Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1624, Did:0, useCase: 3

Fāzels: "Mainīsim cenu politiku. Komandu skaits var sarukt līdz 14."

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Fāzels: "Mainīsim cenu politiku. Komandu skaits var sarukt līdz 14."
Miķelis Rēdlihs
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

"Izspēlēt desmit spēles (septiņpadsmit dienās) tādā līmenī nav vienkārši, tāpēc apsveram iespēju samazināt komandu skaitu no 16 līdz 14. Tas ir politisks jautājums, par kuru lems IIHF kongress," Pasaules hokeja čempionāta noslēgumā svētdien, 20. maijā, teica Starptautiskās ledus hokeja federācijas prezidents Renē Fāzels.

2012. gada čempionāts pirmo reizi notika divās valstīs, pusfinālus un medaļu spēles aizvadot Somijas galvaspilsētā Helsinkos. Nākamgad čempionātu rīkos tās pašas valstis, tikai četras izšķirošās spēles notiks Stokholmā. Šī formāta priekšrocības slēpjas faktā, ka otrajā gadā rīkotājiem ir iespējas mācīties no pirmajā gadā pieļautajām kļūdām.

Nākamo reizi divas valstis čempionātu vienlaikus rīkot varēs ne ātrāk kā 2017. gadā, paredz IIHF kongresa lēmums. Somijā un Zviedrijā čempionāts tika aizvadīts jaunā formātā, 16 komandas sadalot divās grupās un atsakoties no otrās kvalifikācijas kārtas. Svētdien rīkotāji vērtēja 2012. gada čempionāta plusus un mīnusus.

Nākamgad cenas būs līdzjutējiem draudzīgākas

“Ceram, ka vasaras laikā varēsim veikt dažus uzlabojumus. Šogad bija nepareiza cenu politika un esmu priecīgs, ka rīkotāji to nākamgad ņems vērā,” preses konferencē teica IIHF prezidents Fāzels. “Kopumā organizācija bijusi laba. Domāju, ka, rīkojot čempionātu vienā valstī, skatītāju skaits būtu mazāks. Manuprāt, divu valstu formāts ir labs.”

Čempionāta spēles oficiāli apmeklēja vairāk nekā 450 000 skatītāju – vidēji 7 040 līdzjutēji katrā no 64 turnīra spēlēm. Tas bija sestais labākais apmeklējums čempionāta vēsturē. “Spēles bija lieliskas, fani – neticami. Pēdējās cīņas Helsinkos notika lieliskā atmosfērā, turklāt dažās no tām noslēdzās ar negaidītiem rezultātiem.”

Somijas ledus hokeja asociācijas prezidents, IIHF viceprezidents Kalervo Kummola atzina turnīra rīkošanā pieļautās kļūdas. “Cenu politika sākumā bija nepareiza, taču esmu apmierināts ar turnīra organizāciju, jo sūdzību no komanām nebija. Apsolu, ka nākamgad būs vairāk cenu kategoriju un mēs centīsimies piepildīt arēnu uz dienas spēlēm.

Zviedrijas ledus hokeja asociācijas prezidents, IIHF padomes loceklis Kristers Englunds piebalsoja kolēģim. “Biļešu pārdošana Zviedrijā bija neveiksmīga. Mums ir, ko pārdomāt. Esam daudz iemācījušies un nākamgad gatavosimies savādāk.”

”Grupu turnīra jaunās spēles ir grūti pārdot”

Fāzels uzskata, ka apmeklējums bijis mazāks nekā cerēts, blīvā grafika dēļ. Salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu, spēļu skaits pieauga no 56 līdz 64 spēlēm. “Ja dienā ir trīs spēles, no kurām pirmā sākas 12:15, arēnu piepildīt nav viegli. Jārespektē fanus, nākamgad piedāvājot labāku plānojumu.”

Viņam pievienojas IIHF ģenerālsekretārs Horsts Lihtners. “Mēs atteicāmies no otrās kārtas spēlēm, taču uzzinājām, ka jaunajā formātā klātnākušās spēles ir ļoti grūti pārdot. Mums jāpārskata lēmums. Jūnija beigās zināsim astoņu mērķgrupu aptaujas rezultātus un izdarīsim pareizos secinājumus.”

Turnīra gaitā saņemts priekšlikums samazināt komandu skaitu no 16 līdz 14 vienībām. “Mums būtu parocīgāk, ja finālturnīrā piedalītos 14 komandas un tiktu izspēlētas 50 spēles (64 vietā),” teica Kummola. “Dažām komandām bija jāaizvada četras spēles piecās dienās un tas bija mazliet par daudz. Zinu, ka formātu mainīt nav viegli, jo čempionātu norises vietas jau sadalītas līdz 2016. gadam.”

“Formāta maiņai būs nepieciešams politisks lēmums,” noslēdz Fāzels.

Nākamie čempionāti Elites grupā

IIHF apstiprināja nākamo četru Pasaules čempionātu norises laikus un vietas. Nākamajā, 2013. gada čempionātā, kongress lems par 2017. gada čempionāta rīkotājiem. Turnīru vēlas rīkot četras valstis - Latvija, Dānija, Francija un Vācija.

2013. gada 3. - 19. maijs Stokholma, Zviedrija un Helsinki, Somija
2014. gada 9. - 25. maijs Minska, Baltkrievija
2015. gada 1. - 17. maijs Prāga un Ostrava, Čehija
2016. gada 29. aprīlis – 15. maijs Maskava un Sanktpēterburga, Krievija

Izmantotie resursi:
HOME IIHF

Pasaules čempionāta Elites divīzijā būtu jāspēlē

  • 109

  • 148

  • 422

  • 20


1 2 3 72 komentāri

  +5 [+] [-]

, 2012-05-21 15:07, pirms 12 gadiem
Lai ir 16.Ja šitas formāts (2 grupas pa 8) vairs nedod efektu,var pāriet atpakaļ uz 4 grupām pa 4.ja būtu 14,tad ne vairāk par 2 grupām nevarētu izveidot...

 +48 [+] [-]

, 2012-05-21 15:09, pirms 12 gadiem
Manuprāt, minimums 7 spēles ir ļoti labi, jo tas pierāda stiprākās komandas, tās, kuras spēj gan fiziski, gan meistarības ziņā noiet ceļu līdz medaļām. Mani apmierina šī sistēma.
Slēpts komentārs: roma202

  -2 [+] [-]

, 2012-05-21 15:12, pirms 12 gadiem
Lai iet 12,jo tās pēdējās 4 krietni atpaliek un ir tikai politikai un balastam.

  -4 [+] [-]

, 2012-05-21 15:13, pirms 12 gadiem
ja jau junioros ir tikai 10 komandas tad večiem 16 ir par daudz.12 ideālākais variants

 +18 [+] [-]

, 2012-05-21 15:15, pirms 12 gadiem
Komandu samazināšana nozīmēs to, ka cerības uzspēlēt A grupā tādām valstīm kā Ungārija, Slovēnija, Itālija, Kazahstāna praktiski nebūs. Par uzvaru 1. divīzijā būs jācīnās ar tāda kalibra komandām kā Latvija, Baltkrievija, Vācija, Norvēģija, Dānija, iespējams, arī Šveice, un maz ticams, ka kāda no šīm komandām 1. divīzijā uzkavēsies ilgāk par vienu gadu.

  +1 [+] [-]

, 2012-05-21 15:17, pirms 12 gadiem
Tad jau mūsējiem driz bus jakrit āra ;(

  +2 [+] [-]

, 2012-05-21 15:18, pirms 12 gadiem
Aplausi par to, ka beidzot IIHF atveidots pareizi - Starptautiskā ledus hokeja federācija!
Slēpts komentārs: mrPO

 +18 [+] [-]

, 2012-05-21 15:22, pirms 12 gadiem
Man sii sisteema patiik labaak tikai nezinu kaapeec iihf izdomaaja ,ka 1/4 finalu izspeelee savas grupas ietvaros nevis 1/4 finalus speelee pret otru grupu,jo ja speeleetu pret ortu grupu tad arii liidzjuteejiem vairaak intereseetu ka notiek otraa grupaa,kaa tur komandas izspeelee savas speeles utt. un pielauju ka arii atnaaktu par kaadu skatiitaaju vairaak ,taa kaa domaaju ka sistemu vajag pilnveidot un neizdomaat jaunu ameriku kaa speeleet PC play-off,jo ieprieks bija labaak un nedomaat par 14 komandaam vai paariet uz iepriekseejo sisteemu ,bet vnk normali vajag organizeet PC nevis sacarareet pasaakumu taa kaa to izdarija zviedri un tad viss buuus kaartiibaa!!

 +25 [+] [-]

, 2012-05-21 15:22, pirms 12 gadiem
Skaisti, kad Šveici vajadzēja ievilkt A grupā, tad paplašināja komandu skaitu...

  +2 [+] [-]

, 2012-05-21 15:28, pirms 12 gadiem
Nevajag jau tik ļoti noniecināt mūsējos, tomēr šogad izpaudās citas problēmas komandā, tajā skaitā nebija kāda ,kas savāktu komandu, nebija jau tādu izteiktu līderu visās spēlēs (pateicoties traumam un vēl nez kādiem marazmiem).
Par to komandu skaitu runājot , nu grūti jau būs, ja katru gadu savu sistēmu sāks štukot.

  +7 [+] [-]

, 2012-05-21 15:41, pirms 12 gadiem
Fāzels ir idiots,ja taisās līdz 14 komandām samazināt,jo atšķirībā no junioriem lielajām izlasēm ir daudz lielāka konkurence. Un pie 14 komandām sanāks tā,ka tādas komandas kā Latvija, Vācija, Dānija, Norvēģija var zaudēt vietu elitē un tad hokejam kopumā tas būs zaudējums,jo uz Latvijas,Vācijas izlases spēlēm nāk vairāk skatītāju nekā teiksim uz Slovēnijas un Austrijas spēlēm un tad atkal Fāzela kungam būs slikti. Tā kā,lai viņi vnk pilnveido šo formātu un spēļu kārtību un neizdomā jaunu kārtību. Savādāk tā jau IIHF daudzi jau sen nopietni neuztver,tāpēc,ka nopietnas organizācijas katru gadu nemaina spēļu skaitu vai komandu dalībnieču skaitu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-05-21 15:47, pirms 12 gadiem
Kastiels rakstīja: Baltkrievija, Latvija, Vācija ir uz izlidošanas sliekšņa nevis Norvēģija
Offtopic:
Tu man te stāstīji par Nolanu, izlases tusēšanu un to ka es apšaubu viņa autoritāti... Re kur citāts no jaunākā Nolana intervijas:

".- Vai hokejisti visos mačos spēlēja no sirds?
- Jā, es domāju, ka mēs spēlējām no sirds visos mačos, taču mums pietrūka ticības saviem spēkiem. Ir jāiemācās savienot šīs abas lietas un tad viss notiks.

- Turnīrā laikā uzsvērāt, ka komandas līderiem ir jāspēlē kā līderiem. Vai esat vīlies potenciālo līderu sniegumā?
- Nē, es neesmu vīlies. Tomēr katrā veiksmīgā komandā labākajiem spēlētājiem ir jābūt labākajiem no spēles uz spēli. Tam būtu jābūt tieši tā. Atbildība ir tā, kas būtu jāiemācās uzņemties un mūsu komandas līderiem tas ir jāapgūst.

- Pēc zaudējuma Dānijas izlasei izteicāties, ka puišiem ir jāpārstāv valstsvienība, nevis jāballējas un jāatpūšas. Vai novērojāt kādus režīma pārkāpumus?
- Tie bija tikai vārdi, lai liktu spēlētājiem apjaust savu atbildību. Spēlētāji nerīkoja ballītes, taču gribēju būt pārliecināts, ka viņi apzinās, ka pārstāv valsti un saprot tā nozīmību...
"

  -1 [+] [-]

, 2012-05-21 15:50, pirms 12 gadiem
Kastiels rakstīja: Baltkrievija, Latvija, Vācija ir uz izlidošanas sliekšņa nevis Norvēģija
Vai tad kāds apgalvo pretējo? Katrā ziņā Dānija un Norvēģija jau ir pussolīti priekšā Baltkrievijai(diemžēl) Latvijai un Vācijai.

  -3 [+] [-]

, 2012-05-21 15:51, pirms 12 gadiem
Ferrari Nr.1 in my heart rakstīja: Fāzels ir idiots,ja taisās līdz 14 komandām samazināt,jo atšķirībā no junioriem lielajām izlasēm ir daudz lielāka konkurence. Un pie 14 komandām sanāks tā,ka tādas komandas kā Latvija, Vācija, Dānija, Norvēģija var zaudēt vietu elitē un tad hokejam kopumā tas būs zaudējums,jo uz Latvijas,Vācijas izlases spēlēm nāk vairāk skatītāju nekā teiksim uz Slovēnijas un Austrijas spēlēm un tad atkal Fāzela kungam būs slikti. Tā kā,lai viņi vnk pilnveido šo formātu un spēļu kārtību un neizdomā jaunu kārtību. Savādāk tā jau IIHF daudzi jau sen nopietni neuztver,tāpēc,ka nopietnas organizācijas katru gadu nemaina spēļu skaitu vai komandu dalībnieču skaitu.
Pēdējo reizi tas tika mainīts pirms gadiem 14? Un šobrīd tas ir tikai apspriešanas līmenī. Neviens nesaka , ka tā būs, taču lai paceltu līmeni tas ir jādara.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-05-21 15:57, pirms 12 gadiem
Kastiels rakstīja: Ko man piesienies, tad jau pats Nolans ir atbildīgs, ka nesaprot, ko muld vai apzināti netaisās vēl mazgāt netīro veļu un palikt 3 spēles uz nulles, ja jau nedzēra tad vāja individuālā meistarība visiem Latvijas izlasē, ka nevar pat vienu banku iemest 180 minūšu laikā.
Man liekas, ka tur beigās pat 214 minūtes sakasīja pa visiem kopā.

  +2 [+] [-]

, 2012-05-21 16:08, pirms 12 gadiem
Hvz par tām 14 komandām, šobrīd ir izveidojies stabils bariņš ar komandām, kuras var pacīnīties par 1/4 finālu, redz, ka pat Francija var sagādāt pārsteigumus, taču tajā pat laikā katrā grupā ir vismaz viena komanda, kas ir krietni vājāka. Ja būs 14 komandas, tad būs liels risks jebkurai no viduvējām komandām neveiksmes gadījumā izkrist no elites. Tas motivētu spēlēt labāk visas spēles. Karoč - kamēr rakstīju šo komentāru, tikmēr izdomāju, ka tas būtu ļoti labi - ar abām rokām par 14 komandām, lai nebrauc uz PČ muļķi dzīt

  +1 [+] [-]

, 2012-05-21 16:38, pirms 12 gadiem
Kastiels rakstīja: Ko man piesienies, tad jau pats Nolans ir atbildīgs, ka nesaprot, ko muld vai apzināti netaisās vēl mazgāt netīro veļu un palikt 3 spēles uz nulles, ja jau nedzēra tad vāja individuālā meistarība visiem Latvijas izlasē, ka nevar pat vienu banku iemest 180 minūšu laikā.
Ja pat kaut kas bija, viņam vajadzēja to netīro veļu izvilkt publiskai apspriešanai???

