Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

ASK/LSPA uzvar Ludzā, TENAX spēlē Tallinā un gaida pretiniekus Eiropas kausā

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

ASK/LSPA uzvar Ludzā, TENAX spēlē Tallinā un gaida pretiniekus Eiropas kausā
Dobeles Tenax aizvadīja turnīru Igaunijā.

Jau šonedēļ sākas Baltijas handbola līgas čempionāts, bet pēc pāris nedēļām - arī Latvijas SynotTip virslīgas čempionāts un komandas aizvada pēdējās pārbaudes spēles. Starptautisks turnīrs notika Ludzā, bet Latvijas čempions Dobeles TENAX aizvadīja pārbaudes spēles Tallinā. Jau rīt dobelnieki uzzinās savus pretiniekus EHF Eiropas kausa izcīņā.

Ludzā bez vietējās SK "Latgols" komandas spēlēja Rīgas ASK/LSPA komanda, Lietuvas virslīgas klubs "Utena" un SK "Latgols" junioru komanda. Pirmās vietas liktenis izšķīrās savstarpējās spēlēs starp pirmajām trim komandām un ASK/LSPA uzvarēja abus pretiniekus - ar 30:26 SK "Latgols" un ar 40:30 Utenas komandu. SK "Latgols" pārspēja Utenas komandu ar 35:22 un ieņēma otro vietu.

ASK/LSPA rindās par labāko spēlētāju tika atzīts Kristers Rihards Ozols (pagājušajā sezonā 5. rezultatīvākais virslīgā), SK "Latgols" rindās - Roberts Rancāns, bet "Latgols" junioru rindās - Deivis Kušners (Edija Kušnera jaunākais brālis).

Savukārt Dobeles TENAX aizvadīja trīs pārbaudes spēles Tallinā - ar 31:26 uzvarēja komanda "Raasiku/Mista", kas ir HC "Tallinn" dublieru komanda, bet divās spēlēs ar HC "Tallinn" uzvaras tika sadalītas uz pusēm - vispirms zaudējums ar 26:27 (pēdējās sekundēs varēja izglābties), bet tad uzvara ar 29:28 (izdevās atspēlēties no - 6).

Kas var nākt dobelniekiem pretī EHF Eiropas kausa izcīņas 2. kārtā? Tas ir gan labi zināmais Lietuvas klubs Viļņas VHC "Šviesa", gan tas pats HC "Tallinn", gan Kauņas "Granitas-Karys", gan it kā labi zināmais četrkārtējais BHL čempions un pēdējo gadu Somijas spēcīgākais klubs "Riihimaen Cocks", taču tā šosezon būs pavisam cita komanda - tās sastāvā ir Nils Kreicbergs, bet toties liela daļa spēlētāju nomainījusies, klāt nākuši četri spēcīgi serbu spēlētāji, viens Itālijas izlases spēlētājs, ir jauns galvenais treneris... Vēl viens Somijas klubs ir Helsinku HIFK (aizvadītajā sezonā 5. vieta regulārajā čempionātā jeb pirmajā posmā), bet vēl viens iespējamais pretinieks ir aizvadītās sezonas 4. spēcīgākais Norvēģijas klubs "Kolstad" no Tronheimas. Šīs komandas satāvā ir trenera Valerija Putāna dēls Ronalds un šis klubs varētu būt spēcīgākais no visiem iespējamajiem pretiniekiem (kaut arī divi no līderiem ir prom). Rīt zināsim, ar ko TENAX būs jāspēlē un tad arī nedaudz tuvāk iepazīsimies ar pretinieku.