Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Handbola federāciju turpinās vadīt Bičevskis

Jānis Pārums

Handbola federāciju turpinās vadīt Bičevskis
Mārtiņš Bičevskis
Foto: LHF

Šodien Latvijas Handbola federācijas (LHF) ikgadējā kopsapulcē līdzšinējais LHF prezidents Mārtiņš Bičevskis tika pārvēlēts amatā uz vēl četriem gadiem, informē Latvijas Handbola federācija - Handball.lv

LHF prezidenta amatam tika izvirzīti divi kandidāti – Mārtiņš Bičevskis (izvirzīja LSPA sporta klubs) un Rolands Strazdiņš (izvirzīja Inčukalna novada handbola kolektīvs).

Mārtiņš Bičevskis kā galvenās ilgtermiņa prioritātes noteica jaunatnes handbola attīstību, handbola centru stiprināšanu un handbola infrastruktūras pieejamību Rīgā, jaunatnes izlases uz Murjāņu Sporta Ģimnāzijas bāzes, treneru attīstības programmu, jaunatnes čempionātu pilnveidi, kā arī handbola mārketingu un popularizāciju. Pēc Mārtiņa Bičevska vārds tika dots Rolandam Strazdiņam, kurš atzina, ka abu kandidātu programmas ir līdzīgas un negaidīti atsauca savu kandidatūru.

Tādējādi balsojums tikai par vienu kandidātu – līdzšinējo prezidentu Mārtiņu Bičevski. Ar 20 balsīm "par", divām "pret" un divām "atturas" Bičevskis tika pārvēlēts LHF prezidenta amatā. Biedri arī nobalsoja par to, lai ģenerālsekretāra pienākumus turpinātu pildīt Guntis Ciematnieks, kurš šajā amatā tika iecelts pērn.

"Jauniešu sportā mums jāspēj attīstīt trīs līmeņi – jāturpina mini handbols, jāizveido Latvijas Jauniešu Handbola līga (LJHL)un labu, atpazīstamu zīmolu piesaistīšana šai līgai, kā arī Latvijas jauniešu izlašu attīstīšana uz Murjāņu skolas bāzes. LJHL mēģināsim izveidot jau uz nākamo sezonu, meklēsim partnerus, ar ko kopā šo produktu attīstīt. Otrais virziens noteikti ir handbola popularizācija un mārketings, handbola panākumu atpazīstamības vairošana un cilvēku ieinteresēšana gan jauniešu, gan pieaugušo līmenī. Trešā lieta – handbola infrastruktūras pieejamība Rīgā, sadarbība ar Rīgas domi. Tie būs tie virzieni, kuros mēs darbosimies," pēc ievēlēšanas atzina Mārtiņš Bičevskis.

"Protams, ir daudz citu tradicionālu darbu, kas sporta industrijām ir vajadzīgi – metodikas attīstība, treneru apmācība, starptautisku treneru sertifikātu iegūšana," piebilda Bičevskis. "Darāmo darbu saraksts ir pietiekami garš."

Bičevskis arī uzsvēra, ka otra kandidāta parādīšanās noteikti ir pozitīva lieta: "Pats svarīgākais, ka parādījās konkurence un visa handbola sabiedrība varēja diskutēt par darāmajiem darbiem. Varu tikai pateikt paldies Strazdiņa kungam par uzdrīkstēšanos, kā arī par idejām, kuras viņš izteica un par kurām biedri varēja diskutēt. "

LHF kopsapulcē tika pieņemts 2017. gada budžets un ievēlēta arī jauna padome. Par LHF jaunajiem viceprezidentiem tika ievēlēti Normunds Blome un Andrejs Spridzāns, bet par padomes locekļiem – Zigmunds Mickus, Gints Korzāns, Jānis Žīdens, Vitauts Mihailovskis, Jānis Avotiņš un Jānis Strautnieks.

LHF prezidents: Mārtiņš Bičevskis
LHF ģenerālsekretārs: Guntis Ciematnieks

LHF padomes sastāvs:

Nomunds Blome - LHF viceprezidents
Andrejs Spridzāns - LHF viceprezidents
Zigmunds Mickus
Gints Korzāns
Jānis Žīdens
Vitauts Mihailovskis
Jānis Avotiņš
Jānis Strautnieks

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv

  +1 [+] [-]

, 2017-03-29 17:58, pirms 7 gadiem
Mārtiņš Bičevskis izcils hanbolu speciālists

     [+] [-]

, 2017-03-30 07:12, pirms 7 gadiem
A kāpēc ne???

     [+] [-]

, 2017-03-30 09:29, pirms 7 gadiem
ko tādu tik Latvijā var atļauties
ministriju, banku, partiju darbonis par prezidentu

starp citu viņa čomaks ar partiju darbonis Lazdovskis tikko ielīdis Latvijas Motosporta federācijas prezidenta amatā

kas notiek ?