Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Norvēģijas handbolisti uzvar pagarinājumā un pirmo reizi iekļūst finālā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Norvēģijas handbolisti uzvar pagarinājumā un pirmo reizi iekļūst finālā
Norvēģija svin iekļūšanu finālā
Foto: AFP/Scanpix

Pasaules čempionāta handbolā finālu pirmo reizi vēsturē sasniegusi Norvēģijas vīriešu izlase, kas pusfinālā ar 28:25 pagarinājumā pārspēja horvātus. Izšķirošajā mačā pretī stāsies pašreizējā čempione un turnīra saimniece Francija.

Pusfināla ievadā labāk darbojās Horvātijas handbolisti, kuri 11 minūšu laikā ieguva trīs vārtu pārsvaru, pretiniekiem ļaujot izcelties tikai vienu reizi. Tomēr laika posmā no 12. līdz 17. minūtei aizsardzība salūza, kapitulējot sešas reizes, un Norvēģija pārņēma vadības grožus – 7:6.

Pirmā puslaika pēdējās desmit minūtēs norvēģi ielaida tikai divus vārtus un pārtraukumā devās ar plus divi, tomēr horvāti nākamajās 150 sekundēs panāca izlīdzinājumu. Komandas turējās līdzās, līdz piecas minūtes pirms pamatlaika noslēguma Tins Kontrecs panāca 22:20 Horvātijas izlases labā.

Taču norvēģi spēja izglābties, pēdējā minūtē izlīdzinājumu panākot Sanderam Sagosenam (22:20), tādējādi uzvarētāju nācās noskaidrot pagarinājumā. Tā ievadā horvāti atjaunoja divu vārtu pārsvaru, taču nākamajās astoņās minūtēs izdevās iemest vairs tikai vienus vārtus. Tādējādi Norvēģija svinēja uzvaru ar 28:25 un iekļuva finālā, kurā cīnīsies ar mājinieci un pašreizējo čempioni Franciju.

Uzvarētāju rindās rezultatīvākais bija Bjarte Mirhols, kurš realizēja visus sešus metienus. Ar pieciem vārtiem piebalsoja Kristians Bjornsens. Horvātijas rindās neveiksmīgu spēli aizvadīja Domagojs Duvnjaks, kurš 2013. gadā tika atzīts par labāko spēlētāju pasaulē un bijis arī dārgākais handbolists - realizēti tikai 3 no 13 metieniem.

Francija vakar pusfinālā ar 31:25 pieveica Slovēniju, kas pret Horvātiju sadalīs trešo vietu. Finālistes savā starpā tikās arī apakšgrupā, laukuma saimniekiem uzvarot ar 31:28.

Duelis par bronzu rītvakar pulksten 21:45, bet fināls svētdien pulksten 18:30. Norvēģijas līdz šim labākais sasniegums bija sestā vieta, kamēr Francija piedalījusies četros no pēdējiem pieciem pasaules čempionāta fināliem.

  +1 [+] [-]

, 2017-01-28 00:16, pirms 7 gadiem
Uh, aizraujoša spēle. Un viens no dramatiskākajiem mirkļiem, kad beidzoties pamatlaikam, uz norvēģu vārtiem tika nozīmēts 7 metru soda metiens, ko horvāti nerealizēja, jo norvēģu vārtsargs izglāba.