Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Latvijas handbola čempionātu atklās Ludzā

Raitis Puriņš
Raitis Puriņš

Latvijas handbola čempionātu atklās Ludzā
Kaspars Lisovskis (SK Latgols)
Foto: SK Latgols

Ar trīs spēlēm Ludzā, dienu pēc Rīgas atklātā čempionāta finālspēlēm, 7. oktobrī sāksies Latvijas čempionāts handbolā vīriešiem un sievietēm. Latvijas handbola čempionātus šogad pirmo reizi organizē jaunizveidotā Latvijas Handbola federācijas struktūrvienība Handbola līgu administrācija (HLA).

Kā pirmās laukumā plkst. 11:15 dosies 1. līgas komandas "SK Latgols juniori" un "Jēkabpils SS/SC", pēc tam plkst. 13:00 sacentīsies Virslīgas vīriešus vienības "SK Latgols" un "HK Vaiņode", bet handbola dienu pilsētā plkst. 18:15 noslēgs dāmas - "SK Latgols" un "Salaspils HK".

Vīriešu Virslīgas čempionātā pirmajā posmā deviņas komandas aizvadīs viena apļa turnīru, pēc kura vienības sadalīs divās grupās. Pirmajā grupā spēlēs spēlēs spēcīgākie četri klubi, bet otrajā - komandas, kuras ierindojušās vietās no piektās līdz devītajai. Abu grupu komandas otrā posma ietvaros aizvada vēl divus apļus (punkti tiek summēti kopā). Pirmā un otrā spēcīgākā vienība pēc otrā posma aizvadīšanas automātiski nodrošinās vietu pusfinālā, savukārt trešā un sestā vieta, ceturtā un piektā vieta, aizvadot divas spēles, noskaidro vēl divus pusfinālistus. Pusfinālos, mačā par 3. vietu cīņa ritēs līdz divām uzvarām, bet finālā - līdz trīs.

Sieviešu Virslīgas čempionātā pirmajā posmā sešas komandas aizvadīs trīs apļus, pēc kura spēcīgākās divas komandas automātiski nodrošinās vietu pusfinālā. Trešo un sesto, ceturto un piekto vietu ieņēmušās vienības, aizvadot pa diviem mačiem, noskaidros atlikušās divas pusfinālistes. Pusfinālā, mačā par 3.vietu un finālā cīņa ritēs līdz divām uzvaram.

Vīriešu 1.līgas čempionātā astoņas komandas sacentīsies divos apļos, noskaidrojot čempionu.

Aizvadītajā sezonā Virslīgā vīriešiem pirmo reizi vēsturē triumfēja "SK Latgols" handbolistiem, bet sievietēm kārtējo reizi titulu izcīnīja "Stopiņu NHK" vienība.

LHF arī informē, ka mājas lapa http://www.hanball.lv vasarā piedzīvojusi pārmaiņas - pilnveidota teksta tiešraides sistēma, kā rezultātā būs iespējams ērtāk sekot līdzi sacensību norisei, statistikai un spēlētāju individuālajiem sniegumiem. Cerams, ka sadarbībā ar klubiem, visām spēlēm būs iespēja sekot teksta tiešraidē.

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv

  +3 [+] [-]

, 2012-09-26 11:57, pirms 12 gadiem
Būtu labi,ja no top komandu cīņām būtu iespēja sekot video tiešraidē,nav obligāti,lai kāds komentē,tik,lai bilde iet un rezultāts redzams.