Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Aivim Jurdžam uzvaras vārti pēdējā sekundē

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Aivim Jurdžam uzvaras vārti pēdējā sekundē
Aivis Jurdžs pēdējā sekundē guva uzvaras vārtus vairāk nekā 6200 skatītaju klātbūtnē Štutgartes "Porsche Arena".

Jau astoņas spēles pēc kārtas nav zaudējusi un sešas spēles pēc kārtas Vācijas rokasbumbas 2. bundeslīgas čempionātā uzvarējusi ThSV "Eisenach" komanda (pēdējās 16 spēlēs zaudēti tikai 3 punkti). Piektdien tika gūta, iespējams, viena no svarīgākajām uzvarām šajā sezonā - 26:25 viesos pār vienu no konkurentiem cīņā par iekļūšanu 1. bundeslīgā TV "Bittenfeld". Uzvaras vārtus pēdējā sekundē guva Aivis Jurdžs.

Jau ceturtdien uz spēli "Porsche Arena" Štutgartē bija pārdots 5800 biļešu, bet piektdienas vakarā tribīnēs bija 6211 skatītāju (2. bundeslīgā!). Uzvaras gadījumā mājinieki atrautos no ThSV "Eisenach" par 5 punktiem un tikai tāds bija viņu mērķis. Vēl jo vairāk tāpēc, ka pirmā riņķa spēlē Aizenahā bija uzvarēts ar 26:25.
Spēles 51. minūtē likās, ka mājinieki mērķi sasniegs - viņi pirmo reizi panāca piecu vārtu pārsvaru (24:19). Viesi pārgāja uz 5-1 aizsardzību un tā izrādījās spēcīgs trumpis. 1.50 pirms beigām bija vairs tikai 25:24 mājinieku labā. Aivis Jurdžs panāca 25:25 un tie bija viņa pirmie vārti spēlē. 15 sekundes pirms beigām viesu treneris Velimirs Petkovičs paņēma savu pēdējo minūtes pārtraukumu, pēc kura bumba tika izspēleta uz metienu Jurdžam un viņš pēdējā sekundē guva uzvaras vārtus - 26:25 ThSV "Eisenach" labā! Iepriekšējo reizi abas komandas tikās 2012./2013. gada sezonā un arī toreiz abas uzvarēja viesos. Ģirts Lilienfelds savainojuma dēļ vēl joprojām nespēlē.
Turnīra tabulā ThSV "Eisenach" pakāpās uz 3. vietu un nākamo spēli aizvadīs 4. aprīlī savā laukumā pret līderi SC DHfK no Leipcigas, kas ir 7 punktus priekšā (arī spēle mazāk). Pārējās 30. kārtas spēles notiks sestdien, droši vien, ka Aizenahas komanda pēc tām atkal būs ceturtā, taču izredzes atgriezties 1. bundeslīgā tagad ir kļuvušas vēl lielākas. Tagad jāuzvar līderus...