Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2266, Did:0, useCase: 3

“Prizma” sagādā rūgtu zaudējumu “Zemgale/LLU”

HK Zemgale
HK Zemgale

“Prizma” sagādā rūgtu zaudējumu “Zemgale/LLU”
Foto: Ruslans Antropovs, rusantro.com

2016. gada 08. martā, Jelgavas ledus hallē norisinājās pirmā izslēgšanas spēļu sērijas spēle starp HK “Zemgale/LLU” un HK “Prizma”. Rīdzinieki no spēles sākuma izvirzijās vadībā un neskatoties uz visiem jelgavnieku pūliņiem, spēja sagādāt viņiem rūgtu zaudējumu ar rezultātu 3:2, izvirzoties sērijas vadībā – 1:0.

Pirmās trešdaļas sākumā bija grūti noteikt, kam pieder pārsvars uz laukuma. HK “Zemgale/LLU” uzreiz izpelnījās noraidījumu un bija spiesta spēlēt aizsardzībā. Tas padevās labi, jo ripu pārsvarā kontrolēja jelgavnieki un HK “Prizma” tā arī neizdevās nostāties zonā un izvedot kādu bīstamu situāciju. Tomēr viņi spēja kompensēt šo trūkumu piektā minūtē, kad Miķelis Freimanis uzmeta ripu uz vārtiem un viņa, atsitoties pret spēlētāju, rikošetā ielidoja pāri Nikolaja Žurkova galvai tieši vārtos – 0:1. HK “Prizma” turpināja spēlēt lielā ātrumā un tādā veidā dominējot uz laukuma. Tikai astotajā minūtē HK “Zemgale/LLU” izdevās uz mirkli aizkavēties pretinieka aizsardzības zonā. Tikai trešdaļas otrā pusē jelgavnieki spēja atrast savu spēles tempu, lai spētu izlauzties caur ciešo pretinieka aizsardzību. HK “Prizma” mēģinot apturēt spiedienu spiesta divreiz pārkāpt noteikumus un spēlēt lielā mazākumā. HK “Zemgale/LLU” darīja visu lai atspēlētos nevienlīdzīgos sastāvos un brīdī, kad rīdzinieku ceturtais spēlētājs kāpa uz ledus, pie vārtsarga Edgara Lūsiņa vārtiem izveidojās čupa ar guļošiem spēlētājiem, aizsargam Didzim Jansonam izdevās ieraidīt ripu neaizsargātos vārtos – 1:1 (piespēles Kristapam Milleram un Artūram Batrakam). Gan jelgavniekiem, gan rīdziniekiem neizdevās līdz trešdaļas beigām izmantot savas iespējas un komandas pārtraukumā devās ar neizšķirtu rezultātu.

 

Otrās trešdaļas sākumā HK “Prizma” sāka spēli ātrā tempā, cieši sedzot pretiniekus aizsardzības zonā. Jelgavnieki nekādi netika ar viņiem galā un sekoja precīza piespēle no laukuma stūra uz vārtu priekšu, kur veiklais uzbrucējs Sandis Grinbergs ieraidīja ripu starp vārtsarga kājsargiem – 1:2. Zaudētie vārti motivē HK “Zemgale/LLU” spēlētājus kāpināt spēles tempu un uzbrukumi uz pretinieka vārtiem sekoja viens aiz otra. Ātruma palielināšana nesa rezultātu jau pēc trim minūtēm, kad uzbrukuma smailē pēc Anda Āboliņa piespēles uz vārtiem ripu raidīja Artūrs Āboliņš. Vārtsargs Edgars Lūsiņš ripu atvaira, bet tā atleca pie Kristapa Millera nūjas un viņš nekavējoties izlīdzināja spēles rezultātu – 2:2. Jelgavnieki varēja izvirzīties vadībā, ja vien uz trešdaļas beigām neiekrita uz noraidījumiem. Lielo mazākumu izdevās nosargāt, bet nākamo noraidījumu vairs ne. HK “Prizma” uzvarēja ripu iemetiena un no zilās līnijas sekoja aizsarga Eduarda Hugo Jansona metiens uz vārtiem, kur vairāku spēlētāju aizsegā, vārtsargs Nikolajs Žurkovs nespēja to atvairīt – 2:3.

 

Atrodoties iedzinēju lomā HK “Zemgale/LLU” bija spiesta trešā trešdaļā pielikt maksimālas pūles, lai izlīdzinātu spēles rezultātu. HK “Prizma” cenšoties apturēt jelgavniekus bija spiesta pārkāpt noteikumus un mājiniekiem iespēju divas reizes pēc kārtas spēlēt lielā vairākumā. Lai arī kā necenstos jelgavnieki pārspēt vārtsargu Edgaru Lūsiņu, ripa vārtos nekrita un nekrita. Skatītājiem daudz reizes nācās smagi nopūsties pēc skaistām kombinācijām un nerealizētām iespējām. Pēdējās trešdaļas minūtes HK “Zemgale/LLU” nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, bet arī tas nenesa vēlamo rezultātu un jelgavnieki piedzīvoja rūgtu zaudējumu pirmā izslēgšanas spēļu sērijas cīņā.

 

Ruslans Antropovs