     [+] [-]

, 2012-05-21 16:41, pirms 12 gadiem
roma202 rakstīja: Ja tas notiks tad Latijas izlase noteikti iegūs lifta komandas statusu. Viena gada izlidos, otrajā atgriezisies, pēc tam atkal izlidos un tā visu laiku.
Ja izlidos, tad neatlidos nekad...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-05-21 16:48, pirms 12 gadiem
Kastiels rakstīja: Ja bija tad vajag visus skeletus izvilkt laukā, basketbolā piesprieda pat diskvalifikācijas no izlases.
Da labi , Bikovs ar saviem ''kloniem'' ar nebija labāks , tas jau nu toč bija humors Kas nav pieķerts, tas nav zadzis
Varbūt, ka te vispār tas nebija domāts kā uzdzīve, kā daudzi te 2L sūcēji iedomājas, varbūt tiešām pārāk atslāba ar ģimenēm un pārāk iegrima atpūtā vairāk hoķī . Nevajag jau te katram pēc sevis visu mērīt .
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-05-21 16:56, pirms 12 gadiem
Nezinu kā Jūs, bet es uzskatu ka čempionāts nav jārīko katru gadu, itsevišķi olimpiskajā gadā. reizi divos gados un panākt vienošanos ar NHL lai tajā piedalās visi spēcīgākie spēlētāji.

  -1 [+] [-]

, 2012-05-21 17:04, pirms 12 gadiem
Jāmaina uz 10 vai 12, jābeidz ākstīties un Latvija, Dānija Itālija un Francija varēs celt līmeni otrā līmeņa komandām. Jābeidz ākstīties.

     [+] [-]

, 2012-05-21 17:05, pirms 12 gadiem
Kastiels rakstīja: Ja bija tad vajag visus skeletus izvilkt laukā, basketbolā piesprieda pat diskvalifikācijas no izlases.
Un kāds labums no tā ir basketbolam? Izlasē nav kas spēlē, cietuši basketa reitingi. Vajag vienreiz atcerēties, LHF, LBF ir sabiedriskas organizācijas, kurām nav nekāda sakara ar valsti, arī IIHF ir sabiedriska organizācija, tādas pašas kā zeķu adītāju federācijas, viņām jāstrādā savās intresēs, nevis tautas vai valsts, jeb vēl trakāk, pret savu izdevīgumu. Nu kāds no tā būtu labums, vieni vienīgi mīnusi, bet to jau laikam vien gaidi.

     [+] [-]

, 2012-05-21 17:07, pirms 12 gadiem
Agris 77 rakstīja: Un kāds labums no tā ir basketbolam? Izlasē nav kas spēlē, cietuši basketa reitingi. Vajag vienreiz atcerēties, LHF, LBF ir sabiedriskas organizācijas, kurām nav nekāda sakara ar valsti, arī IIHF ir sabiedriska organizācija, tādas pašas kā zeķu adītāju federācijas, viņām jāstrādā savās intresēs, nevis tautas vai valsts, jeb vēl trakāk, pret savu izdevīgumu. Nu kāds no tā būtu labums, vieni vienīgi mīnusi, bet to jau laikam vien gaidi.
Cels līmeni 12-20 vietai. Ungāriem, Japāņiem būs labi sparinga partneri.

  +2 [+] [-]

, 2012-05-21 17:14, pirms 12 gadiem
Domu_Lasītājs rakstīja: Cels līmeni 12-20 vietai. Ungāriem, Japāņiem būs labi sparinga partneri.
Priekš PČ hokejā 16 komandas ir OK, bet basketbolā EČ 24 komandas gan ir reāla por.nogrāfija - Latvijai un vēl pāris nīkuļu komandām nav tur ko meklēt, priekš tam ir grupa "B"...

  -4 [+] [-]

, 2012-05-21 17:15, pirms 12 gadiem
Shmidzis rakstīja: Priekš PČ hokejā 16 komandas ir OK, bet basketbolā EČ 24 komandas gan ir reāla por.nogrāfija - Latvijai un vēl pāris nīkuļu komandām nav tur ko meklēt, priekš tam ir grupa "B"...
Ko pīpējam? Apsties rezultātus. 24 komandas Eiropā ir ok, jo ir ļoti daudz labu izlašu. Tikpat labi pasaki, ka PČ lai nepiedalās Āzijas un Āfriaks komandas, kuras zāģē visiem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
1 2 3 72 komentāri