Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

"Tenax" un "Celtnieks" atklās Baltijas līgas sezonu

Jānis Pārums

"Tenax"  un "Celtnieks" atklās Baltijas līgas sezonu
Dobeles "Tenax"
Foto: Andris Pintāns, handbols-dobele.lv

Šajā nedēļas nogalē pirmās spēles Baltijas Handbola līgā aizvadīs Latvijas vadošie klubi Dobeles "Tenax" un "Celtnieks Rīga", kas savā laukumā uzņems Igaunijas un Lietuvas komandas.

Sestdien plkst. 14:00 cīņā pret Igaunijas komandu "Polva Serviti" dosies Latvijas čempioni "Tenax". Līdzīgi kā pērn, arī šogad Dobeles un Polvas komandas spēlē vienā apakšgrupā. Tiesa, abās savstarpējās spēlēs dobelnieki piedzīvoja pārliecinošus zaudējumus – izbraukumā kapitulēja ar 27:41 (13:18), bet savā laukumā piedzīvoja neveiksmi ar 23:36 (10:17). Vēlāk Polvas handbolisti aizspēlējās līdz "Final 4", kur izcīnīja trešo vietu. Jāatgādina, ka Dobeles komanda apstājās šī turnīra ceturtdaļfinālā, divu spēļu summā piekāpjoties iepriekšējo sezonu čempioniem un vēlākajiem 2016.gada vicečempioniem Minskas SKA.

Pērnās sezonas Igaunijas čempioni "Polva Serviti" pašmāju čempionātu iesākuši ar trijām uzvarām trijās spēlēs, iepriekšējā kārtā graujoši apspēlējot (41:23) pērnās sezonas ceturto labāko komandu "Viimsi/Tooriistamarket" un sagādājot tai pirmo zaudējumu četrās spēlēs šosezon, bet pirms tam tiekot galā arī ar vicečempioni "Viljandi" (31:23) un bronzas medaļnieci "Kehra" (30:25). Ieskaitot iepriekšējās sezonas izskaņu "Polva Serviti" uzvaru sērijā Igaunijā sasniegusi jau 11 spēles. "Tenax" pašu mājās var lepoties ar ko līdzīgu – šosezon divas uzvaras divās spēlēs, bet pērnās sezonas beigu daļā bija vēl astoņi panākumi, kas veido 10 panākumu sēriju.

Šogad Dobeles "Tenax" startē Baltijas Handbola līgas B apakšgrupā, kur pretiniekos bez "Polva Serviti" ir arī "Sviesa" (Lietuva), Kauņas "Granitas" (Lietuva) un aizvadītās sezonas čempioni "Riihimaki Cocks" (Somija).

Savukārt svētdien plkst. 16:00 Baltijas līgas turnīru iesāks "Celtnieks Rīga", kas mērosies spēkiem ar Lietuvas vicečempioniem Klaipēdas "Dragunas". Rīgas un Klaipēdas komandas pērn startēja vienā apakšgrupā, un savā laukumā "Celtniekam" izdevās tikt pie viena punkta, cīnoties neizšķirti 23:23 (11:14). Savukārt izbraukumā rīdzinieki piedzīvoja sakāvi ar 21:34 (11:19). Pērn Klaipēdas klubs ierindojās sestajā vietā Baltijā, bet "Celtnieks" palika ārpus labāko astoņnieka, ieņemot devīto vietu. Šogad rīdzinieki grib pacīnīties par labāko četrinieku.

Pašmāju čempionātu "Dragunas" pirms dažām dienām iesāka pārliecinoši, sakaujot Varēnas "Ūla" ar 39:28. "Celtnieks" SynotTip handbola Virslīgu Latvijā, kā zināms sācis ar uzvaru pār "Latgolu" un zaudējumu pret "Tenax".

"Celtnieks" un "Dragunas" spēlē A apakšgrupā kopā ar "ZTR Zaporozhye" (Ukraina), "Viljandi" (Igaunija), "SKA Minsk" (Baltkrievija) un "Kehra" (Igaunija). Jāpiebilst, ka Alītas "Varsa-Stronglasas", kas šopavasar guva vēsturisku panākumu un kļuva par Lietuvas čempioni, Baltijas līgā nepiedalās.

Kalendārs
Turnīra tabulas

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv