un situāciju izmantoja franči.Pirmajā spēlē pret Šveici kapājās par punktiem,otrajā mierīgi aizvada treniņmaču pret Kanādu un izšķirošajā pieveic pašpārliecinātos baltkrievus ar ar abām savām NHL zvaigznītēm ierindā(Grabovskis un A.Kosticins).Arī baltkrievi ar visiem spēkiem cīnījās gan pret Kanādu ,gan Šveici .Rezultāts vēl sliktāks kā mums,kaut gan ceļš abām komandām vienāds.Cīņa par izdzīvošanu.
Un vēl.Šveice it kā kotējās kā 7-8 komanda TOP sabiedrībā,bet baltkrievi viņiem zaudēja visai pārliecinoši,kas tomēr pierāda plaisu starp pirmā astoņnieka komandām un pārējām.Tas vēl viens apliecinājums tam,ka par ātru mēs nomainījām stratēģiju cīnīties visās trīs spēlēs par punktiem.
PS.Nākošsezon turnīrā cita sistēma un tātad manis sacītais būtiski vairs nav aktuāls.Jautājums tikai ,vai mēs būsim nākošsezon augstākajā sabiedrībā?
ar vienu piebildi - nu jau jārunā par pirmo 9-nieku. Vācija jau vairs nav vienā rindā liekama ar LV, NOR, BLR un pārējiem...

     [+] [-]

, 2011-05-05 12:44, pirms 13 gadiem
Abrags rakstīja: ar vienu piebildi - nu jau jārunā par pirmo 9-nieku. Vācija jau vairs nav vienā rindā liekama ar LV, NOR, BLR un pārējiem...
Izskatās, ka drīzumā top komandām pievienosies arī Norvēģija

  +3 [+] [-]

, 2011-05-05 12:49, pirms 13 gadiem
Bet vispār man liekas, ka ne jau turnīra stratēģijā jāmeklē vaina.. Visa pamatā ir valsts hokeja sistēma - sākot ar bernu hokeja skolām, jauniešu turnīriem un beidzot ar labi sakārtotu un profesionālu hokeja virslīgu. Ko mēs varam gaidīt no izlases, ja mums virslīgā spēlē amatieri?? Jauniešu un junioru līgu vispār nav. Un nevajag te runāt par Dinamo - tas ir uzpūsts burbulis, tā nav valsts hokeja sistēma.. Paskatieties uz Vāciju - pirms 10 gadiem mēs viņus ar 7 vārtu starpību piesmējām. Desmit gadu laikā viņi sakārtoja hokeja sistēmu un tagad DEL ir viena no labākajām līgām Eiropā. Un Vācijas izlase ir starp labākajām pasaulē. Visa pamatā ir pareiza hokeja sistēma un saimniecība. Kaut kāds Dinamo svešā līgā neko nav devis Latvijas hokejam ilgtermiņā.

  +2 [+] [-]

, 2011-05-05 12:50, pirms 13 gadiem
Saimonss rakstīja: eh, ka būtu varējuši krievus samizot.... :]
Tu ko, kādi krievi, iesakumam jaiemācās apspēlēt sev līdzīgos un pec tam jāsāk sapņot par top komandu uzvarēšanu!

  +2 [+] [-]

, 2011-05-05 13:03, pirms 13 gadiem
Edzax23 rakstīja: Tu ko, kādi krievi, iesakumam jaiemācās apspēlēt sev līdzīgos un pec tam jāsāk sapņot par top komandu uzvarēšanu!
Ej, ej, nevar būt! Zini, kāds caurums krieviem vārtos?

     [+] [-]

, 2011-05-05 13:19, pirms 13 gadiem
>>>abrags
Nu Vācija savu varēšanu rāda tikai dažus gadus ,kamēr Uve pie stūres.Arī norvēģiem šis domāju ir tikai tads īslaicīgs uzplaiksnījuma brīdis.Stabilitāte ir jāpierāda gadiem ilgi,kā būtībā to arī Šveice dara visos līmeņos.Tā kā droši šobrīd var runāt par pirmo astotnieku un pārējiem.Runā ,ka slovākiem varot iestāties krīze pēc šīs komandas trīsdesmitgadnieku aiziešanu no hokeja,bet es tam īsti negribētu piekrist,jo kur ir tradīcijas,tur var būt tikai kādi neveiksmes periodi,bet ne vairāk.

  +6 [+] [-]

, 2011-05-05 13:25, pirms 13 gadiem
Vispār, tai pašai Vācijai 2009. gada čempī vajadzēja izkrist no Elites, vienīgais, kas viņus paglāba bija tas, ka nākamais čempis bija viņu mājās. Un mēs redzējām, kā tas beidzās - 4.vieta un šogad arī varētu būt līdzīgi. Tā kā varbūt ir vērtīgi vienu gadu gandrīz izkrist, lai saprastu, ka kkas ir jāmaina.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2011-05-05 14:00, pirms 13 gadiem
Mēs ik pēc pāris gadiem gandrīz izkrītam. Vienu gadu jau reāli izkritām un mūs izglāba tikai pārspēles, kuras tobrīd vēl bija. Tas neko nav mainījis. Mēs visu laiku esam ap 10-13 vietu. Tāpēc jau arī Latvijā reāli vairs nav nekāda pavasara trakuma, jo visi saprot, ka nekas nemainās un mūsu izlase vairs nav spējīga pārsteigt. Zūd azarts tam visam sekot līdzi. Lai gan varbūt tiešām vienu gadu derētu paspēlēt pirmajā divīzijā. Es nedomāju, ka būs viegli no turienes atgriezties. Tur arī pietiek mūsu līmeņa komandas.

  +2 [+] [-]

, 2011-05-05 14:01, pirms 13 gadiem
Lāsma21 rakstīja: Vispār, tai pašai Vācijai 2009. gada čempī vajadzēja izkrist no Elites, vienīgais, kas viņus paglāba bija tas, ka nākamais čempis bija viņu mājās. Un mēs redzējām, kā tas beidzās - 4.vieta un šogad arī varētu būt līdzīgi. Tā kā varbūt ir vērtīgi vienu gadu gandrīz izkrist, lai saprastu, ka kkas ir jāmaina.
tā pati Vācija no Elites izkrita arī 2005. gadā - tātad ar viena gada izkrišanu no Elites ir par maz...

  +3 [+] [-]

, 2011-05-05 14:03, pirms 13 gadiem
archy0 rakstīja: Ej, ej, nevar būt! Zini, kāds caurums krieviem vārtos?
tajā cauruma vel ir jamak trapit!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2011-05-05 16:35, pirms 13 gadiem
archy0 rakstīja: Ej, ej, nevar būt! Zini, kāds caurums krieviem vārtos?
Caurums ir tev smadzenes