Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Geislers zaudē Kukšam Vācijā, panākums Rogonovam un Rancānam Spānijā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Geislers zaudē Kukšam Vācijā, panākums Rogonovam un Rancānam Spānijā
Foto: Tubos Aranda Villa de Aranda.

Pagājušajā nedēļas nogalē pie uzvarām Vācijas līgās tikuši Latvijas handbolisti Edgars Kukša un Jānis Pāvels Volkovskis, bet Igaunijā Artūrs Meikšāns. Panākumi Spānijā Robertam Rancānam un Jevgēņijam Rogonovam, kā arī Raivim Gorbunovam Norvēģijā.

Sestdien Vācijas 3. līgā savstarpējā spēlē spēkiem mērojās Ralfs Geislers un viņa “Team HandbALL Lippe II” pret Edgaru Kukšu un “OHV Aurich” komandu. Sīvā cīņā ar 32:31 (16:13) uzvaras laurus plūca viesu komanda “OHV Aurich”, kura visas spēles garumā spēja noturēties vismaz minimālā vadībā. Šajā spēlē Ralfs Geislers ar septiņu vārtu guvumu izcēlies kā otrais rezultatīvākais savā komandā. Abas komandas šosezon nospēlējušas deviņas spēles. Ar astoņiem punktiem septītajā vietā ierindojusies “OHV Aurich”, bet devītajā vietā atrodās “Team HandbALL Lippe II”, kura iekrājusi septiņus uzvaras punktus.

Savukārt 3. līgā spēlējošais Rauls Erlends Serafimovičs un “Stralsunder HV” sestdien ar 27:29 piedzīvoja neveiksmi kopvērtējuma septītās vietas komandai “HSG Ostsee N/G”. “Stralsunder” astoņās spēlēs iekrājusi sešus punktus un ierindojoties 11. vietā 16 komandu konkurencē.

Iepriekš informējām, ka Vācijas Bundeslīgas kopvērtējuma otrajā pozīcijā atgriezusies Latvijas vadošā handbolista Daiņa Krištopāna pārstāvētā “MT Melsungen”, kura sestdien savā laukumā ar 30:23 apspēlēja “Rhein-Neckar Löwen” vienību.

Pie panākuma ticis arī Vācijas 2. Bundeslīgā spēlējošais Jānis Pāvels Valkovskis un viņa “HSC 2000 Coburg”, kura sestdien savā laukumā pārspēja “TuS N-Lübbecke” vienību (30:29). Pēc 10 spēlēm “HSC 2000 Coburg” kopvērtējumā ar deviņiem punktiem ierindojusies 12. vietā 18 komandu konkurencē.

Igaunijas čempione “Polva Serviti” iepriekšējā nedēļā Meisterlīgā pārliecinoši uzvarēja “HC Tallinn” vienību (35:23), Artūram Meikšānam šajā spēlē gūstot vienus vārtus. Kopumā “Polva Serviti” aizvadījusi jau sešas spēles, uzvaru izcīnot piecās no tām. Ar 30:32 Igaunijas čempione piekāpusies “Viljandi HC” komandai, tādējādi zaudējot līderes pozīciju kopvērtējumā. Šobrīd “Polva Serviti” ar 10 punktiem atrodas 2. vietā.

Ar tādu pašu rezultātu zaudējums pret “Viljandi HC” komandu piedzīvots arī Baltijas handbola līgā, kas “Polva Serviti” komandai pēc četrām spēlēm arī šeit ir laupījis līderes pozīciju.

Spānijas augstākajā līgā ASOBAL Roberta Rancāna pārstāvētā “Anaitasuna” 22. oktobrī par mata tiesu apspēlēja kopvērtējuma apakšgala komandu “Puerto Sagunto” (26:25), savukārt piektdien bez Rancāna ar 20:24 piedzīvoja neveiksmi vienai no sezonas spēcīgākajām komandām “CD Bidasoa Irun”. Pēc deviņām nospēlētām spēlēm “Anaitasuna” iekrājusi 10 punktus, šobrīd kopvērtējumā atrodoties piektajā vietā.

Turpretī Spānijas Division de Honor Plata spēlējošais Jevgeņijs Rogonovs un viņa “Villa de Aranda” sestdien ar 27:26 pārspēja trešo spēcīgāko sezonas komandu “Burgos”. Rogonovs šajā spēlē pretinieka vārtos rezultatīvi meta vienu reizi. Arī iepriekšējās divās spēlēs “Villa de Aranda” izcīnījusi divus panākumus – ar 23:21 pār “Novas” un ar 25:24 pār “Oviedo” vienībām. Pēc septiņām aizvadītām spēlēm “Villa de Aranda” ar sešiem punktiem ierindojusies 9. vietā starp 16 komandām.

Norvēģijas 1. līgā svētdien Raivis Gorbunovs ar sešu vārtu guvumu kaldināja “Bergsøy” komandas uzvaru pār “Ryger Stavanger” vienību (29:28). “Bergsøy” šosezon nospēlējuši septiņas spēles, izcīnot divas uzvaras un ierindojoties 11. vietā 14 komandu konkurencē. Otrais sezonas panākums tika izcīnīts pār ceturtās pozīcijas komandu “Bodø” (35:33), kur Raivis Gorbunovs realizēja divus no sešiem metieniem.

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola Federācija