Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

"Tenax" uzsāks cīņu par Baltijas Izaicinājuma kausa titulu

Jānis Pārums

"Tenax" uzsāks cīņu par Baltijas Izaicinājuma kausa titulu
Foto: Andris Pintāns, handbols-dobele.lv

Sestdien plkst. 15:00 Klaipēdā ar spēli pret Igaunijas klubu "Viljandi" Baltijas Handbola līgas Izaicinājuma kausa "Final 4" uzsāks Latvijas čempioni Dobeles "Tenax".

BHL Izaicinājuma kausa regulārajā čempionātā dobelnieki desmit spēlēs izcīnīja 13 punktus un ierindojās otrajā vietā aiz Lietuvas čempioniem Klaipēdas "Dragunas". Finālčetriniekā iekļuva jau pieminētā "Viljandi" un Kauņas "Granitas", kas pēdējā kārtā par vietu četriniekā apsteidza citu Latvijas komandu "Celtnieks/LSPA".

Divās savstarpējās "Tenax" un "Viljandi" komandu spēlēs regulārā čempionātā uzvaras tika dalītas uz pusēm – dobelnieki izcīnīja uzvaru savā laukumā (28:24), bet igauņi bija pārāki savās mājās (29:27). Šoreiz tikšanās notiks neitrālā laukumā, kas nevienai no komandām priekšrocības nedos.

Priekšrocības būs Klaipēdas komandai, kas spēlēs savu līdzjutēju priekšā. Uz "Dragunas" mājas sienu priekšrocībām pirms "Final 4" norādīja arī dobelnieku komandas vadītājs Ivars Zariņš: "Iespējams, ka mājiniekiem un regulārā čempionāta uzvarētājiem ir nelielas priekšrocības, taču ticu, ka finālturnīrā var uzvarēt jebkurā no četrām komandām. Arī mēs gribētu uzvarēt, bet vispirms jākoncentrējas pusfināla spēlei pret Viljandi."

"Tenax" un "Viljandi" spēle notiks plkst. 15:00, bet otrā pusfinālā plkst. 17:00 tiksies Lietuvas klubi "Dragunas" un "Granitas". Svētdien spēle par trešo vietu plkst. 12:00, fināls – 14:00.

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv