Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Aivis Jurdžs izceļas pirmajā "Austrumu duelī"

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Aivis Jurdžs izceļas pirmajā "Austrumu duelī"
Aivis Jurdžs guva 8 vārtus spēlē pret Leipcigas komandu.

Gatavojoties Vācijas rokasbumbas 2. bundeslīgas čempionātam (starts 24. augustā), Latvijas izlases spēlētāju Aivja Jurdža un Ģirta Lilienfelda pārstāvētais ThSV "Eisenach" piedalās tradicionālajā pirmssezonas "Sprakassen Cup" turnīrā, kurā visas četras komandas pārstāv bijušo VDR jeb Austrumvāciju - Leipcigas SC DHfK, EHV "Aue" un SC "Magdeburg". Pirmajā spēlē izdevās pārspēt Leipcigas komandu, bet Jurdžs bija rezultatīvākais savā komandā.

ThSV "Eisenach" aizvadītajā sezonā izkrita no 1. budeslīgas, savukārt Leipcigas fiziskās kultūras un sporta augstskolas komanda bija viena no līderēm 2. bundeslīgā, tā ka vismaz teorētiski tas bija divu 2. bundeslīgas favorītu mačs un tajā ThSV "Eisenach" uzvarēja ar 29:25 (16:13). Izšķirīgais pārsvars tika panāks otrā puslaika vidū - 47. minūtē rezultāts bija 26:17 un mača beigās jau vairāk spēlēja jaunie handbolisti. Jurdzš guva 8 vārtus un bija rezultatīvākais uzvarētāju rindās, bet Lilienfelda rēķinā 3 gūti vārti. Jāpiebilst, ka savainojumu dēļ Aizenahas komandā nebija triju pamatspēlētāju.
Ceturtdien būs spēle ar Aues komandu, bet tad ar SC "Magdeburg". Tieši tuvā jaunās sezonas sākuma dēļ Jurdžs un Lilienfelds nevarēs piedalīties Latvijas izlases pirmajās pārbaudes spēlēs Vācijā jaunā galvenā trenera Uģa Vikštrēma vadībā, taču šie abi spēlētāji laikam ir starp tiem, kurus pārbaudīt vajadzētu vismazāk.