Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Klešniks un Veclāra zaudē Gēpingenā, Borodovskis un Badblankenburga - mājās

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Klešniks un Veclāra zaudē Gēpingenā, Borodovskis un Badblankenburga - mājās
Evars Klešniks un HSG "Wetzlar" 3. spēļu kārtā piedzīvoja pirmo zaudējumu Vācijas 1. bundeslīgas 2015. gada čempionātā.
Foto: HSG Wetzlar

Pirmo zaudējumu Vācijas rokasbumbas 1. bundeslīgas čempionāta 3. kārtā piedzīvoja Evara Klešnika pārstāvētais HSG "Wetzlar", savukārt Elvija Borodovska HSV "Bad Blankenburg" ar zaudējumu sāka 3. līgas čempionātu Austrumu zonā.

Gan Gēpingenas "Frisch Auf!", gan Veclāras komanda jauno sezonu sāka ļoti labi un abām komandām pirms savstarpējā mača "EWS-Arena" laukumā bija pa 4 punktiem divās pirmajās spēlēs. Spraiga spēle tika gaidīta gan tāpēc, gan vēl vairāk tāpēc, ka pagājušajā čempionātā abas šo komandu spēles beidzās neizšķirti - 27:27 Veclārā un 24:24 Gēpingenā.
Neizšķirts varēja būt arī šoreiz, jo visa spēle ritēja "punkts punktā", pirmais puslaiks beidzās 10:10, bet otrajā puslaikā visbiežāk bija vai nu neizšķirts, vai vienu vārtu pārsvars kādai no komandām. Mača galotnē divus vārtus pēc kārtas guva Gēpingenas jaunpienācējs, Francijas izlases spēlētājs Alikss Njokā - 56. minūtē rezultāts kļuva 21:19 un neizšķirtu panākt viesiem vairs neizdevās. 1.13 pirms beigām mājinieki panāca 23:20, kas arī bija uzvaras punkts. Galarezultāts - 23:22 (22. vārtus viesi guva tikai 3 sekundes pirms beigām). Evars Klešniks šoreiz vārtus neguva.
Pēc trim spēļu kārtām bez zaudētiem punktiem ir tikai divas komandas - Aleksandra Pētersona pārstāvētais "Rhein-Neckar Lowen" un Gēpingena. 5 punkti ir VfL "Gummersbach", bet vēl sešām komandām - arī Veclārai - ir pa 4 punktiem. Labākas vārtu starpības dēļ Veclāra ieņem 5. vietu. Nākamais mačs - 5. septembrī savā laukumā ar čempionu THW "Kiel", kam arī ir 4 punkti.

Ar zaudējumu 3. līgas čempionātu Austrumu zonā sāka HSV "Bad Blankenburg" - 21:23 pret Drēzdenes HC "Elbflorenz", ko vada viens no savulaik pazīstamākajiem VDR spēlētājiem Peters Pizals (1986. gadā 3. vieta ar VDR izlasi pasaules čempionātā, 1981. gadā iegūts Čempionu kauss ar SC "Magdeburg"). Pirmo puslaiku mājinieki zaudēja ar 10:15, bet 35. minūtē rezultāts kļuva pat 10:17. Lielākais, ko Badblankenburgas komandai atlikušajā laikā izdevās panākt, bija divu vārtu starpība - otro un pēdējo reizi to 1.19 pirms mača beigām panāca Elvijs Borodovskis, kura rēķinā 4 vārti.