Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Handbolistes sagrauj Armēniju un cīnīsies par 5.vietu

Raitis Puriņš
Raitis Puriņš

Handbolistes sagrauj Armēniju un cīnīsies par 5.vietu
Laura Ņeverovska
Foto: handball.lv

Latvijas sieviešu handbola izlase sestdien Grieķijā notiekošā IHF/EHF "Challenge Trophy" mazajā pusfināla spēlē par 5.-8.vietu ar 33:13 (19:3) sagrāva Armēnijas valstsvienību. Mūsu handbolistes svētdien spēlē par piekto vietu plkst. 14:00 tiksies ar Igauniju.

Par labāko spēlētāju Latvijas komandā tika atzīta tikai 15 gadus vecā Simona Ārmane, kura guva divus vārtus. Pa sešiem vārtiem Latvijas izlases labā guva Laura Ņeverovska un Annija Ozoliņa, bet pa četrām reizēm izcēlās Inese Šļubčenko un Anete Čeiča.

Igaunijas handbolistes savā mazajā pusfinālā ar 27:22 (14:9) pieveica Moldovu. Līdz ar to 5. vietas īpašniece IHF/EHF "Challenge Trophy" turnīrā Grieķijā tiks noteikta starp Baltijas valstu komandā. Arī šo maču varēs vērot video tiešraidē - Latvijas Handbola federācija - Live-TV kalendārs

Trešdien Latvijas komanda ar 19:29 (10:18) piekāpās mājiniecēm grieķietēm, dienu vēlāk ar 27:23 (13:10) uzvarēja Moldovu, bet piektdien ar 26:30 (11:15) piekāpās Beļģijai. Latvijas izlase A apakšgrupas cīņas noslēdza trešajā vietā, neiekļūstot sacensību pusfinālā.

Kopš 2000. gada IHF/EHF "Challenge Trophy" sievietēm tiek organizēts ik pēc diviem gadiem. Turnīrs paredzēts valstu izlasēm, kurām nav handbola resursu un iespēja regulāri piedalīties EHF rīkotajās sacensībās. Visus finansiālos turnīra izdevumus sedz EHF/IHF.

IHF/EHF Challenge Trophy
29. marts.
Latvija - Armēnija 33:13 (19:3)

Latvija: Ņeverovska un Ozoliņa 6, Čeiča un Šļubčenko 4, Oļipova un Kirejeva 3, Ārmane, Seržante un Brikmane 2, Matisāne 1.

Latvijas izlase: Lita Lisovska, Kristīne Kirejeva, Agnija Malceniece, Linda Brikmane (LSPA), Elīna Oļipova, Vilma Matisāne, Inese Šļubčenko (SK Latgols), Simona Ārmane (Jēkapils SS), Anete Čeiča, Annija Ozoliņa, Ramona Liepiņa, Elza Seržante (Stopiņu NHK), Laura Ņeverovska, Ieva Rozenfelde (Dobeles SS/REIR).
Treneres: Ginta Ozoliņa, Vita Brikmane
Fizioterapeite: Viktorija Karjagina

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv