Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1624, Did:0, useCase: 3

Sprukts: "Indrašis pēdējā laikā spēlē labi arī aizsardzībā"

Andrejs Siliņš

Sprukts: "Indrašis pēdējā laikā spēlē labi arī aizsardzībā"
Miks Indrašis
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Latvijas hokeja izlases kapteinis Jānis Sprukts sarunā ar Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) mājaslapas autoru atzinis, ka komandas rezultatīvākais spēlētājs Miks Indrašis ir labs palīgs ne tikai uzbrukumā, bet arī aizsardzībā.

Raksts fokusējas uz Spruktu kā tagadnes līderi un Indraši kā nākotnes līderi. Sprukts izlasē debitēja 18 gadu vecumā 2000. gada pasaules čempionātā Sanktpēterburgā un kopš tā laika nospēlējis valstsvienībā pasaules čempionātos jau 50 mačus, gūstot četrus vārtus un atdodot 16 rezultatīvas piespēles. "Laiks pagājis tik ātri, ka dažreiz nespēju tam noticēt. Tas ir patīkami, bet 12 gadi paskrējuši tik ātri, ar tik daudz labām atmiņām un spēlēm," teic Jānis.

"Tāpat kā citiem, esmu drošs, ka pirmā spēle, ko nospēlēju, pagāja nervozi," atminas Sprukts, kurš aizvadītajā sezonā Rīgas "Dinamo" labā guva 35 punktus (11+24), bet Gagarina kausā pievienoja vel astoņus (5+3). "Citādā ziņā domāju - tikko sāc spēlēt, tiec tam ātri pāri, mēģini pielāgoties ātrumiem un izveidot situācijas."

Miks Indrašis 21 gada vecumā šogad debitē pasaules čempionātā, un pēc trim spēlētiem mačiem ar trim vārtu guvumiem ir otrais labākais vārtu guvējs turnīrā, aktīvākais vārtu apdraudētājs komandā (vidēji četri metieni spēlē), kā arī ceturtais rezultatīvākais vīrs visā čempionātā (3+2).

"Viņam ir labas rokas un pēdējā laikā viņš spēlē labi arī aizsardzībā," savu jauno kolēģi paslavē Sprukts. "Viņam jāsaglabā koncentrēšanās un jāturpina tādā garā."

"Negaidīju, ka sākšu šādā veidā, bet jūtos labi, ka varu gūt vārtus un palīdzēt komandai arī citos veidos," savu sensacionālo sniegumu komentē pats Miks. "Man nepieciešams ātrāks pirmais solis, kad uzsāku slidojumu. Tā ir lieta, pie kā noteikti strādāju."

Izmantotie resursi:
HOME IIHF

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +17 [+] [-]

, 2012-05-10 13:12, pirms 12 gadiem
Jankam tik 4 goli 50 mačos, kamēr Indrašim jau 3 trijos Nesaku neko sliktu par Spruktu, bet es domāju, ka viņš ir sametis vairāk. Indrašis gan monstrā iekāpis

 +32 [+] [-]

, 2012-05-10 13:20, pirms 12 gadiem
King of Pavians rakstīja: Jankam tik 4 goli 50 mačos, kamēr Indrašim jau 3 trijos Nesaku neko sliktu par Spruktu, bet es domāju, ka viņš ir sametis vairāk. Indrašis gan monstrā iekāpis
Žēl, ka daudzi neredz, ko viņš dara vārtu priekšā. Katram sava vieta komandā, tāpēc tā ir komanda.

  +8 [+] [-]

, 2012-05-10 13:21, pirms 12 gadiem
Tur gan vienīgi teikts, ka Indrašis būs RD, kur veterāns Sprukts viņam turpinās palīdzēt. Protams, no CSKA soliņa :>

Rakstīts arī tas, ka pēdējo 12 gadu laikā, tātad, no 2000. gada, Sprukts ir spēlējis izlasē deviņus gadus (ja vien tas ir tiesa).
Tātad, pietika vienu reizi neaizbraukt, lai kļūtu par Tautas Nodevēju...

  +9 [+] [-]

, 2012-05-10 13:24, pirms 12 gadiem
sanorin rakstīja: Žēl, ka daudzi neredz, ko viņš dara vārtu priekšā. Katram sava vieta komandā, tāpēc tā ir komanda.
Bet tā jau ir vienmēr. Aizsargu pamana tikai tad, kad viņš nolaiž galīgu lažu. Vārtsargu tad, kad tas ielaiž ripu. Uzbrucēju tad, kad tas viens pats apved visu komandu un ieliek devenē.
Klavieru nesēji tautai nav vajadzīgi. Aizsargi, kas visu spēli dara teicamu darbu savu vārtu priekšā, ir neievērojami - līdz brīdim, kad vairākumā nejauši iedod sliktu piespēli un kļūst par [...insert SC vidē plaši zināmus lamuvārdus...].

  -3 [+] [-]

, 2012-05-10 13:27, pirms 12 gadiem
Sprukts jau pirms 12 gadiem sāka savu dalību PČ. Bet man tāda tāda sajūta, it kā kādus četrus čempionātus viņš būtu aizvadījis. Nav palicis atmiņā, ka izceltos.

  +7 [+] [-]

, 2012-05-10 13:33, pirms 12 gadiem
JĀ,Indrašis ir jaunais Nolana atklājums!

 +11 [+] [-]

, 2012-05-10 13:36, pirms 12 gadiem
Īsti neibraucu, ar ko tie jūsu žurnālisti nodarbojas tajā komandējumā... viens video pa 2 dienām + 1 pēcspēles video pēc katra mača. Šeit arī vienkārši redakcijā pārtulkots IIHF raksts. Tad varbūt ņemiet mani par žurnālistu. Domāju, varētu strādāt krietni produktīvāk un dienā izveidot kādus 2 video...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-05-10 14:31, pirms 12 gadiem
Kā iet, Bērziņ? rakstīja: ļauj taču cilvēkiem izbaudīt atvaļinājumu visā tā krāšņumā
Ja brauc strādāt,tad jāstrādā,nevis jāātpūšas!;]

     [+] [-]

, 2012-05-10 14:50, pirms 12 gadiem
Nesalieliet puiku. Vēl gana daudz jāstrādā, lai Grecki pāraugtu.

     [+] [-]

, 2012-05-10 14:52, pirms 12 gadiem
ZnaroksNah rakstīja: Nesalieliet puiku. Vēl gana daudz jāstrādā, lai Grecki pāraugtu.
Grecki ta viņš nepārspēs,Tu KO?

     [+] [-]

, 2012-05-10 15:39, pirms 12 gadiem
mister_negative_2 rakstīja: nu par pašu pastnieku, to gan nevarētu teikt
Janka ir 2. rezultatīvākais komē aiz Indraša un, ja nemaldos tieši viņam ar Galviņu ir visas piespēles Mika vārtu guvumos...

     [+] [-]

, 2012-05-10 15:45, pirms 12 gadiem
vajag že mums ar ar k-ko pārsteigt, piemērs Indrašim labs var būt Červenka, kas arī netika draftēts un pamanīts līdz šādam vecumam, bet tagad miljonārs gan KHL, gan NHL būs un spēlēs!!! Ir, ir iespējas, tās tikai jāizmanto!!

Skrastiņu jau arī draftēja 24 gados!! Viņš arī nobrieda cīņās pa Krieviju Dinamo pēcteča (un priekšteča) Pārdaugavas sastāvā... Kāpēc lai Indrašis ar Rautakallio gādību nevarētu nākamgad būt spilgts arī RD sastāvā!!!! Tik vajag pa vasaru vēl pieaudzēt pāris kilo, piestrādāt pie pirmā soļa un viss var būt!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-05-10 19:47, pirms 12 gadiem
Ikrnpk rakstīja: vajag že mums ar ar k-ko pārsteigt, piemērs Indrašim labs var būt Červenka, kas arī netika draftēts un pamanīts līdz šādam vecumam, bet tagad miljonārs gan KHL, gan NHL būs un spēlēs!!! Ir, ir iespējas, tās tikai jāizmanto!!

Skrastiņu jau arī draftēja 24 gados!! Viņš arī nobrieda cīņās pa Krieviju Dinamo pēcteča (un priekšteča) Pārdaugavas sastāvā... Kāpēc lai Indrašis ar Rautakallio gādību nevarētu nākamgad būt spilgts arī RD sastāvā!!!! Tik vajag pa vasaru vēl pieaudzēt pāris kilo, piestrādāt pie pirmā soļa un viss var būt!
Kārlis nobrieda ne jau RSL, bet gan Somijā Turku TPS, kur spēlēja no 95- 98ajam, tobrīd tur par treneri strādāja Jurzinovs! To viņš pats atzina!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja